reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Widzę, że o nocnikach mowa. A ja tak się cieszyłam, że moja chce kupke do ncniczka i że sama mi go przynosi, a tu nagle NIE. Zaczęła się wyginać i ani myśłi znów siadać. na siłę nie chcę, bo sie bardziej zrazi. Poczekam na ciepłe dni i odstawię pampersy-przynajmniej w domku. Jak mi zasika narożnik to się załamię. Plamy i zapaszek nie do pobicia.

Dzień dobry
Melduję się na porannej kawie ;-) Piotruś śpi, chaos w mieszkaniu ogarnięty, pranie się pierze, mam chwilę dla siebie. Wprawdzie muszę jeszcze zrobić parę rzeczy do pracy, no ale nie odmówię sobie poczytania postów;-)
Powiem jeszcze, że dziś jestem zła na m:wściekła/y: No ale nie będę wam tu smucić od rana ;-)
wyzal sie my tak z dziewczynami ostatnio zrobilysmy :tak:

Dziewczyny o ma~łu zawa~łu nie dosta~łam
w~łoży~łam moj~ą Lenke do bujaczka zapielam pasami wszystko pieknie ladnie tylko ze ja w kuchni i nagle slysze gruchniecie biegne a tam mala placze przerazona bijak sie przerw~óci~ł :angry:
niby super firma \z atestem itd. a tutakie cos normalnie sie wkurzy~łam
dobrze ze ma~ła r~ączek nie z~łama~ła bo pad~ła na pod~łogę a bujak na nia i na te biedne ma~łe r~ączki..
dobrze ze jej sie nic nie stalo ale ja to zawsze jak wkaldalam w takie cos Sewka to byl przy mnie nawet jak robie obiad to transportuje do kuchni za soba krzeselko :sorry:
6,5 m-ca

w~łaśnie nie wiem co sie dzieje nie moge polskich znakow robic jeszcze wczoraj bylo ok ;/

bijak jest przeznaczony dla dzieci do 3 roku zycia chyba napisze cos do producenta bo to jest po prostu niebezpieczne chyba juz sie nie odwaze jej tam wlozyc
moj synek w tym wieku oj ruchliwy byl ruchliwy - od 6 miesiaca zaczal raczkowac :tak:
sprawdzam i tylko na forum tutaj tak mi sie dzieje z literami nie wiecie co sie moglo przestawic?
zobacz w ustawieniach
Mi sie czasem tak zdaża ze jak naciskam klawisz Z to mam Y a jak naciskam Y to wychodzi Z
to wtedy nacisnij razem klawisze Shift i Ctrl :tak:
Słuchajcie, ja takie długie te posty piszę, że aż mnie wylogowuje :-D
heh tez tak czasem mam
Pochwalę się wam jeszcze moim małym malarzem! :-D
jaki cudny musial miec radoche :-D
No ja też będe bo wy dla mnie to druga rodzina co prawda wirtualna ale rodzina:-D:-D
no baaaaaaaa :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Za oknem u mnie słoneczko i już szykowałam się na długi spacer jak Pe wstanie, ale okazuje się, że tak wieje, że aż drzewa wygina :szok: Chyba spacerek będzie krótki, bo tak czy inaczej muszę zakupy zrobić.
oj jak mi brakuje sloneczka ale waitrzysko to i u nas bylo :wściekła/y:
Zdjęcie - zagadka! Gdzie jest Piotruś? :-D
sliczna fotka to ja zgaduje tam na gorze :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Dziewczyny czysciłyście dywan lub wykładzine proszkiem do dywanów Vanisz bo zastanawiam sie czy go kupić bo wsumie jest drogi.:confused:
nie powiem Ci z doswiadczenia ale jak wszystkich pytam to mowia ze g**a warte :sorry:
myszunia co do syndromu gosposi i sprzątaczki to ja miałam to samo w ubiegłym tygodniu pokłóciłam się nawet o to z P ale w sobote wreszcie usiedliśmy obgadalismy temat przyjeliśmy postanowienia między innymi to że piotr mobilizuje mnie do wyjscia z domu a on zostaje z ferajna sam albo że częściej sam sprząta albo zabierał będzie antka na 3-4 godzinki a ja mam czas dla siebie na kąpiel kosmetyke itp jak narazie trzyma się postanowień:-D:-D
uuuuuuuu no to chyba ja tez bede musiala z m przeprowadzic taka rozmowe :-D
Słuchajcie jestem w szoku :szok: Moja mama kupiła sobie nowe auto- to akurat wiedziałam :rofl2:
No a stare postanowiła oddać mojemu młodszemu bratu. Kończy w tym miesiącu 18 lat i zaraz zamierza zrobić prawko. A on na to że nie chce bo stare i brzydkie :szok:
no popatrz :sorry:

Witam po dwóch dniach niebytności na BB...

U mnie troszke się pokomplikowało...
Teść wyszedł ze szpitala ale jest bardzo słaby
Moja noga jakoś wytrzymuje szaleństwa dzieci... A co do tych ostatnich, to maluszek gorączkuje... Dziś w ogóle nie spałam bo był bardzo marudny...:no:.

A tak poza tym strasznie wieje...:szok:.
Zaraz poczytam co u was...:happy:
a to dlaczego goraczkuje zabki chy chory wspolczuje nocki :-(

Jestem po lekarzu:tak:
Zaraz klade Je spac bo wyja jak szalone:szok::wściekła/y:
Wiktoria ma miec diete i dostawac lakcid i smecte,do tego kleik ryzowy na wodzie ,do picia mineralke i ors 2000.Na te ploiczki zapisala mi elocom(przez trzy dni na noc)potem natluszczac diprobase

Zaproponowala mi szczepionke prevenar czy jakos tak-przeciwko zapaleniu pluc,zapaleniu opon mozgowych i ogolnie uodparniajaca,a ze sa w grupie ryzyka i do tego wczesniakami z niska masa urodzeniowa bedzie ona refundowana(normalnie kosztuje 270zł jedna ampulka).Dostana ja jak pojde z nimi na bilans dwulatka bo musza miec skonczone dwa lata.
Nie wazyla mi Ich bo za duzo wyly i bylo za duzo ludzi.Mam podejsc jakos w tygodniu i piguly mi Je zwaza
smecte i osr 2000 tez mi lekarz przepisal do Sewka jak mial grype zoladkowa :tak:
Ja już w pracy mam wszystko porobione mogę do Was wrócić, wiem że tęskniłyscie :-D:-D:-D

Kurde wziełam sobie z domu truskawki i wyobraźcie sobie takie ładne w pudełeczku z zewnątrz a jak je wyciągnęłam to pełno pleśni w środku...:-:)-( A taką miałam ochotę na te truskawki... nawet bita śmietanę sobie przywiozłam:-D:-D:-D A tu nici
wszystko tak fajnie zawnatrz wyglada ja kupilam ostatnio ogorki zielone niby fajne a w srodku sucho :szok:
Elocom to już steryd.Tego nie wolno stosować na twarz !!!!.
Właśnie po tym cholerstwie Kubusiowi popękały naczynka na policzkach.będzie to miał do końca życia.
Idź z małą do alergologa.Lekarze ogólni się nie znają.Dają tylko to co szybko działa.Elocom zawsze działa,bardzo szybko i na wszystkie zmiany,ale robi więcej szkody niż pożytku.
Soryyy ,ale takiego lekarza to ja bym...:wściekła/y:

ELOCOM - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - www.przychodnia.pl
przeczytaj sobie ten wątek.
Atopowe Zapalenie Skóry • Zobacz wątek - Elocom

a moja julka była smarowana elocomem na twarzy z przepisu lekarza alergologa i nic jej się z twarzą nie działo ma śliczną cere:confused::confused::confused: a zyrtek jula bierze codziennie:tak::tak:
widac rozne opinie :eek:
no najgorsze jest to że za wszystko trzeba u nas płacić :tak::tak: niestety jak się dzieci pochorują to się w aptece zostawia 200-300zł i nikt nie pyta czy jest potem za co żyć:confused::confused:
pamietam jak w ubiegłym roku jula zachorowała na zapalenie oskrzeli doktor przepisał antybiotyk i jakieś dodatkowe leki zapłaciłam w aptece 200 zł ostatnie kasa jaką miałam myśle no do wypłaty jeszcze tydzień w lodówce jest co nieco damy rade....... po 3 dniach jula kasłała jeszcze gorzej gorączka się utrzymywała więc spowrotem do doktora okazało się że antybiotyk na jule nie działa przepisał inny do apteki pytam jaka cena a zaznaczyłam doktorowi żeby przepisł coś tańszego bo nie mam już pieniędzy a doktor przepisał lek za 130 zł:angry: dobrze że w aptece pracowała koleżanka po pierwsze dała zamiennik za 20 zł a po drugie dała na kredyt:tak::tak:
niestety tak to uz jest, a do lekarza i po recepty to zwykle sie ochodzi przed wyplata albo kiedy juz kasy nie ma - u nas tak zawsze bylo w najmniej odpowiednim momencie maly zawsze chorowal :angry:

ja nie zapomne jak się poczułam jak poszłam z antkiem na pierwsze szczepienie nie było naszej pani doktor tylko jakaś inna i pyta mnie o szczepionki czy mam ze sobą ja nie szczepie tymi refundowanymi a ona TAK ALE DLACZEGO!!!!! ja spokojnie że nie widzę potrzeby szczepić go innymi ona NO ALE TO BY NIE BYŁO TYLE KŁÓĆ!!!!! wszystko krzykiem ja nadal spokojnie pani doktor jakoś to przeżyje antoś i ja ona NO ALE JA BYM RADZIŁA TAMTYMI SKOJARZONYMI!!!! ja to proszę mi powiedzieć dokładnie dlaczego lepiej tamtymi???? ona BO LEPIEJ I JUŻ!!!! ja już mniej spokojna pani doktor ja mam 3 dzieci nie stać mnie na szczepionki płatne dlatego szczepie refundowanymi a co na to pani doktor TO TRZEBA BYŁO TYLE DZIECI NIE ROBIĆ!!!!!!! no i wtedy nie byłam już grzeczna z******* ją na czym świat stoi zrobiła focha i poszła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: czułam sie upokorzona wściekła wyc mi się chciało:wściekła/y::wściekła/y: a piguła jak ona poszła do mnie mówi no tak jak się ma wczasy od przedstawicieli sponsorowane za namawianie na szczepienie to się namawia !!!!!!!:szok::szok: z panią jej nie poszło ale są tacy co pożyczą a kupią bo pani doktor kazała.....
na szczęście nie miałam przyjemności już więcej się z tą panią doktor widzieć!!!!
o matko ale c**a :angry: normal;nie udusic
niestety niektórzy lekarze myślą że im wszystko wolno:wściekła/y::wściekła/y: a poproś o skierowanie na coś:-D:-D:-D ja pytam pani doktor czy dostane skierowanie bo chciałabym wynik porobić chociaż podstawowe z krwi ona a boli coś panią ja no nie ona to nie ma potrzeby.....poszłam jak zmyta opowiadam o tym piotrkowi a on no nic to zrób prywatnie,,,,najpierw się zgodziłam a potem myślę kurcze z jakiej racji przeciez odprowadzane mam składki dlaczego mam płacić ....ide po kilku dniach do pani doktor i mówie prosze o skierowanie na wyniki z moczu i krwi ona znów to smo a po co boli coś pania a ja tak codziennie głowa ciemno mi sie przed oczami robi mam zawroty głowy,,,,, ściemniam ile wlezie a pami doktor ooooo to nie żarty juz pisze skierowanie:-D:-D:-D i tym sosobem zrobiłam wyniki:rofl2:
u mojego lekarza dostaje skierowanie bez problemu nawet jakbym z malym byla u lekarza od niego i przy okazji poprosilabym go o skierwoanie to by mi dal - tak przypuszczam :eek::sorry::sorry::-D
cześć dziewczynki ;)

ja to się zastanawiam czy ci lekarze to jakiejś czasem prowizji nie biorą gdy ktoś zaszczepi dziecko ta skojarzoną szczepionką. Wcześniej tego nie było i dzieci jakoś do dziś żyją. :dry:

My w czwartek idziemy na pierwsze szczepienie.:tak:

A oto Amelka ( miesiąc i 2 tyg.):-)
jejku jaka Ona sliczna zuch dziewczynka
-j- Amelka śliczna
Ja sie obrobiłam i czekam bo niedlugo Wojtek wraca ze szkoły Kopytka wyszly mi przepyszne troche eksperymentalne bo mialam serek Turek z ziolami i dołożyłam i efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwanie Gabi też troche spala a j w tym czasie relaksowałam sie tzn.czytałam książkę :tak:
ale mi smaka narobilas :tak::tak::tak::tak::tak:
mojja jula jak skońzyła rok to przestała w dzień spać czasami zasneła a czasami ze zmęzenia potykała się o własne nogi:-D:-Dale nocą ładnie spała bo od 19.30 do 8.30 rano:tak::tak::tak:zresztą adam nie był lepszy bo miał półtora roku i przestał spać w dzień z tą różnicą że on zasypiał o 21-21.30 usypiany a wstawał o 5.30 wyspany skory do zabawy:szok:i do dziś malo snu potrzebuje.........zobaczymy jaki będzie antoś..................
kazde dziecko inne :-)
Witam po poludniu,

Helen zasnęła nad miska zjedzeniem :-D śpi już 30 min, ciekawa jestem jak długo jeszcze :baffled:

Ja za szczpinki płaciłam, z dodatkowych wzięliśmy na razie rota bo to trzeba było do 6 miesiąca zaszczepić. A pneumokoki i menigo koki lekarka nam doradziła po 2 roku zycia. Stwierdziła, że skoro dziecko nie idzie do złobka a wdomu jest jedna to ryzyko minimalne, a po 2 roku zycia jest mniej dawek :tak: np na pneumokoki jest jedna anie trzy...

Byłam u gina powiedział mi ze jestem za gruba :wściekła/y::angry::crazy: Myślałam ze go powieszę. Do tej pory byłam zadowolona, w ciągu ostatnich 4 tyg przytyłam dokładnie1,3kg a on mi że to za dużo :szok:
to Ci gin, taki bezczelny troche :eek:
dowikla moze one uważaja że za długo siedzisz przed kompem :-D:-D:-D:-D moja Oliwka też czasem tak robi i muszę zejść :tak::tak::tak:a jak sie wkurzy tak na maxa to podchodzi i wyłancza mi komputer :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Sewi tez ma taki odruch :-D:-D:-D
Ja tak samo nie szczepię żadną szczepionką dodatkową.
Tylko tymi podstawowymi z kalendarza szczepień.
Moja znajoma zaszczepiła synka MMRII ,a oni są rodzinnie obciążeni autyzmem.
W przeciągu roku autyzm się pogłębił i już dośc mocno zauważalny ,po pierwszym kontakcie z dzieckiem.:-:)-D:-D:-D
Ja tym nie szczepiłam ,bo Kubuś jest po wylewach i nam lekarz dosłownie ZABRONIŁA czego na początku nie mogłam zrozumieć.
Teraz po latach wiem,że miała rację.

Znajomej córeczka niedawno skończyła miesiąc i poszła ją zaszczepić.Po kilku godzinach dziecko zaczęło dziwnie wyglądac,miało problemy z oddychaniem W przeciągu 12 godzin zmarło,okazało się,że mieli jakąś chorobę dziedziczną ,o której nie wiedzieli.Jak zaszczepili mała szczepionką skojarzoną to zgęstniała w niej krew .
Było za późno na rotowanie.
Gdyby była szczepiona normalnie ,do dziś by żyła.:-:)-:)-(
Przykładów jest wiele,ale wiadomo to i tak wyjątki.
Ja jednak na zimne dmucham...
oj wspolczucia dla tych rodzicow ja tez nie szczepie Sewka dodatkowymi szczepionkami skoro mnie nic nie ma bo takich zwyklych jak kiedys byly to dlaczego Sewi ma byc jakis inny :confused2:
Diewczyny, poproszę o dobrą radę na odchudzanie:-);-):-) te tabletki, które zaczęłam brać to bardzo się źle po nich czuje:-);-):-) pomóżcie mi coś, bo już kompleksów się nabawiłam:-p:-p:-p
niestety nie pomoge bo ja sie nie odchudzam ;-)
to pewnie Dominik zadowolony z własnego pokoju????? :-)

A Oliwka ma już ładniejsze te policzki.Smaruje jej kilka razy dziennie tą maścią alantan i sudocrem.
Dziś znalazłam w domu clemastinum i tez jej raz dałam.
I widać poprawę.Są minimalne krosteczki ale nie ma już czerwonych polików,wszystko zbledło.Juz całkiem ładnie to wygląda.Także jak na razie jestem zadowolona :-):-):-)

A teraz idziemy się kąpać.
no to fajnie ze juz pomaga i powoli schodzi :tak:
Helena wstała marudna :baffled: A M zadzwonił że jakis kolega poprosił do zeby z nim na zakupy pojechał :angry: Bo tamten nie ma samochodu i prawa jazdy :wściekła/y: Nie ma też zony i dzieci to mu się nudzi w poniedziałek wieczorem :angry:
znam to z doswiadczenia moj m ma takiego kolege wiec za bardzo Cie rozumie :tak:
Witam mamusie ,nie było mnie trochę ,ale melduję się grzecznie:-)prezyłączam się ,że moje dzieciaki jakby miały swoje pokoje to pewnie też by tam siedziały,a ja bym miała błogą ciszę..... Luna-dziękuję :tak: Niestety nie jestem w stanie przeczytać wszystkich postów ,mam nadzieję że mi wybaczycie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:,
melduj sie melduj
A co to nikogo nie ma
ja jestem
Hej ciotki klotki

Jak tam dzionek minął? Do mnie ze sklepu do rowerka spóźnili się 3h i przyjechali bez narzędzi i bez samochodu do transportu-jutro powtórka.

Mała śpi choć ciężko było. Wcześniej wyskoczyłam do salonu na ploteczki, mała z tatusiem a ja póltorej godzinki wolnego. Nowość!!!

Teraz P chrapie w dużym ciekawe kiedy sie obudzi i wygna nas do supialni
jakos zlecial, pewnie za niedlugo wyniesie Cie na rekach do tej sypialni

kurcze ale mnie oczy juz bola od tego czytania ale nadrobilam :-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Do góry