reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

reklama
Hej ja już dawno na nogach po imprezce:tak:.Pogoda za oknem niby niczego sobie oby się utrzymała.A ja wczoraj dostałam materiały na obicie krzeseł których tak namiętnie szukałam jakiś czas temu.Więc mąż będzie się dzisiaj bawił w tapicera:tak::-D.Druga dobra wiadomosc to to że udało mi się w końcu kupic sofę:tak:.Kasia.j nawet sobie nie wyobrażam tego co przeżyła twoja kuzynka:no::-(.A co do Kubusia to niezły z niego gagatek :tak:ale pewnie nie on jeden jest taki mój jest dużo młodszy a też już potrafi różki pokazac:tak:.mojadzidzia co do tego badania na glukoze to postanowiłam je wykonac ale albo w Pl albo tutaj bo dwa razy to nie wydaje mi się żeby było mi potrzebne:no:.W tak krótkim odstępie czasu:tak:.Dziewczyny jeżeli chodzi o nacięcie to ja oczywiscie nie w temacie(nie wiedziałam że mam wbór) i też mam teraz dylemat:baffled:.

Kasia8118 tutaj mają inny przelicznik na cukier niz w Polsce więc jak rodzisz tutaj to chyba i badania zrób tutaj ,ja też miałam wyniki z Polski ale nie uznali ich i robili mi ponownie no i glukoza jest smaczniejsza do picia :tak:

Heja:-):-):-)

U mnie nastała chwila ciszy:tak::-)

Kasia8118 to się nazywa BIRTH PLAN, spisujesz sobie jakie masz oczekiwania, np o tym nacięciu lub czy chcesz żeby tata przeciął pępowine i różne takie:tak:
Ja nie robiłam nic takiego więc nie wiem czy spisujesz to sobie sama czy może położna ma specjalne druki:baffled:

Mojadzidzia super Nadia przybiera:tak: Olivia też ładnie, w środę ważyła 3120 i przez dwa dni przybrała 170gram:szok: Jak tak dalej pójdzie to mała kluska z niej będzie:-D Ale co się dziwic jak co chwilę na cycu wisi:-D
A jak tam pępuszek?? U nas wczoraj odpadł:tak: Jupiii:-)

Mój stary pojechał na dwie lekcje i jestem sama:baffled: ale jak wróci to jedziemy na zakupy bo nie mam w co się ubierac:szok: Muszę też jakieś staniki do karmienia sobie kupic:tak:

witam :-)

kasia8118 mi polozna kazała samej napisać ten birth plan a ona tylko podpisała :tak: a no i fajnie ze juz masz problem z głowy z sofa od razu Ci sie humor poprawił co ? :-)

a mnie dzis tak strasznie boli pod brzuchem i krocze ze wytrzymac juz nie moge takie mam uczucie jak by mi miało zaraz sie tam rozerwac wszystko mała sie rusza ale czuje normalnie tak jak by sie na dól pchała :baffled:

sylwia.m no to super ze juz pępuszek odpadł :tak: a przemywałaś czymś ??

Tak zbieram się od rana, żeby napisać i zeszło się aż do tej godziny :-D.
Natalka może Twojemu maleństwu spieszy się na ten świat i się pcha. Dobrze że czujesz ruchy. Swoją drogą, jak takiemu dziecku musi być niewygodnie z głową w dół :-D:-D
KasiaJ tak sobie pomyślałam, że jakbyś kazał założyć te usmarkane ciuchy i w nich iść, to następnym razem by się grubo zastanowił czy tak zrobić:-D:-D:-D.
Współczucia dla kuzynki. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić co przeżywa nawet, taka to strata.:-:)-(
Sylwia szybko pępuszek odpadł, u mojej się trzymał 2 tyg i już myślałam, że tak zostanie.
Rosną te Wasze dzieciaczki aż miło.;-)

Ostatnia edycja:
sylwia.m nam pepuszek sie jeszcze trzyma,no wlasnie czym przemywasz? mi polozna zalecila przygotowana wode??? Nadia tez w ciagu 2dni przybrala dokladnie 170g :-D:-D rosna nam male pulchniaczki :-D:-D my wczoraj walczylismy z bolem brzuszka u malej i wszyscy troje plakalismy :no: dzisiaj na szczescie juz lepiej,kupilismy infacol ale Nadia zwymiotowala po nim :szok: czy masz moze cos sprawdzonego?
kasia8118 to widze ze i ty bawisz sie w dekoratora ;-) fajnie wam ja tez chcialabym moc urzadzac swoje mieszkanko bo tak jak sie wynajmuje to nie ma co inwestowac :baffled:
natalka90 my jeszcze nie bylismy na typowym spacerze ale moze dzisiaj jak nie zacznie padac to wyjdziemy na rundke wkolo domu :-)

Czesc

mojadzidzia - z tego co pamietam to mnie polozna kazala starac sie utrzymywac suchy ten pepuszek, bo wtedy szybciej odpada, oczywiscie nie panikowac jak sie zmoczy przy kapieli i delikatnie osuszac, mozna go zabezpieczac kieliszkiem w trakcie mycia

roksanna - w takich tez poszedl :baffled:

A mezus mi zrobil niespodzianke i zabral mnie wczoraj na disco do Doncasteru. Niestety mielismy pecha, bo przez ta pogode prawie nikogo nie bylo knajpach :szok: Ale posiedzielismy sobie troszeczke w samotnosci i tez bylo milutko :-D Moglismy sobie na spokojnie pogadac o waznych i mniej waznych sprawach.

reklama
Ja juz po pracy:-):-):-):-)misio zabrał mała na spacerek a mamusia odpoczywa.
Mojadzidzia Ja mialm takie kolki u małej ze hohooho tea stosowłam infakol ale niestety skutek tak jak u Ciebie:-(,dopiero połozna zapisala nam Colief Infant Drops 7ml i dzialło super:tak:sa to kropelki i dziecko ich nawet nie poczuje i co najwazniesze to jest od pierwszych dni narodzin.A z tego co pamiętam infacol jest po pierwszym miesiącu.
Sylwiam i mojadzidzia jak to jest mamusie martwia sie fałdkami ,a ciesza sie ze ich królewny tak ślicznie przybierają na wadze:-D:-D:-D
Kasia8118 no nareszcie kochana jakies dobre wiadomości:happy::happy::happy:A tak na marginesie, to ty swojego chlopa chcesz wykończyć,co weekend mu jakieś zajecia rozwijajace dajesz:-p:-p:-p
Natalka 90 Oj cos mi sie wydaje ze ty szybciej urodzisz niz nam sie zdaje

Do góry