reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
anineczka, co do twojej wypowiedzi o szczepionkach. Swinska grypa to polaczenie ludzkiej,swinskiej i ptasiej. Wiec jest grozniejsza. Ale do dzis nie wiadomo,czemu nazywa sie tylko "swinska". Nawet sa spory o zmiane jej nazwy. Chwala za to,ze sa juz szczepionki na nia!
Nie neguje,ale zastanawia mnie dlaczego w takim razie zwykła grypa może zabic milon a ta sporo mniej? I dlaczego 50% ludzi w Pl mogło się leczyc w domowych pieleszach a nie izolatkach szpitala zakaźnego?

Oponki oczywiście na słodko.
Z serem białym Lubiczanko.
Przepis tutaj:
Wielkie Żarcie - Przepis - Oponki z mojego dziecinstwa
Wyszły paluszki lizac :-D

Witam
Ja po pracy nie tak zle bo maly ruch , wiec sie nienameczylam:)
Po pracy pojechalam zrobic sobie paznokcie do kosmetyczki i jestem zadowolona jak nic od razu ladniej dlon wyglada:)
andziullina wszystkiego naj!!!!
Misia gratulacje dla Ala:)
Zmykam dzwonic do dziadka z zyczeniami imieninowymi:)

anineczka ja tam nie wiem, bo szczerze to ja slyszalam, ze ta jest o wiele bardziej grozniejsza niz zwykla, ludzka grupa. Bo ta jest polaczeniem wszystkich 3 gryp. Jest zmutowana. Wiec chyba wyrazniej jest grozniejsza niz tylko ludzka?Nie zaprzeczam Ci kochana, bo mozesz oczywiscie myslec jak chcesz, ale ja mysle,ze ta zmutowana jest grozniejsza. A nazywa sie swinska tylko z nazwy, tak naprawde to i ludzka i swinska i ptasia. Ok napisalam sie juz i sie sama tym przerazilam. Chyba jutro sie zaszczepimy :-) Bo nie wiem czy picie actimelu i branie rutinacea to wystarczajace teraz :-)

wiesz...kazda matka wychwuje dzieci po swojemu i tak samo podaje im do jedzenia co inne...jeni wprowadzaja pokarmy zgodnie z tym co pisze w ksiazkach a inni nie... ja nie mam nic przeciwko parowka... mlody jadl i koslawy nie jest ani nic podobnego...
gdyby niebyly zdatne do jedzenia takie parowki to nie sprzedawali by tego w sklepach

kada mama niech chowa dzieci jak chce i karmi je tym czym chce ..
I ja sie z Toba absolutnie zgadzam...tylko te parowki nieszczesne tak mi wpadly w oko - bo wiesz, ja nawet czasem mam watpliwosci czy Stasiowi je dawac (pomimo ze bardzo je lubi)- bo juz nie raz zauwazylam ze przeszly przez jego uklad pokarmowy w niezmienionej formie...

Melduje się z wieczora:-)
Wybyliśmy jednak z domu i na całe szczęście deszcz nas oszczędził:tak:
Melduję również,że w Dunnesie są w promocji te cukierasy czekoladowe w puchach-Celebration,Roses itp.Niespełna 6 Euro:tak:,Pamiętam,ze lubiczanka je sobie szczególnie upodobała:tak:Zakupiłam pudło czerwone:-D
Ale po powrocie do domu,czekała nas niezbyt miła niespodzianka:wściekła/y:.Włączyłam tv,a tam informacja,ze dostępna jest nowa wersja oprogramowania do dekodera Polsatu (mamy Samsunga HD),pytają czy zaktualizować,dałam OK,zainstalowało się,a teraz dekoder szaleje:wściekła/y:Nie da się oglądać.Ciągle się włącza i wyłącza:angry:.Trafi mnie zaraz,ja to tak nie,ale moje dziecko przeżywa już,że bajek nie będzie:wściekła/y:Zawsze coś!!!
Wrrr....:growl::growl::growl:
No,genialna jestem i tyle:tak:.Naprawiłam se sama bo mój mąż to...ech...szkoda gadać.Znalazłam forum tv cyfrowej i sama znalazłam przyczynę i ją naprawiłam:tak::-D:-D

Ostatnia edycja:
Anineczko, moj A. juz dawno ogladal w necie jakis dokument na ten temat i pozniej opowiadal mi, czego sie dowiedzial.
Na poczatku podchodzilam do tego sceptycznie i troche sie nawet z niego podsmiewalam, pozniej zaczelam sie zastanawiac i doszlam do wniosku, ze cos w tym jest i ma to jakis sens.
Wczesniej staralam sie nie wypowiadac na ten temat, bo nie chcialam wyjsc na jakas paranoiczke...:eek:
I szczepieniom stanowczo mowie NIE:tak:
Ja tez stanowczo mowie nie!!!!

Kasia gratki dla Stasia.Ja pwoiem tak ,u nas ciagle walczymy ale jest coraz lepiej.Dzis moje dziecko sie popisalo i zawolalo pierwsza kupe do nocnika.Siuski trafiaja najczesciej w majtki,ale sa tez mile niespodzianki.Po miesiacach walki i tak dla mnie to ogromny sukces:tak: Alez mi sie egzemplarz trafil :eek:

Hello
WItam po pracy. Bylismy wczoraj w szkole rodzenia i wiecie co przerazona jestem...a czym? Znieczuleniem, polecalyscie tu epidural i wlasciwie bylam do niego przekonana ale jak zobaczylam wczoraj na filmie jak oni to podaja to sie przerazilam a mojT powiedzial zebym sobie z glowy wybila bo to niebezpieczne:sorry2: masakra. No to takie wrazenia po pierwszym spotkaniu, nie chce myslec co bedzie po ostatnim:no:
A jak MaratF i Lubiczanka? Jeszcze w calosci:-)
Milego wieczoru

reklama
jola.24 ja mialam podany epidural i stwierdzam, ze jesli przyjdzie mi rodzic jeszcze raz to od razu o niego poprosze i nie bede zgrywac bohaterki rodzac bez znieczulenia (myslałam, ze dam rade hihihihi).
Nie czulam nic kompletnie, a po porodzie zaraz po przewiezieniu na sale poporodowa, wstałam (o wlasnych silach) i poszlam pod prysznic. Jak znieczulenie minelo, to tez nie bylo zle (tylko ciężko bylo siedziec - ze zrozumialego powodu hehehehe), zadnych dolegliwosci "poepiduralowych" whatsoever ;-)

Epidural - szczerze polecam.

Pozdrawiam.

Do góry