reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

spadam bo padam :-D:-D:-D:-D:-D:-D
za oknem -23 wiec o 2 stopnie cieplej niz wczoraj:-)
ide sie myc i spac bo ledwo juz pzatrze na oczy.nadrobialm co mailam nadrobi.zajrze rano bo o 11 musze wyjs z domu
dobranoc
Anabuba jakie cieplej,ty jesteś niepoprawna optymistka:-p;-) ,u nas dzis było w nocy-20 a zapowiadali juz powolne ocieplenie ,a temperatura tak w nocy spadła,ze w domu zimno było ,jak w kominku przygasło ,bo z K obracaliśmy sie z boku na bok grzecznie dwójkami ,ściśle do siebie przylegająć:-Du nas teraz -17 masakra jakaś ,normalnie zima.

Luna ja bym tego tak nie zostawiła,biedny gustawo ,to musiał byc zamach to niemozliwe żeby z przyczyn naturalnych:rofl:

A mnuie katar na zatokach siadł,skaranie boskie,popijam sobie theraflu zatoki ,mam nadzieje zę przejdzie....

Dorotka ,ja nie bardzo pamietam jak to jest z tak małymi dziećmi ,ale wiem ,ze kapusta jest cieżkostrawna,myśle że możesz dać jej spróbować ,zobaczysz czy w ogóle bedzie chciała jeść

Medeuska mój m ma zęby na moście metalowym i widac tylko jak otworzy szeeeroko buzie i ja tam sobie zajrzę ,na codzień nie widać:no:

reklama
Kerna gustawo to balwan na balkonie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a ja sie zastanawiałam o co chodzi:-D

A mnuie katar na zatokach siadł,skaranie boskie,popijam sobie theraflu zatoki ,mam nadzieje zę przejdzie....

Dorotka ,ja nie bardzo pamietam jak to jest z tak małymi dziećmi ,ale wiem ,ze kapusta jest cieżkostrawna,myśle że możesz dać jej spróbować ,zobaczysz czy w ogóle bedzie chciała jeść

Medeuska mój m ma zęby na moście metalowym i widac tylko jak otworzy szeeeroko buzie i ja tam sobie zajrzę ,na codzień nie widać:no:
mnie tez cos bierxe- jeszcze nie czuc az tak, tylkow nocy mm suche gardło i troske bolące, ale od razu wziełam rutinoscorbin, żeby sie nie rozchprowac i maksa nie zarazic... i tak mielismy dzsiaj tak zimno wmnocy że zmarzlismy i jeszcze o 6 jak sie maks obudil to pokasływal troche, nei wiem cy sie ksztusił smokiem czy to kaszel chorobowy:confused: teraz nei kaszle... zobaczymy:tak: OBY NIEE:no:

co do zebów to ja jak sie smieje to czesto odchylam głowe do tyłu i strasznie rozwieram paszcze wiec jednak lepiej wydac troche więcej jednorazowo niz potem żałowac, to nie jest za rok ani dwa tylko minimum na 10:tak:

Witam sie i ja
Nawet tak jakby wyspana:tak::tak::tak:Mlode pospaly mi do 9 ale siostrzeniec to jzu o 6;40 mnie obudzil bo siku chcial:szok::szok::szok:Kurcze On w kwietniu konczy 4 lata a jest mega niesamodzielny i taki dzidziusiowaty:szok:Moje dziewczynki to w porownaniu z Nim dojrzale baby bo One wszystko same robia:tak::tak::tak:A sa polowe mniejsze ;-):-D:-D:-D
U nas mrozno ale od rana swieci sloneczko wiec w domku jest superowo:tak::tak::tak:Moze pozniej na chwilke wyjdziemy na podworko tylko nie wiem czy ciagnac te moje miniaturki:baffled:
Sorki ale przeczytałam tak po lebkach a zaraz spadam wlaczyc dzieciakom bajki

No więc Martusiu będziesz miała niedługo 3 dzidzie i nie wiem czy cię pocieszę czy zmartwię ale będzie 3 chłopak:-D:-D
Dorotko a jaką chcesz wróżbę????????????no syna ci wróżę za rok a co?????:-D:-D:-D
My po obiadku rybkę mieliśmy:tak: Antoszka nie chce na drugą drzemkę:baffled:a marudny że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Babcia z występów u Juliny zadowolona tylko z tego wszystkiego aparatu zapomniałysmy:confused:

Malina, powinnaś dostać żadową posadkę :-p Tam ciągle narzekają na mały przyrost naturalny w Polsce, z twoimi wróżbami szybko by się skończył :-D:-D:-D

:baffled:

...

no dwa na raz, dwa razy, 4 zeby w ciagyu tygodnia, jedna strona sie nie zagoiła a juz drugą wielgachną dziurę po 2 zebach mam:baffled: i nie umie jeśc teraz- bo środkiem tez ciulato, bo i tak leci jedzenie do dziur i boje sie ze jakies zakażenie mi sie wda:baffled:

...

No to masz przymusową dietke, najlepsze odchudanie :tak::-p

Dziewczyny powiedzcie mi czy moge dac Oliwce dzis na obiad lazanki?Bo je mam i zastanawiam sie czy Oliwce moge je dac :-)

U mnie w domu łazanki to z kapusta i z grzybami, to ja bym nie dawala, bo na grzyby to za wczesnie. Nie wiem jak u ciebie :sorry2:

...

...

Oj, zdrówka kobitkio, współczuję tych zatok :baffled:

Nie zdazyłam posta napisac, a moje dziecko sie drze :wściekła/y:

Witam
Ja dopiero niedawno wstałam, jak tylko moi wyszli z domu to wskoczyłam do łóżka i tak mi się przysnęło:szok::szok::szok:
Zima nadal mrozi ale piękne słoneczko świeci i już czuć ze troszkę przez szyby grzeje bo cieplusio w domu że aż okno muszę trochę uchylić:tak::tak:
Szczerze się przyznam że nie czytałam was jeszcze i jak będzie tego dużo to nie obiecuję że wszystko doczytam:-p:-p:-p
Idę teraz śniadanko jakieś zjeść bo mój brzuszek już się domaga:tak::tak::tak:

Nie zazdroszcze Dobrze ze u was juz lepiej.Jakos coraz wiecej moich znajomych ma taka jakby grype zoladkowa Ale trwa ona jeden dzien:baffled:

:-D:-D:-D

Powiedzcie mi ile w tym prawdy B ja slyszalam ze jak dziecko zacznie chodzic to trzeba isc do ortopedy
Ja tez slyszalam o tym siadaniu na nozkach ze tak nie moga dzieci siedziec I tez tego pilnuje Choc moja jeszcze zamala:tak:i narazie tak nie siada
A z tej przemocy to sie usmialam:-D:-D:-D

To co o chorwacji z M myslicie??
Fajnie normalnie zazdroszcze:tak:

U mnie nocka nawet ok Do okolo 2 spala oliwka u siebie pozniej juz ze mna bo od 3 sie non stop wierci Teraz tez juz pomalu sie budzi Teraz jak tak troche po ciemku patrze na jej guza to wczoraj chyba wygladal gorzej:tak::tak:
Dzieki za slowa pocieszenia Kurcze to wyglada jakbym sie nad dzieckiem znecala Niedawno miala siniaka na policzku Pozniej warge sobie rozwalila a teraz to:baffled:

G poszedl dzis do pracy Pierwszy raz odkad nie pije I powiem wam boje sie jak to bedzie Bo to zawsze tam najwiecej go kusili i po pracy zawsze pil
Normalnie mam stresa bo jzu sie tak miedzy nami fajnie ulozylo i boje sie ze G to wszystko popsuje:baffled:
Ja nie bylam z Lali u ortopedy jak zaczela chodzic.Stopki sie ksztaltuja do 5rz wiec nie ma co panikowac Laura mi chodzila krzywo tzn. stopki krzywo stawiala Pytalam lekarza na bilansie to mi powiedzial ze to normalne bo ona jest duza i jakos musi sie utrzymac na nozkach.Porownal to do pijanego doroslego ktory majac sporo we krwi tez idzie dziwnie zeby tylko sie utrzymac na nogach:-D
Faktycznie planujemy wyjazd na Chorwacje chociaz na tydzien:tak:
Trzymam kciuki za G co by po pracy dziabniety nie przyszedl:baffled:
Witam pierwszy raz wyspana od nie pamiętam kiedy.
Mała przespała całą nockę.

Marta i inicjatywa i sponsoring tesciowej,hihi.
Kozaczki kurcze te wczesniejsze tanie nie byly, za to śliczne, ale jak tej soli dostaly tak pozadnie, to zaczely z lekka przemakac. Teraz ma ala glany-no fantastico. Ja na glany czekalam do 14r.ż.:-D

Medea, no kurcze szkoda, tysiak to spora roznica. A nie mozesz miec tego tanszego, przeciez to przejsciowe???

Anabubka, bidulko.Współczuję, no ale co poradzisz...

Dzis nie posiedze. Wczoraj tesciowa zapowiedziala niezapowiedzianą wizytę, wiec musze wszystkie zakamarki wysprzatac i posprawdzac:baffled:

Do juterka śpiochy, a moze jeszcze do wieczorka...
Gratukluje przespanej zimnej nocki
Co do butow to juz tak jest ze badziestwo po czasie puszcza ale teraz ma rewelacyjne buciki:tak:
Ja sie smialam ze na lot samolotem czekalam 26 lat a Laura jak miala 6mc to leciala:-D To samo u Ciebie z butami:-D
witam porannie za oknem -24 ale sadzac po dymie z komina u sasiadw bedzie zmiana pogody bo wiatr sie zmienil na bardziej zachodni:tak::tak::tak::tak::tak:

wstalam dacmalej kasze po 7 iod razu do pieca poszlam podlozyc bo jeszcze bylo troche zaru no i juz sie nie kladlam

u nas na szczescie dolegliwosci zoladkowe juz przeszly:tak::tak::tak:
u sasiadow tydzien temu tez mieli tsks jedniodniowa grype zoladkowa i corka kolezaki tez miala.widac z powietrza cos
?:-D:-D:-D:-D
wspolczuje tego palenia najgorzej wyjsc z lozka:baffled:
Dobrze ze ten atak bylk taki krotki:tak:
Dzień dobry

my w tym roku mozemy pomarzyc o wakacjach, za rok zreszta też, no chyba że podróż poślubna wypali w przyszłym roku:sorry2:
:-D
a kiedy slub:confused:
Witam się z rana. I od razu przyznaję że nieczytałąm...tylko coś po łebkach....no i wypadek u Anabubki mi utkwił w głowie:no::no::no: współczuję:dry::dry:
Ja wczorj czułam się okropnie a net mi dodatkowo padł więc nie miałąm jak. A teraz nie mam jak poczytać bo bejbe się na mnie wścieka:dry::dry:.U mnie oczywiście masakrycznie mroźno a i w domu zimno bo jeszcze nie napalone:baffled:.
czyzbys rano plula lodem:-D:-D
Moj sie zawsze smieje jak trzeba palic w kotle ze z rana lodem sie pluje dopuki sie nie zapali:-D
Dziewczyny, muszę Wam to powiedzieć
Jeszce się trzęsę, nie wiem jak to mozliwe, takie mrozy, tak zmno.. Bolku, nadal nie wierzę...

Wyszłam na balkon i aż mnie zmroziło, bo tak zimno, to tez...
To musiało stać się w nocy...
Najpierw stracił oboje oczu, uśmiech, a później głowę...
Biedny Gustawo...
:-D:-D:-D
LUNKA aparatko A JA SIE przestraszylam ze serio cos sie stalo :-)No biedny gustawo

No siniak fajnie wyglada Tylko kreska zostala ;-)
Niedawno sobie wsadzila glowke w fotek w szpare i nie umiala wyciagnac Kurcze to dziecko to mnie grobu doprowadzi hihihi

Ide cos posprzatac i jakies sniadanie zapodac Zaniedlugo zas was nawiedze :-)
dzieciaczki tak juz maja jakos swiat musza poznawac:tak:
laski psdaam sie ogarniac bo o 11 wychodze z domu.
milego dnia
milego dzionka
Dziewczyny powiedzcie mi czy moge dac Oliwce dzis na obiad lazanki?Bo je mam i zastanawiam sie czy Oliwce moge je dac :-)
mozesz a dlaczego nie?

:
ten medykament to mi samym kwaskiem cytrynowym podchodzi chyba im sie syplo:-D
Witam sie i ja
Nawet tak jakby wyspana:tak::tak::tak:Mlode pospaly mi do 9 ale siostrzeniec to jzu o 6;40 mnie obudzil bo siku chcial:szok::szok::szok:Kurcze On w kwietniu konczy 4 lata a jest mega niesamodzielny i taki dzidziusiowaty:szok:Moje dziewczynki to w porownaniu z Nim dojrzale baby bo One wszystko same robia:tak::tak::tak:A sa polowe mniejsze ;-):-D:-D:-D
U nas mrozno ale od rana swieci sloneczko wiec w domku jest superowo:tak::tak::tak:Moze pozniej na chwilke wyjdziemy na podworko tylko nie wiem czy ciagnac te moje miniaturki:baffled:
Sorki ale przeczytałam tak po lebkach a zaraz spadam wlaczyc dzieciakom bajki

no Kochana chociaz dziewczynki posply i sajgonu z rana nie bylo
Co do samodzielnosci to sa mamy i mamy.Ogolnie chodzi o to ze niektore nie pozwalaja dzieciaczkom dorastac i byc samodzielne.Z wszystkiego ich wyreczaja:tak:I byc moze tak myle jest w tym przypadku.Ciesz sie Kochana ze twoje takie rezolutne dziewczynki i zawsze same dadza sobie rade:tak:

Ja posprzatalam Pozmywalam,lozko poscielilam u Oliwka w pokoju posprzatalam Nawet kurze w pokojach wytarlam:tak:
Pozamiatalam I jak mylam podlogi to M wrocil juz z pracy Wiec zajal sie Oliwka a ja nawet umylam klatke schodowa Bo juz patrzec i chodzic sie po niej nie dalo:baffled:

M nawet mi sniadanie zrobil Bo ja sobie sama nie zdazylam:-p

Na chwile do was zagladam Ubieram sie i ide na poczte

Jutro na 15 idziemy z G na ta terapie Ale Oliwki musze sie pozbyc Mamy jeszcze do odebrania 10 godzin w zlobku Wiec po poczcie pojde zalatwic aby Oliwka tam jutro na jakies 3 godzinki poszla:tak:

Teraz moge sie przywitac

I juz pisze ze wkurza mnie czasami to ze chce wyslac posta a tam pisze ze za duzo w nim znakow i trzeba go skraccac albo wysylac na raty:baffled:

My obudzilysmy sie o 9:50 Zjadlysmy sniadanko, ukladalysmy puzle, Laura oglada bajke z laptopem w rece:-D
Planow na dzis nie mam ale cos wymysle bo z rana Lali wolala ze chce na plac zabaw wiec moze pojade z nia do parku
Obiadek mam z wczoraj bo zosrtaly mi schabowe wiec tylko ziemniaki ugotuje.A i pomidorowa na balkonie stoi wiec jesc jest co:-D
Ja oczywiscie w szlafroku:sorry2:

reklama
Anka planujemy w pryszym roku może w czerwcu... obaczymy jeszcze kiedy będzie kasa:-p

ale nie robimy zadnego wesela, tylko obiad dla najbliższej rodiny i świadków(czyt.rodiców i dziadków) bo wolimy za tą kase jechac w podróz poślubną za granice na tydzien lub dwa, żeby bylo co pamiętac, niz jeden dzien chlania;-):-p

ale zobaczymy jak sie wszystko rowinie od czerwca wogóle....:sorry2:

Do góry