reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam,już w lepszym humorze:tak:.Wczoraj ze starym sie porzarłam,bo miałam jechac do Lublina a on mi wyliczył kasę na busa w obie strony a z PKS-u na miasteczko akademickie to niby z buta miałam zasuwać:szok:.Olka mieliśmy zawieźć do przedszkola a Julka do teściowej.Powiedziałam,że nigdzie nie jadę i rozebrałam małego z kombinezonu,to z wielką łaską dorzucił 5 zł.Ja dalej sobie siedziałam.Położył kluczyki,kwity do samochodu i 10 na paliwo i kazał dzici porozwozić bo on do parcy juz musi iść i poszedł.Zapakowałam bąbli i zawiozłam na wieś,po drodze spotkałam znajomą i podwiozłam ją do pracy,to dobra kobieta porzyczyła mi na paliwo,żebym się busem nie tłukła.I pojechałam samochodem na poprawkę(wyniki w poniedziałek).

MARTA ja w ogóle nie moge tego czytac... w szoku jestem... dlatego bałam sie zostac w domu, by mój mąż tez nie wyliczał mi kasy bo jest z niego mała sknera... na szczescie narazie tak nie jest i ide sobie spokojnie na wychowawczy... nie wiem co bedzie za pare lat...:eek::eek:

reklama
Reniferku,ja umowę o pracę miałam do dnia porodu a po macierzyńskim (20 tyg) zbrakło mi 13 dni do zasiłku dla bezrobotnych:no:.U nas wypłacają przez rok,a ofert to tyle co kot napłakał.Moim jedynym dochodem jest stypendium z uczelni i jak są to paczki żywnościowe z opieki.

czesc dziewczyny
Ale wczoraj zrobilismy zakupy ho ho ho. Mam teraz zakupy na caly tydzien.
Dzieciaki byly wykonczone. W domu mąż zrobil zapiekanki na bagietkach mniam.

życzę miłego dnia

Ja wczoraj upiekłam sernik wiedeński i Pan Hrabia na moje stwierdzenie,że wierzch na środku jest jeszcze niedopieczony,podwyższył temp.i włączył dolną grzałkę.Efekt-zjarany spód:wściekła/y:.Ale smaczny:tak:.
U mnie 41 minut temu otworzyli TESCO:tak::-).

Witam kochane

Moj dzein dziisja zaczal sie paskudnie...wsiadam rano do auta zeby do pracy na chwilke pojechac a tu :wściekła/y::no::angry: nawet kontroljki sie nie zapalily:crazy: dobrze ze tesicowa ostatnio auto kupila to mi porzyczyla.....ale tesciu prawie sie posikal ze strachu jak to uslyszal (jego cacko:confused2:) całe zycie mieli malucha a teraz kupila tsciewa forda fieste i jka ona to mowi "stary ma dziecko, ktore nie płacze, nie robi kupiki, nie trzeba dawc jesc i mozna z nim siedziec 24h na dobe"

Nastroj dzis pomimo porannego niefarta u mnie dzis lepszy wiec mam nadzieje ze zien tez minie milej niz wczoraj:happy:

Marta jestem w szkou postepowaniem m....:baffled:

Witam z rana:-):-):-):-)
U nas zimnica jak diabli i raczej spędzimy ten dzień w domu, bo wiatrzycho mroźny wieje i nie chcę narażać niepotrzebnie dziecka:tak::tak::tak:
Marta to okropne co piszesz o postępowaniu swojego M, jak mój by tak zrobił to chyba bym mu jaja oberwała;-);-);-);-)
A szczerze to nie znoszę ludzi, którzy liczą każdy grosz, bo wg mnie tak się żyć nie da, ale to tylko moje zdanie

Witam slonecznie:-)
U nas w koncu walentynki byly,malzonek przyniosl kwiatki:-) ale byla ktotka wymiana zdan z czego to ja sie glownie wypowiadalam bo nerwy mi puscily no i maz przemyslal wszystko przeprosil mnie i zlozyl obietnice poprawy oraz oznajmil super plany na najblizszy rok lacznie z suepr wakacjami we czworke:-)no ale czas pokaze jak to bedzie:sorry:

Marta hmmm widze ze masz wspanialego meza......:eek:moj byl by biedny jakby tak postapil ze mna...

Marta - a czy wasza sytuacja finansowa wymaga takiego postępowania? Bo moze to jest tego przyczyną ? Sama wiesz jak jest. My jakiś czas temu byliśmy właśnie w takiej sytuacji, i rozumiem takie postępowanie.

Witam dziewczyny:-)nareszcie jestem a niebyło mnie 2 tyg bo się z M założyłam że wytrzymam bez kompa 2 tyg :tak:było ciężko ale się udało.
troche poczytałam co naklikałyście ale strasznie tego dużo i już zapomniałam.Co pamiętam to popisze.
MARTA1981-oj ci faceci oni to zawsze mają jakieś głupie pomysły:-D
ANACONDA-gratuluje nowego mieszkanka a niejadkowi się odmieni -zobaczysz:tak:
INNA- no to miałaś super dzień podobnie jak ja a co do pojemności Oliwci to moja Jula też tak ma że je za pięciu:szok:
AGATKABB- oj te samochody no ale dobrze że teście pod nosem:rofl2: to się choć do tego mogą przydać bo tak na prawdę to mogłoby ich niebyć:confused2:

Nie pamiętam kto ale ktoś chciał wózek kupić ja mam i polecam BABY DESIGN-QUART jest leciutki 6kg, mieści się w bagażniku auta osobowego,dziecko w kombinezonku też w wózeczku bez problemu pojezdzi a gdy dzidzi jest malutki to jest gondolka którą się demontuje i mamy spacerówke,a wygląda identycznie jak GRACCO ale nie ten co Iwonka pokazywała tylko ten bardziej masywniejszy:tak: naprawde jest super REWELACYJNY no i cena ok 500 zł(gondola + spacerówka-czyli wszystko co trzeba):-)

reklama
mamajuli1 gratuluję silnej woli, ja to bym chyba nie wytrzymała bez netu tyle czasu;-);-);-);-)
Chyba że los mnie zmusi jak się wyprowadzimy, ale to już inna sytuacja:tak::tak::tak:
Niby słoneczko świeci ale taki wiatrzycho,że nawet mi się nie chce wyjść, leń jestem i tyle:tak::tak::tak:

Do góry