reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam z rana:-) Chciałam napisa że mam chwilę dla siebie ale Julcia już obczaiła że mama zajeta jest komputerem więc nie można pozwolić by tak było.
Co do chrzestnych to rzeczywiście problem. Mam siostrę która jest już chcrzestną u Julki Łukasz ma dwóch braci z czego jeden jest chrzestnym Julki a drugi za mały na cokolwiek. moje kuzynki porozjeżdżały się po całej Polsce i jeszcze dalej ...no i nie wiem ale coś jednak będzie trzeba wymyśić.
Ciekawe jak tam Ola k :confused: Pewnie zestresowana bidulka od samego rana Gdy ja się broniłam to był mega stresiora a wszystko przypominało zwykła formalność

reklama
Leika ja przeprowadziłam się z miasta na wieś i powiem ci że nie załują chociaż czasami mam ochotę gdzieś się wyrwać:-DIdzie się przyzwyczaić:tak:Na początku denerwowało mnie ze wszyscy wszystko wiedzą itp. ale potem to olałam a jak chcę pogadać to wystarczy wyjść przed dom i zaraz chętny się znajdzie na plotki:-DAle czasami takie ograniczenia denerwują- brak połączenia częstego do miasta, brak lepszych sklepów, trudności z pójściem córki do szkoły bo ma implant ślimakowy. Poza tym jest ok. Dzieci są na świeżym powietrzu, blisko las i jeziora, jest fajny plac zabaw, i na pewno bezpieczniej dla dzieci niz w mieście. Głowa do góry. Będzie dobrze:tak:

Wiesz, ja to generalnie w mieście będę mieszkać ;-) Łask ma prawie 30 tysięcy mieszkańców, ta dzielnica domków jednorodzinnych, w której będę mieszkać ma 7 tysięcy, więc nie jest źle :)) Do Łodzi 25 km więc tez nie aż tak daleko :tak:
Oby tylko wszystko gładko poszło!

U nas z chrzestnymi też był mega problem, bo większość rodziny jest niewierząca... Nati ma za matkę chrzestną moją kuzynkę, która w ogóle się do tej funkcji nie nadaje i przy drugim dziecku już jej o to nie poproszę - oraz kolegę męża za ojca chcrzestnego... Przy kolejnym dziecku nie wiem, co zrobimy :dry:

Witam!

Ale miałam noc :-( Jędrek dostał kataru :baffled: i ja też :baffled: od razu zadziałałam sprayem do nosa euphorbium, trochę mu lżej oddychać i rano zadzwoniłam do mojej pediatry i kazała podać mu Eurespal. Stwierdziła, żebym na razie nie przychodziła bo dalej wirus biegunki :szok::szok::szok: jak coś się bedzie działo, to zadzwonię do prywatnej , bo mnie drugi raz biegunki nie potrzeba :no:

Olak trzymam dziś za Ciebie mocno kciuki. Jak tylko dorwiesz się do neta to daj znać jak dobrze Ci poszło :tak:

Leika ja też kiedyś myślałam, że mieszkanie poza miastem to mało fajne, ale teraz kiedy coraz więcej moich znajomych się tak przeprowadza i widzę jak oni cudnie sobie tam żyją, to ja też chcę :tak::tak:a nie w bloku z sąsiadami dzikusami za ścianą.

sikoreczka zdrówka dla dzieciaczków.

elisabeth ale Ty mi ostatnio słodzisz ;-):tak::-D kochana jesteś :tak::tak::tak: a rowerek...... sama zrobiłabym rundę po osiedlu :tak:

Aniab Twoim dzieciaczkom też zdrówka życzę.

Agatka praca ciężka, ale jak możesz sama sobie ustalać godz. to chyba może być. Dzielna jesteś.

Piszecie o chrzestnych. U mnie też byłby problem. Kobiet w rodzinie brak :szok::szok:

A i jeszcze powiem, że moja dieta padła wczoraj, gdyż wieczorem przyjechało do mnie stado znajomych, przywieźli pizzę i kupę innego dobrego jedzonka, picia i........
moje silne postanowienie diety poszło w kąt :-:)-:)-(choroba ciężka :baffled: ale dziś od nowa zaczynam.

Sewa:-DTo od dziś trzymam kciuki żeby tym razem nikt cię nie skusił;-)
A ja właśnie lodówkę całą umyłam i wysprzątałam:szok:Niby nic w niej takiego nie mam a nawet znalazłam coś do wyrzucenia:tak:Mój mały też mi co chwila przeszkadza i przychodzi na kompa poklikać:-DDziś jadę do mamy popołudniu na spóźnione urodziny. Wracam wieczorkiem dopiero. A teraz się nudzę ale pewnie niedługo bo już słyszę jak zabawki latają po pokoju- będzie co sprzątać.

qurcze a mnie znowu prad wylaczyli na 2 godz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: juz jest,ale dzieki temu zdrzemnelam sie z malym :tak:. Zaraz ide odkurzac, . Ostatnio jestem strasznie przemeczona i nic mi sie nie chce:sorry:.

SIKORECZKA to w takim razie obydwojgu twoim dzieciom szybkiego powrotu do zdrowka zycze:tak:
W ogole wszystkim chorowitkom zdrowka:-)

Misio, prosiaczek i osiołek,
pszczółka, muszka i koziołek,
wszyscy dziś powiedzą Ci,
że najważniejszy jesteś Ty!!!

DLA KUBUSIA ( ELISABETH) NAJSERDECZNIEJSZE ZYCZENIA Z OKAZJI UKONCZENIA 1 ROCZKU OD KUBY I NATALI Z MAMA:-):-):-)

Witam serdecznie :-)
U mnie teraz pekne sloneczko i niemal bezchmurne niebo,ale rano byla mgla, ze nic nie bylo widac, ale Macius sie dziwil:-D
A ja juz padam. Bylam rano w poradnii rehabilitacyjnej. Stanelam za daleko autem:wściekła/y: i musialam dzwigac fotelik z Grzeskiem (a on juz wazy prawie 7 kg!:szok:).

Co do chrztu, bedziemy chrzcili Grzesia w listopadzie, bo tez mielismz problem, ale z chrzestnym. W koncu wybralismy mojego kuzyna i moja siostre. U mnie nie bylo problemu (mam brata-chrzestny Macka, i siostre), za moj M cierpi na deficyt mezczyzn w swojej rodzinie (ma same kuzynki, a jego siostra ma za meza rozwodnika). A znajomych nie chcielismy brac, bo to roznie bywa, czasem drogi sie rozchodza.
Olu trzymam kciuki. Z tego powodu ciezko jest pisac. ;-):-D

Misio, prosiaczek i osiołek,
pszczółka, muszka i koziołek,
wszyscy dziś powiedzą Ci,
że najważniejszy jesteś Ty!!!

DLA KUBUSIA ( ELISABETH) NAJSERDECZNIEJSZE ZYCZENIA Z OKAZJI UKONCZENIA 1 ROCZKU OD KUBY I NATALI Z MAMA:-):-):-)

To my też przyłączymy się do życzeń. Buziolki od Jędrzejka i forumowej cioteczki :tak:

reklama
Kubusiu Elisabeth wszystkiego naj, naj naj- dużo prezentów, uśmiechu od ucha do ucha, szalonej imprezy roczkowej i dużo miłości. Dla Ciebie Elisabeth też dużo miłości i szczęscia oraz abyś zawsze była dumna z synka- dla Ciebie przecież to też ważny dzień bo rok temu dzięki Tobie przyszedł na świat maleńki wielki człowiek:-)

Do góry