reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Baaaa.:-D A da się nią chłopa zaczarować? :-p:-D
Taki diament ciężki do zdobycia, a w domu mam dwie laski. :-p;-)
Julka miała podobną, w kształcie serca, ale Kapi się zaczął bawić :eek:, gdzieś walnął i po różdżce.:baffled:
Pytam na razie ILE?:-D

to ja
nareszczie weekend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-)
w koncu sie wyspie:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

no i lena mi zrobiła niespodzianke bo dzisiaj juz 6 razy zrobiła kupke i chyba boli ja brzuszek bo lezy bawi sie a zaraz taki krzyk i cała wypreżona jest nie wiem co sie dzieje bo nic nowego dzisiaj nie jadła tylko mleko i kaszka standartowo co je juz kaszke od dawna i nigdy nie było problemu mam nadzieje ze to nie grypa jelitowa:-:)-:)-:)-( bo chyba zwariuje dalam jej teraz kropelki sab simplex i zasnela jak na razie spi a co bedzie to nie wiem:eek::eek: wieczorkiem byłam u fryzjera i wrocilam po 21 dopiero ale wkoncu mam jasne włosy heeeeeee

kurcze to moze byc jakas jelitowka
mozesz zrobic malej marchwianke,dawja jej duzo picia i jak masz to probiotyk 3 razy dziennie-lakcid,lacidofil czy inne takie cos.i enterol:tak::tak::tak::tak::tak:

Dziewczyny opisze tylko jak u pediatry i lece lulu.
Laura pomimo zapalenia oskrzeli nie dosała antybiotyku i jest poprawa:tak: dalej leciusieńki kaarek i spradyczny kaszel już mokry. Uff bałąm się dawać jej antyb. i miejmy nadizieje że już idzie do zdrowego. Michał też lepszy ale oskrzela nadal charczą. Mimo to podajemy tylko flegamine :-) i czekamy na poprawe.
Te rumieńce to uczulenie i dał jeszcze ketotifen..ale sama nie wiem czy jest sens...
Lidka kurcze szkoda że u Was tak antybiotykowo...cholera no biedne dzieciaki:no::no:
:

mam nadzieje ze szybko maluszki wyzdrowieja
a skoro poproawa bez antybiotyku to pewnie wirusowe

Witam się z Wami kochane:-) wczoraj padlam jak kawka:-) rękę mam cała siwą i boli jak cholera;-) nie wiem tak ta baba mi pobrała ta krew:-( aj wogule się nie wyspalam:-) pan mąż nie przyjechał na rozmowę:-) podobno w sobotę się zjawi:-) obowiązki służbowe nie pozwoliły:-):-):-):-) a ja uważam ze strach mu nie pozwolił:-):-) kobiety kochane muszę się wyspać przez weekend bo od poniedziałku pierwsza zmiana;-);-) a teraz mykam do łazienki:-) ogarnąć się jadę do pana doktora z badaniami po zdolność:-):-) zajrze potem:-) miłego dnia Wam życzę. Całuje wszystkie bardzo mocno:-) ściskam:-)

suepr ze dostalas taprace

W

No to teraz ja :tak: za oknem pochmurno, zapowiada sie weekend z chorowitkami w domu :eek: do tego M ma duzo pracy - nic nowego :eek: Mala przechodzi grypę na sto procent, tylko u mniej jakoś to szybciej idzie niz u mnie :szok: No ale to znaczy, ze ma silny organizm :tak::tak: Helenka się trzyma, mam nadzieje ze w poniedziałek do przedszkola ruszy :tak:

duuuuuuuuuuuuuuzo zdrokwa dla malej kluseczki:tak::tak::tak::tak:

dziewczyny rok temu dokładnie o 8.15 przyszedł na świat mój największy skarb:-)
Dzięki za życzonka:-)

STO LAT!!!!!!!!!!!!

Witam i ja.

Iwcik28 - Maksa teksty to rewelacja:-D!Ile on ma lat?

Malinka1 - dobrze wiedziec że tantum verde i na ząbki jest.Moja mala ostatnio slini się, gryzie co w usta jej wpadnie (niestety moje sutki też :szok:), zmierzła jakaś się zrobiła, kupa za kupą wali, pediatra twierdzi, że to ząbki. Wygląda na to, ze będzie je przechodzic równie trudno jak starsza siostra, te wszystkie żele na ząbki odpadają, bo albo sa za mało skuteczne , albo ja celuję nimi nie w to miejsce. U starszej tylko panadol i przytulanie jako tako działały. Więc spróbuję jeszcze tantum !

a czopkow viburcol probowalas?

:-D:-D:-D:-D

Bubka wiesz co,on juz od kilku miesiecy jakos specjalnie nie narozrabial w szkole i chyba wszyscy juz stwierdzili,ze to minelo i przestali go obserwowac .:sorry:
Rozmawialam wczoraj z nasza asystentka i ona powiedziala ,ze Kuba w takiej sytuacji reaguje inaczej i ona nie wierzy,ze to tak bylo.
Powiedziala ,ze tam sie cos musialo miedzy dziecmi wydarzyc i dlatego Kuba tak zareagowal.:sorry::sorry::sorry::sorry:Ktos mu musial mocno dokuczyc.:-:)-(
Kasia powiedziala,ze on w takiej sytuacji jak to opisali to odwrocil by sie od pani,pogniewal na nia i zaczal plakac ,ze go nie slucha ,ale by nie wpadl w taka zlosc.
Malo tego to okazalo sie ,ze po calej akcji to nie nauczycielki go zaprowadzily do dyrektorki tylko on sam uciekl z sali do niej i biegnac krzyczal " ratunku ,ja juz tego nie wytrzymam":eek::eek::eek::eek::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Wydaje mi sie ,ze nikt nie dojdzie juz w tej chwili co tez takiego tam sie wydarzylo :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:.:sorry::sorry:

Kubusia kolega z klasy zaprosil go do siebie ,a z racji tego ,ze tamten chlopiec ma ADHD to moja obecnosc tez byla konieczna .Mama i babcia tamtego chlopca obawialy sie ,ze w razie czego to sobie z nimi nie poradza.:baffled::baffled::baffled::baffled:
Bylismy tam tuz po szkole czyli przed 14 a wyszlismy 21.30 dopiero.:szok::szok::rofl2::rofl2:
Nam sie swietnie gadalo ,a chlopcy sie super bawili.
przez caly ten czas ,ani jednej naszej interwencji :szok::szok::eek::eek::eek::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:.
Normalnie jakby ich nie bylo zupelnie w domu.:tak::tak::-):-):-).
W nagrode za grzeczne zachowanie i nasz swiety spokoj Kubusie obydwaj dostali stale "przepustki " do naszych domow , a jazyskalam nowa fajna znajoma.:tak::-):-)
Z Ewa gadalo nam sie tak ,jak bysmy sie od podstawowki znaly.:szok::szok::-D:-D:-D
No i po moich egzaminach umowilysmy sie na babski wieczor .:tak::tak::tak::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

no to fajnie ze Kuba ma nowego ekolege
ale powiem ci ze to teraz przez ta pogode Kuba moze byc bardziej rozdrazniony
Paulian przeciez juz szopek raczej nie dowala ale siora dzwonila ze wyje o wszytsko
nie placze tylko wyje jak syrena strazacka
dzis zaczelajak dostala za malo frytek i za inne glupoty......

Witajcie Kochane co ja bym bez Was zrobiła;)
Dzisiaj byłam u lekarza i przepisała hascosept czyli wszystko to co wczoraj wykupiłam:)Ale ona nic nie widzi;)Czekałam 2 godz aby mnie przyjęła!!!
MUSZE się POCHWALIĆ GAI wyszedł pierwszy ząbek;)
Dowikla super stół;)

gratuluje zabka:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Witajcie Laski:-) wszystkiego najlepszego dla AGUSIEK wszystkich:-) AGUSKA dużo zdrówka i wszystkiego najlepszego dla synka:-) Igor chciał żeby mu kupić czekoladę dla babci na dzień babci:-) no to jak wracalam to mu kupiłam ta podłużna różę z czekoladkami z vobro:-) nie dużo bo 7 zł ale jakbym wiedziała ze nie weźmie to bym wolała kupić mu coś innego:-) poszedł na dol do babki złożył jej życzenia. A ta nie wzięła. Powiedziała ze nie chce. Przyszedł spowrotem na górę taki smutny i zbity, przytulił się do mnie i mówi tak: mama babcia nie chciała wziasc. Powiedziała ze nie chce. Wiecie co dziewczyny aż mi się go szkoda zrobiło naprawdę:-:)-:)-( ja już załatwiłam wszystko kobiety:-) dziś dostałam przepustkę:-) we wtorek na 6.30 pierwszy dzień do pracy na szkolenie na 8 godzin:-):-):-) a w środę to już normalnie na pierwsza zmianę:-) nie poczytalam co dziś pisałyscie ale wieczórkiem przeczytam :-):-):-) buziaki kochane:-)

co za baba:baffled:

Lena bo z pierwszym zębem już tak jest :-):-):-)u nas musiał być obowiązkowo zastukany łyżeczką nie wiem skąd ten przesąd u mnie w rodzinie się wziął ale jest od zawsze i jakoś tak stukamy tym kolejnym dzieciakom po zębach :-D:-D:-D

A ja jestem zła jak osa :wściekła/y::wściekła/y: mój Adam wczoraj przyszedł ze szkoły bez kurtki :wściekła/y::wściekła/y:szukał o...................

Malinka ja swoim to tak suzkalam pierwszego zbaka.tzn zeby sparwdzic czy juz sie przebil bo wiadomo ze plastikowa nie sprawdzisz:-)
a co do dyrektorki-szkoda slow ale musisz isc ja ochrzanic
policja nic nie wskura raczej

Malinka, ja się właśnie ocknęłam, jak macie teraz polsat to wcale nie będziesz musiała anteny7 przestawiać :-D:-D:-D:-D podłączysz tylko nowy dekoder :tak:

no i mialam to samo napisac:tak::tak::tak::tak:

Obiecane fotki mojej wróżki :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

j5w1o5.jpg

5oie5w.jpg

piekn wrozka:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Baaaa.:-D A da się nią chłopa zaczarować? :-p:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Justa Ty jak zwykel masz zabojcze teskty:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Weronika dzis ladnie wsyzla z przedszkola
a ze trafila nam sie podwozka tzn sama sie znalazla to pozniej wyszlysmy na dwor
troche pobiegalsymuy z psem i td
pozniej poszlam do sasidaki sie odprezyc:-):-):-):-):-)
a Weronika pdlaa psac w 3sekundy:-p

ale dzis mialsymy w pracy-nagle wylaczyli prad,a zeby mogl sie zaczyc agregat to trzeba chwile poczekac
pomoc myla korytarz przed wejsciem do pracowni i schody i usyszlaa dziwne stukanie
okazalo sie jedna z pacjentek z rehabilitacji,babka kolo 60tki,utknela w windzie
winda taka na 5-6osob wiec bardzo ciasna,ciemna i stara
ja akurta wyszlam bo uslyszlaam dzienw dzwieki wiec szybko poszlam gadac do tej babki pod dzrwi a kolezanka zadwonila po pomoc
na sczescie po 5minutach az zalczyli agregat i sciagnelam winde
babka wiadc bylo bardzo mocno sie przestraszyla,ale bardzo nam dziekowala za pomoc i za to ze ktos do niej gadal:tak::tak::tak::tak::tak:
dostalysmy czekolade w ramach podziekowan
ale ta widna jest w takim miejscu ze gdyby nie otwarte u nas drzwi do laboratorium to chyba nikt by jej stuakania nie uslyszal

ja sama bym chyba ataku paniki dostala bo w takic miejsach dostaje kalutsrofobii a do tego jeszcze ciemnica......:baffled::baffled::baffled::baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie. A ja mam problem z igorem:-( wymiotuje mi już od dwóch godzin, co chwila się budzi z płaczem i wymioty. Złapał napewno jakaś jelitowke tam na chałupach:-) nie wiem wcale co z nim robić?.:( jak nie urok to sra....

Doszła jeszcze do tego gorączka:-( 38,8:-:)-:)-( teraz to taka biała piana wymiotuje. Co zawoła pić to za chwile zwraca:-( płacze ze go strasznie brzuch boli:-( dałam mu czopka już drugiego:-:)-:)( jak tak dalej będzie to muszę na pogotowie dzwonić, bo sobota ani nigdzie lekarza nie ma tylko na pogotowiu:-:)-:)-:)-( nie śpię dziewczyny wogule a co najgorsze to mnie brzuch zaczyna boleć:-:)-:)-:)-( ładne halo.

A moze masz imir?
Jak masz to mu herbatke z imbiru zrob i niech pije malymi lyczkami ,tak by sie nie odwodnil.
Przy wymiotach nie daje sie tak normalnie pic tylko w malych ilosciach ,a bardzo czesto ,by tych wymiotow nie prowokowac.
Ja podaje 1 lyzeczke od herbaty co 2-3 minuty ,potem zwiekszam ilosc do 2-3 lyzeczek i tak powolutku nawadniam bez prowokowania wymiotow.:tak::-):-)

reklama
Witam
Ale mam jakis zly humor od rana:no:Wszystko mnie tak wkurza ze szok:no::no::no:I jeszcze chyba jakies pieprzone chorobsko mnie lapie bo mam cale gardlo zawalone i glowa mnie boli-masakra:no::no::no:
Dzieciaki szaleja,wiec zaraz trzeba isc do kuchni i zrobic zarelko:tak::tak::tak:

ALEKSIA
Jak maly:confused:Mam nadzieje ze sie poprawilo:tak::tak::tak:

Do góry