reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Ale sie nam ladna pogoda zrobila. A przed nami dlugi weekend. Jakies wyjazdowe plany macie?
Jak samopoczucie mam i ich maluszkow?
Ja jestem jakas spiaca i zastanawiam sie skad dzieciaki biora w sobie tyle energii. Kubus biega od rana, skacze, wspina sie i jeszcze nie ma dosc, a ja marze o miekkiej podusi. Pozostaje mi poczekac az sie zmeczy i tez bedzie mial ochote na popoludniowa drzemke.

reklama
:tak::tak::tak::tak:no no no kasiek rodzi:tak::tak::tak::tak:

Co do planow weekendowych to my nie mamy nic szczegolnego w planie , no bo z Szymkiem gdzies dalej to za szybko , wiec moze pogoscimy u cioci , jakies spacerki , no i to by bylo na tyle.
dzis pojechalismy z synkiem pierwszy raz na zakupy do ,,asdy ,, i musze przyznac ze bardzo mu sie podoba takie jezdzenie , pewnie dlatego ze trzesie:-D

Peknie sie zrobilo na dworzu , az za cieplo wszyscy sie parzymy , a ja im wiecej pije wody tym wieksze piersi , zaraz chyba pekna. Co prawda okladam swieza kapusta i troszkie pomaga , ale i tak wielkie jak balony ktore maja zaraz peknac.:-D

Macie rację, gdzies mam już wszystko, zwolnić mnie nie zwolnia, najwyżej nakrzyczą ale lepsze to niż narażać dziecko!!!!!!
Nie wiem czy to normalne więc musze spytać, dziś w pracy miałam okropny ból rwący prawego jajnika, kurcze tak kłuło że cholera, a jak poszłam do toalety sprawdzic czy czasem nie krwawię, to zobaczyłam mnóstwo upław, w domu tak nie mam, tylko w pracy, to normalne?????
Co to za ból jajnika????Z kąd mógł sie wziąść???

Aha zapomniałabym, że temu bólowi jajnika towarzyszyły lekkie skurcze jakby szyjki, zaraz przy ujściu, nie wiem czy to szyjka macicy czy pochwa, ale skurcze troszkę mnie niepokoiły były razem z tym bólem jajnika, a więc troszke spanikowałam.

A tak wogóle wiecie na co wpadłam dziś, na idealny pomysł, zamierzam w weekend wybrać sie do szpitala na emergency, powiem ze jestem w ciązy i mam dokuczliwe bóle, musza mnie przyjąć i prawdopodobnie zrobia mi USg dla pewności czy wszystko jest OK, no i ja będe spokojniejsza, bo do 20 tygodnia z USg to cięzko czekac, bo jak coś będzie nie tak to reakcja może być dużo za późno!!!!Zapewne zrobia tez badanie moczu i krwi....

Co Wy na to???

ech ulcia c:confused:nie jestem przkonan co do tej emergency wizyty w szpitalu!nie jestem przekonan czy co kolwiek tam zwojujesz.malo prawdopodobne ze zrobia ci scan.:no:nie wiem w ktorym tygodniu jestes,ale najprawdopodobnej to wszyskie wiazadla potrzymujace macice daja o sobie znac.poszukaj-na wielu forach dziewczyny o tym pisza,ale faktycznie ostroznosc nie zaszkodzi.najlepiej skataktuj sie ze swoja midwife.

Czesc dziewczyny! ja niedawno wrocilam z pracy:-). I tak sobie was teraz podczytuje. Dzis mnie troszke brzuszek pobolewa,wiec zaraz sie klade troche odpoczac:-). Ulcia z tym emergency to dobry pomysl tez mialam zamiar tak zrobic,ale nie mialam do tej pory zadnych problemow z ciaza wiec odpuscilam.juz zaczynam czuc mojego SKARBA. Czasami mnie tak leciutko szturchnie.:-) Ula naleza ci sie dwa usg :pierwsze okolo 12 tygodnia a drugie w 20 tygodniu. tylko musisz sie spieszyc bo dosyc dlugo sie czeka na taka wizyte. Ja 19 wrzesnia bede miala drugie i niestety juz ostatnie. Chyba Kasia pytala skad lece do Polski,niestety nie z Liverpoolu:-(,tylko z east midlands(nothingam). A szkoda bo mialabym towarzystwo,niestety tym razem lece sama. Kasiek chyba juz po wszystkim,czekam z niecierpliwoscia na dobre wiesci:tak::tak::tak:. no to pozdrawiam was goraco i zmykam!!!!!!

Jesli jeszcze bede miała te bóle i skurcze to pojade na emergency, najwyżej strace czas na poczekalni, a może zyskam USG:-)
Co do lekarza, to juz znalazlam dzieki linkowi który któras z koleżanek ostatnio mi tu wkleiła, w poniedziałek sie tam wybieram.

W połowie wrzesnia lece na tydzień do Polski więc tam zrobię USG prywatnie tak czy inaczej i wszystkie badania za jednym zamachem.

Powiedźcie mi tylko czy mam się jakośprzygotowac specjalnie z ta wizyta u lekarza w poniedzialek?? No wiecie jakies pytania o przebyte choroby itp, bo jak tak to musze poszukac tego w słownikach bo jesli chodzi o medycyne po angielsku to może być z tym cięzko.

Z tego co czytam jedna z nas chyba na porodówce, no fajnie by było, bo domyslam się że ciężar brzuszka był już naprawde nie do wytrzymania:-)

trzymam kciuki

Beda sie Ciebie wypytywali o przebyte choroby jak i rowniez choroby rodzicow o ile dobrze pamietam. Oczywiscie beda pytania na temat palenia,picia i innych uzywek. zycze Ci powodzenia:-):-). Mam nadzieje ze trafisz na mila midwife. Acha i przypadkiem nie daj sie wkrecic w jakies platne badania tak jak ja. Opieka jest darmowa:-):-):-).Jesli masz jeszcze jakies pytania to pisz

Ulcia w poniedzialek jest Bank Holiday, wiec sprawdz wczesniej czy przychodnia jest otwarta. A druga rzecz to czy sie juz tam rejestrowalas. Jesli nie to wez ze soba paszport i jakis dokument (list) potwierdzajacy Twoj nowy adres zamieszkania. A z tym emergency warto sprobowac, bo moze sie uda. Choc na jakims forum czytalam, ze tu podobno nie robia usg w weekendy, ale na ile w tym prawdy to nie wiem.
Kama - szkoda ze sie nie spotkamy w samolocie. Fajnie czuc maluszka jak sie zaczyna wiercic. Poczekaj jeszcze kilka tygodni i dopiero bedzie czuc jego ruchy. Czasem sie ma wrazenie jakby cale stadko maluchow tam w srodku siedzialo i okladalo Cie z kazdej strony. A to tylko jedna mycha.
My tez dzis bylismy w adzie na zakupach, ale Kubus juz nie chce jezdzic w wozku (chyba ze jest zmeczony). U nas na topie sa te czerwone koszyki, ktore mozna ciagnac za soba. Jeden ma mama, drugi on, i jezdzimy po sklepie gesiego. Wiec jak nas ktos z forum zobaczy to od razu mowie ze to my :) Wzbudzamy tym mala sensacje w sklepie.
Ide spac, bo juz pozno. Jutro mam badania na cukrzyce ciazowa (bleee.....)
Papa

hej dziewczyny

Ulcia z tymi twoimi uplawami to nie ma zartow , jak sie powtorzy zaraz jedz do szpitala, ja mialam lekkie plamienie w 8t.c. pojechalam od razu do szpitala bez zastanowienia, na drugi dzien mialam scan , chcieli poczekac pare dni , ale ja im powiedzialam ze jutro wyjezdzam do polski i robili zaraz na drugi dzien z rana.
Jak zobaczyla plamienie to bralam dokumenty i do szpitala. Lapej dmuchac na zimne;-)

papa ide sie polozyc.

reklama
No własnie zapomniałam o bank holiday w poniedziałek, no cóż najwyżej pójde we wtorek.
Co do bólu jajnika to przeczytałam gdzies na forum że to normalne i to nie jest jajnik tylko wiązadła maciczne, a upławy tez nie sa czyms nadzwyczajnym...
ogólnie czuje sie dobrze, nawet mdłości przeszły, zainstalowałam sobie fajny wygaszacz ekrany expectantsee, każdego dnia pokazuje w 3d jak dzidzia rośnie i jest do tego opis...
dzis juz po pracy zabieram się za leniuchowanie przed TV:-)

pozdrawiam

Do góry