reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja wzięłam dzisiaj druki z Opieki i w Skarbówce od ręki wydrukowali mi zaświadczenia(dla mnie i starego osobno),ja kumpeli machnęłam za jej P a ona mi za Mirka a jutro zanosimy.I tylko tyle świstków mam złożyc,bo akty urodzenia dzieci mają.Jeśli dziecko chodzi do szkoły lub od września idzie do zerówki to:

• na wniosku do Mopru zaznacza się dodatek do rodzinnego NA ROZPOCZĘCIE ROKU SZKOLNEGO
  • przy dochodzie nie przekraczającym ileś tam (chyba 351zł,ale nie jestem pewna:no:,napiszę jak z Olkiem wrócę:tak: ,bo wywiesili kartkę na przedszkolu:happy2:można starac się o zwrot części kosztów zakupu podręczników(pierwsze trzeba kupic i faktury przedstawic
  • Jeśli w szkole są mundurki to też ja w pkt 2
Jeśli jest się na wychowawczym to też zaznacza się dodatek z tytułu OPIEKI NAD DZIECKIEM W OKRESIE KORZYSTANIA Z URLOPU WYCHOWAWCZEGO.

reklama
Najgorsze jest to że to wszystko załatwiają kobiety na urlopie wychowawczym, czyli takie które zajmują się dziecmi. Dużo jest takich które nie mają komu tych dzieciaczków pod opieką zostawic, no więc wszystko z marudzącymi ogonkami. Oczywiście bez szans na przepuszczenie w kolejce. Nic nie przemyślane to jest:-:)-:)-(
To muszę naszą Skarbówkę pochwalic:tak:,bo już 2 rok jest kącik dla dzieci,stolik, krzesełka,klocki,tablica i rodzic nie musi sie szarpac z marudzącym bąblem.:no::laugh2:

Moje małe kałużowe ludki:
14003713098.jpg

14071013098.jpg

14111913098.jpg

Sikorki przesłodkie :-) Skromnie zauważam, że Madzia ma już chyba dłuższe włoski od Oliwki :-D

A to jeszcze 2 fotki z wesela:

Z kochaną córunią:

Królowa parkietu:

Ślicznie wyglądałyście! Chyba faktycznie Madzia ma już więcej włosków:tak: Zaczynam ją pomału do spinek przyzwyczajac.
Podjedliśmy to teraz idziemy na spacerek. Słoneczko wyszło to trzeba korzystac;-)

reklama
Madźka udanych zakupów:tak::tak:
dzięki Anulka:-):-) nabyłam biały żakiet i zajeczerwone korale drewniane w kształcie kwaituszków:rofl2::rofl2: i przymierzyłam wszystko razem i się sobie podobam więc chyba nie jest źle;-);-)

No mnie się udało Beboki zając:-p Dałam im pieczątki i działają;-) Ciekawe tylko jak ich potem domyję:-D
:-D:-D:-Dwsadzisz do wany i do wieczora odmiękną;-):laugh2::-D

spotkanie klasowe do bani a przy okazji dowiedziałam się od kumpeli że mój m. to nierób i leń i symulant a ja od jej faceta że jestem gruba i zaniedbana:szok::szok: no coż nieżły z nas duecik:tak:;-):-D:-D:-D:-D:rofl2:
taaaaaaaaaaaaa samo gęste ze spotkań klasowych:tak: Anula przecież to najzwyklejsza ludzka zawiść i podłość co granic nie zna i Ty mi tu o waleniach błękitnych nie pisz bo ładne kobiece kształty masz i przynajmniej ciuchy wypełniasz a nie wiszą jak na wieszaku;-):-):-)

:-):-DSpóźnione życzenia dla Szymka:-D:-)
z okazji
:-):-Dskończenia 8 miesiąca:-D:-)

Wiele uśmiechów, a mało złości,
jak najmniej smutków, dużo radości,
długich wakacji i moc słodyczy.
Tego Ci dzisiaj aluśka życzy.
happy20birthday20poohjn9.gif

Madźka dla Szymcia naj naj na 8 m-cy:-D
dziękuję w imieniu pirata mojego groźnego:tak::-D:-D

Niech mnie ktos przytuli....................Buuuuuuuuuuuuu
Bodzia słońce ty moje
kubus14jp4.jpg

Moje małe kałużowe ludki:
14003713098.jpg

14071013098.jpg

14111913098.jpg
Boshe jak patrzę jak te Twoje beboki rosną to się stara czuję normalnie;-):laugh2::laugh2: Madzik jak zwykle wylaszczona nawet w kałuży a Adrian jaki poważny facet:tak::-):-)

jezdem melduję się i chyba zaraz czeka mnie romans z wóziem w przedpokoju bo Szymcio na pobiednią krzyka;-)

Do góry