reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

a ja się nie do końca z Tobą zgodzę, jeżeli córka Doroty nie wymaga specjalistycznych rehabilitacji to powinna iść do pracy, bo nie musi poświęcać córce całego dnia. Otrzymuje dodatek do zasiłku rodzinnego w racji wychowania dziecka niepełnosprawnego, więc te pieniądze ma na lekarstwa.

Ja rozumiem anule, że się zdenerwowała, bo w PL nie rozgranicza się dzieci na stopnie niepełnosprawności do 16 roku życia, czyli każde wrzuca się do jednego wora, tylko są punkty które mówią np. że dziecko musi mieć osobny pokój ( Dorota dawno złożyłabym wniosek o przyznanie mieszkania socjalnego z UM- lata lecą więc w końcu coś by Wam dali, tym bardziej, że masz niepełnosprawne dziecko) inny punkt np mówi o tym, że dziecko wymaga opieki 24h i otrzymuje się pieniądze - coś w rodzaju wypłaty od Państwa za wychowanie dziecka niepełnosprawnego.. więc jeżeli Dorota uważa, że dotychczas mała ma wszystko zapewnione, chodzi do przedszkola, nie wymaga dziennych rehabilitacji itp. to powinna poszukać pracy i zarobić na to mieszkanie większe, żeby jej dzieci miałe godne warunki... nie można ciągle polegać na innych, trzeba samemu wziąć swoje życie w ręce i działać ! Ja wiem, że łatwo się mówi a trudniej działa, ale każdy z nas żyje na tym samym świecie i każdy z nas ma takie same prawa i nic nie stoi na drodze aby to życie sobie poukładać jak najlepiej !..

la luna opowiedz nam coś o sobie ! :)

Doris ja taki dzień lenia mogę mieć codziennie haha :) ja swoje włosy mam falowane, a loki poprawiam zwykła prostownicą, właśnie tez youtuba filmiki wzięłam hehe

liza torty pierwsza klasa, uwielbiam takie, kiedyś sama próbowałam ale to nie ma na moje nerwy hehe

kate ja też uwielbiam taka sałatke mniam

mamcia
masz włosy o których ja zawsze marzyłam!! a wiesz, że ta skarpeta to pomysł z lat 60 jest haha

Marta napisała mi, że czuję się o niebo lepiej, ale lezy cały czas.. dziś się jej brzuch spinał i pobadali ale żadnej decyzji nie podjeli. Może po weekendzie coś ustalą :)

reklama
mamcia kok 1sza klasa, a ja mam za krotkie włosy

`a ja musze wziac dorote w obrone, nikomu tych pieniedzy nie ukradnie, nie wyłudzi, a skoro ma mozliwosc to sie o nie stara, pewnie kazda z nas by skorzystała. z powietrza nikt nie przyznał jej tych punktow dot swiadzczen, i chyba kazda z na wolałaby zdrowe dziecko niz ta kase. moze zle napisała ze przeznaczy je na wynajem( choc wtedy poprawi warunki bytowe oliwki), dzieki temu swiadczeniu bedzie miała kase na leki, kontrole, lekarzy, dojazdy do lekarzy, zabawki wspomagajace rozwoj i wtedu z pieniedzy na zycie zaoszczedzi i bedzie kasa na mieszkanie, i juz wtedy byłoby to inaczej odebrane.
Dzięki ,przynajmniej jedna sie wstawila za mną .
Najlepiej to kogoś skrytykować ,
Właśnie fajnie sie mówi coby sie zrobili jak sie nie jest w takiej sytuacji . Dokładnie wolałabym nie dostać ani grosza ,ale mieć zdrowe dziecko . Tu jest racja na piękne oczy oliwce nie dali tych dodatkowych punktów w orzeczeniu.
Poziomki ja jeszcze nie dostałam wogóle decyzji,więc nie wiadomo czy przyznali czy nie .

Stefa nie każdy umie tak pięknie pisać jak Ty :-), jak ci sie nie podobają moje wypowiedzi to poprostu ich nie czytaj .

Lenka masz super zdolności cukiernicze ,naprawdę podziwiam .

Wypowiedzialam sie na zamkniętym .

Stefa nie krytykuj mnie proszę bo ja ci krzywdy nie robię ,a zachowujesz sie jakbym niewiem jaka zbrodnie popełniła bo mając niepełnosprawne dziecko mam nie brać kasy która mi mogą dac . Ty oczywiescie mając chore dziecko poszlabys do pracy a nie wzięła pieniędzy które ci sie należą . Przepraszam ze nie jestem taka wspaniała jak ty :-(. Jak ci przeszkadzam to nie czytaj .

Dla twojej wiadomosci to pracowałam jeszcze w maju tego roku i przepraszam ze teraz nie pracuje ,bo widać tobie to najbardziej przeszkadza .
Ciesz sie ze masz zdrowe dzieci .

Zaniedlugo nic tu napisać nie bede mogła aby mnie stefa nie skrytykowała i nie uzalam sie nad sobą tylko tak jak Srefa twierdzi wypowiadał swoje zdanie,w końcu mam do tego prawo .

Zgadzam sie z Doris :-) ze zabardzo mnie skrytykowalyscie. Dzięki Doris ze masz odwagę i Ty stanac w mojej obronie , bo przecież zarsz Stefa cię moze skrytykować bi najlepiej jakby wszyscy sie z nia zgadzali .

Sorki ale zła jestem ,bo ciekawe czy ktoras z was mając chore dziecko i nie robiąc nikomu krzywdy ani żadnej zbrodni zostaje w taki sposób skrytykowana .

Ostatnia edycja:
Dorota ja Ciebie nie krytykuję.. jeżeli tak to odbierasz to już Twoja sprawa..

Obie żyjemy w całkowicie innym świecie i rzeczy które dla Ciebie są normalne dla mnie są nie do pomyślenia !
Pisać pięknie każdy z nas może, tylko, żeby to piękne pisanie wprowadzić w życie!

Cenię Cię za Twoją szczerość, bo nie jedna mając taką sytuację jak Ty, milczałaby udając, że jej życie jest inne, bezproblemowe. Otwarcie piszesz o sprawach których ludzie się wstydzą.. ale czasem mam wrażenie, że TY opowiadając nam o swoim życiu nie widzisz w nim nic złego ! Dorota ja nawet nie potrafię sobie wyobrazić życia w jednym pokoju z 2 dzieci, psem, mężem.. gdzie jest koza do opału :(

Ja po prostu wyrażam swoją opinię, czasem trzeba dać z siebie więcej niż tylko 100%, żeby w życiu było łatwiej... ja bardzo emocjonalnie podchodzę do każdego tematu i chciałabym, żeby każdy miał kolorowo. Nie potrafię milczeć czy za każdym razem Cie głaskać w przypadku w którym Cie nie rozumię ... :eek:

Jedno jest pewne różnimy się od siebie, każda kieruję się innymi zasadami życiowymi ale obie chcemy mieć szczęśliwą rodzinę..

może na tym pozostańmy .. kiedy następnym razem odpowiem w sposób negatywny na Twojego posta nie odbieraj tego jako krytykę.. ja po prostu chcę dobrze ! A czasem warto usłyszeć słowa krytyki.. a nóż da kopa do działań ..

Dorota to moze i ja sie wypowiem mimo ze nie chcialam sie wtracac. Ja uwazam ze jesli mozesz brac te pieniadze to oczywiscie bierz, u nas w pl jest tak minimalna pomoc mlodym rodzina ze mozna za glowe sie zlapac. Ja wierze ze te pieniadze przeznaczysz na lepsze zycie dla was a ich nie przepijesz i nie wydasz na glupoty.
I sie nie denerwuj, bo musisz dbac o siebie i o maluszka.

Mamcia dzięki ,napewno przeznaczę kase na dzieci ,ja nie poje wcale ,nawet na sylwestra jestem trzezwa,nie pale ( chyba ze w piecu ) , i innych takich rzeczy też nie,nawet kawy nie pijam hi .

Stefa a teraz już twój post wygląda i czyta sie go inaczej niż poprzedni .
Każdy żyje swoim życiem ,ja moim dzieciom krzywdy nie robię ,a za to aby córka moja była zdrowa dalabym sie pociac . Każdy żyje i trzyma sie innych zasad,swoich zasad .

Tak szczera jestem bo myślałam ze na tym to tu polega a nie być ala trolem i koloryzowac coś co kolorowym nie jest .

Co wy chcecie od biednej ,poczciwej kozy ,to zwykły mały piec który jak damy czadu to na golasa można latać :-).

A ja sie przyznam bez bicia ze piwko lubie wypic ;).
Chodzi za mna piwko juz dlugo i jeszcze dlugo sie nie napije, a i fajki tez palilam. Teraz nie pale ale pewnie zaczne jak urodze :(. Tylko ja zawsze palilam malo ok 3 dziennie i zawsze z wieczorka.

To ja jak na patoligie przystalo uwielbiam piwo:p co prawda nie pije go duzo ani codziennie pomijajac fakt ze ostatnie 5 lat to albo w ciazy albo karmie:D
Palic palilam 2 paczki dziennie ale od 1 stycznia 2007 roku nawet dymka nie puscilam:D

Dorota myslalam ze juz decyzja zapadla,troche sie w tym gubie.
Podobnie jak Stefa nie wyobrazam sobie mieszkania razem w jednym pokoju i powinniscie najpierw pomyslec o mieszkaniu i ustabilizowac sutuacje.

Mamcia jak palisz 3 dziennie to po co? Pluc szkoda:p:D

reklama
Mamcia ja jak bym do piwka zapalila to juz by poszlo bo ja lubilam palic:p
Grilla bez piwka sobie nie wyobrazam:D

Ostatnia edycja:
Do góry