reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam

dziekuje za kazda zapalona swieczke

wstawac spiochy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Paulina do szkoly odprawiona,w piecu juz sie pali,pranie sie kreci a zadnej jeszcez nie ma:baffled:
ranny ptaszek z Ciebie
no za tyzień czyli dwa tyg z rzędu.....no przed Wami trochę więcej rozłąki....:zawstydzona/y: A z mamą to wyższa filozowfia i tak na forum nie chce pisać:no:

a skąd wiesz, że kiedyś nie będziesz musiałą rozicągać jakiegoś druta????:-D:-D:-D

(*) przykro mi ba teraz spadam bo Aga na kawe wpadnie:-)ardzo:-:)-(
Witam sie porannie, moje bejbe jeszcze śpi:szok::szok::szok:a ja niestety przyzwyczajona do rannych pobudek nie chciało mi sie leżeć w wyrku więc zasiadłam. Zaraz mu zrobie kaszunie i śniadanko z kawusia dla mnie i fosloki;-)
A jaki miałąm sen:szok::szok::szok::szok::szok::szok: Śnił mi się mój były, że byłam z nim na weselu a mój M siedział obok i nic go to nie ruszało...a ja z wielkimi nadziejami, że w końcu sie zejdziemy:szok:No i obudziłąm sie w świetnym nastroju:dry::blink:
ale sen woow elegancko a postawa twojego jeszcze lepsza:-D
oNA JUZ JEST PIEKNA i TAKA BEDZIE NAPEWNO rECZE ZA TO GLOWA :tak:

Ty tz zauwazylas te meskie rysy???Ja moze obiektywna nie jestem Ale ja tam nic nie widzi:no:

Ta dziewczyna troche strasznie wyglada Po buzi ok Ale reszta jakas dziwna mi sie wydaje

Dziewczyny Jak poczytalyscie o tej chorobie Turnera To napiszcie mi prosze prostymi slowami O co chodzi w tej chorobie Bo j czytalam Ale za duzo z tego nie rozumiem????Moze dlatego ze moze bedzie nas to dotyczylo
Powiedzcie mi swoimi slowami co z tego zrozumialyscie?????????

Aha i szukam czy Zespol turnera nadaje sie do orzeczenie o niepelnosprawnosci I nie umiem sie doczytac Moze wy cos znajdziecie Co 2glowy to nie jedna:tak:

ANABUBKA z twojego linku wynika ze zespol turnera nadaje sie na rehabilitacje Ciekawa jestem na czym to mialoby polegac ??????????
ja nie czytam o chorobach wiec nie pomoge Ci
Ale dla mnie Oliwka to normalna dziewczynka
Witam laski wpdłam się tylko przywitać jestem mega mega zła:wściekła/y::wściekła/y:
wczoraj moja szefowa wreszcie zalaciła mi pensję .....
i zawsze dostaję 850 zł a ona mi daje 496 i mówi to jesteśmy rozliczone:wściekła/y::wściekła/y:no to ja ***** mać jakie rozliczone??????????????//a ona a no bo miała pani wolny weekend 5-6 grudnia wigilię 25 -26 grudnia ***** to siweyta i sylwester:wściekła/y::wściekła/y:no wigilia i sylwester wwolny no bon sklep do 15 a ja pracuje od 18:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a święta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mówie jej że się nie zgadzam bo jak mnie przyjmowała do pracy to mówiła zarobi pani 850 zł ai we wrześniu miałam wolne 2 weekendy i dostałam swoje w październiku npracowałam 200 godzin i dostałam swoje nic więcej myślę no ok jak stała to stała a teraz pół pensji praktycznie:wściekła/y::wściekła/y:kłóciłam się z nią a on no taki miesiąc wolne dni ...ja jej że jakie wolne dni jeden weekend bo chyba świąt nie liczy a ona że księgowa obliczyła przepracowałąm w grudniu 130 godzin a miesiąc miał 160 godzinn roboczych a na godzinę mam 6.25 no to jej mówie że 6,25 razy 130 godzin daje 812.5 a nie 496 a ona a bo może to brutto:wściekła/y::wściekła/y:to jej pytam jakie brutto ja na czarno pracuję i nic pani ode mnie nie odprowadza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i jak to możliwe że nagle dostaje praktycznie pół pensji za cały m-c pracy po terminie i jeszcze ona mysli że wszystko jest ok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:spieprzyła powiedziała ze porozmawia z księgowa i wyjaśni:wściekła/y:dla mnie sprawa jest jasna jak 850 to 850 a nie za 130 godzin nagla n iecałe 500 zł :wściekła/y::wściekła/y:ja jej nie daruję albo to ze mną wyjaśni i mi wyrówna albo koniec mojej pracy no trudno nie dam się wykorzystywać:no::no:
sorrki że tak haotycznie i tylko o sobie ale kipi we mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a to Ci szefowa Dobrze ze po niej pojechalas ja to bym tak samo wyleciala z mordA na nia.Chyba myslala ze jej to plazem ujdzie Ciekawe ile osob tak zalatwila
witam was dziewoje moje, oto ja we wlasnej osobie :tak::tak::tak:

mam taką skromną nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

mysle ze zaczne do was czesciej wpadac, tak mi jakos bez was pusto, sorki ze nie nadrobie ale naliczylam 50 str po 40 pozstów :szok::szok::szok::szok::szok:
to az tyle mnie nie bylo :no::no::no::no::no:

u nas wszystko w porządku, a nawet lepiej niz w porządku, no i zostałam wreszcie ciocią :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak::tak:
witamy spowrotem
a ja widze nowe suwaczki, no gratuluje, ja poki co jestem na etapie starań, ale od wczoraj nie mam @ wiec może, ale nie nakrecam sie zeby nie zapeszac;-);-);-)
powodzenia
a ja znów w złm humorze bo znów pożarłam sie z M:wściekła/y: długo sie ze soba nie dogadywaliśmy:sorry2: poza tym i tak pogodziłam się z nim tak żeby mieć święty spokój a tak naprawdę tego ie cciałam, więc znów ieciekawie- ale mam to gdzieś- teraz pewnie sie napic poszedl i zajarac i krzyzyk mu na droge:sorry2:
tak jak mówiłam na zdjęciach to widzialam, a na żywo nie:tak:
ale pindaaaa!!!:wściekła/y:

hej kochana- gratulacje:-)
ten krzyzyk mnie powalil Dobra jestes!
Witam. Zaraz kłąde spać bejbesa to poczytam i popisze troche...dzis robię gołąbki, ale wiadomo bez soli więc takie moje pytanie. Co tam nasypać do nich?? Jakie zioła i przyprawy oprócz soli i pieprzu pasuja:confused::confused::confused:
M dzwonił i na 100% nie wraca na wekend:no::no::no::no::no: trochę mam dołka......Michał o nim już niepamięta....jak mówie żeby poszukał taty to nawet nie reaguje...a wtedy nie chciał jeśc bo czekał na niego. A tu jeszcze jeden tydzień!!!!
wspolczuje braku chlopa w domu
To ja zmykam na jakiś czas, idę do lumpka bo dzisiaj dostawa to może coś fajnego znajdę:tak::tak::tak:
pochwal sie co kupilas

czesc nadrobila

reklama
Jadłyście kiedyś ziemniaki na słodko :confused: Bo ja zamiast posolic posłodziłam przez pomyłke :szok: Ale były calkiem całkiem :-D

Ja nie jadłam:no::no::no:

Poradnie mam wypatrzoną w SZczecinie ,a na razie czekam na to co wychowawczyni Ksawiera ma mi naopisać ,chodzi o to z czym on ma prpblemy na zajęciach ruchowych,ale sie doczekacć nie moge ,bo wiecznie czasu nie ma.
Chcę mieć konkretnie cos w ręku na czym bym mogła sie oprzeć ,bo ja sama szczególnego problemu nie widzę,tzn wiem ,ze jest trochę wolniejszy od innych ,że ma lęk przestrzeni i wysokości ,ale też nie chce sie wygłupić i ze zdrowym dzieckiem chodzić po lekarzach.Myślę intensywnie nad tym,zreszta i tak z przyczyn finansowych trochę jeszcze będe musiała poczekac.

Lepiej na zimno dmuchać i swoje wątpliwości przewiać:tak::tak:

Moja zrobiła dziś masakryczną awanturę Bóg wię o co. Była głodna, zrobiłam obiad, siadamy i jemy. No pyszności, i marchewka, którą kocha i ziemniaczki i miącho, a ta wrzask, że nie chce, że mam ją karmić. No to jej tłumaczymyu, że mama je teraz, ze sama ma jesc-nie. Płącz i zgrzytanie zębów. Wepchnęła mi sie na kolana, że mam ją nakarmić, no nic, dobra, ale ani z mojego talerza, ani ze swojego, a ni moim widelcem, ani swoimi sztućcami, rece opadają. Zdjęłam ją z kolan na podłogę, ta się kładzie i płącze. I ryk jak :szok::szok::szok:
W koncu Piotr się zlitował wziął ją na kolanan i uspokajał. Jak na moje to źle, bo skoro ja stawiam sprawę tak, to nie powinien jej tulić. Miala zrozumieć, że jemy obiad i koniec. TYm bardziej, że ona sama baaardzo ładnie sama zawsze je. No nic. Siedzi obrazona na mnie na swoim foteliku i pije herbatkę. P wyszedł juz do pracy. Zostałam sama z tym potworkiem!

Książkowy bunt dwulatka;-);-):tak::tak:

pochwal sie co kupilas

Niestety nic ciekawego nie znalazłam:-:)-:)-(

DOROTA
A kiedy masz miec wyniki:confused:Wogole mala miala juz badania w kierunku niedoboru hormonu wzrostu:confused:
Jak bylismy w tym szpitalu to miala rozne badania Ale chyba nie miala na hormon wzrostu Ona miala inne zle wyniki NP podwyzszony ten LH i FSH a to jest na tego Turnera
Jadłyście kiedyś ziemniaki na słodko :confused: Bo ja zamiast posolic posłodziłam przez pomyłke :szok: Ale były calkiem całkiem :-D
Ja nie jadlam Ale fajnie jak dobre wyszly

U mnie nic sie nie dzieje
Bylam sama bez Oliwki w biedronce i na poczcie Kupilam mleko dla niuni i pampersy.Oliwka popoludniu spala tylko 50 minut bo ja pies obudzil:wściekła/y:
Moze zasnie fajnie wieczorem

Aha nie pochwalilam sie ze zalatwilam sobie transport i jade z Oliwka w niedziele kolo 13 do Meza :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Jedziemy z moja przyjaciolka a chrzestna Oliwki i jej mezem Wiec git
G sie cieszy Pojade zawioze mu jedzenie bo juz do niego szybko nie pojade jak wogole go tam jeszcze odwiedze:baffled:

Lece bo Oli marudzi
AS to co mi poslalas to poczytam na spokojnie wieczorem jak Oli usnie

Witam się wieczornie:baffled: kurcze od kilku godzin nie ma wody..chyba jakaś rura walnęła:sorry2: mam stos garów do mycia a Michał poszedł spać bez kompania:dry::dry:. Zaraz ide ogarnąć kuchnie bo jest masakra. Teraz chyba dopiero wode puścili bo coś szumi...
Do nas przyszedł brat z jego laską i tak wybawili bejbeesa że padnięty nawet nie protestował w wyrku tylko zasnął od razu:tak: uffff on uwielbia sie z nimi bawić, a jak we dwójkę go wyobracają to mały zadyszki dostaje:-D. A ja sobie mogę wtedy dychnąć i tylko patrzeć:cool2::cool2:
wejście do mieszkania zatarasowały mi tony ziemniaków i teraz jestem udupiona i wściekła okropnie:wściekła/y:każdy zadowolona, ale to ja musze przez te wory teraz przeskakiwać z małym na rękach!!:wściekła/y:ehh szkoda gadać..
wymarzłam dziś na spacerze niesamowicie więc zaszłam do skelpu i kupiłam sobie czapkę i rękawiczki skórzane:tak:

My po kawce
Fajnie bylo sobie pogadac szkoda ze nie bylo Bodzia bo David musial sluchac naszego plotkowania.mam nadzieje ze go nie zanudzilysmy:baffled:
Laura wcina kolacje poptem mycie i klade ja spac sama jest juz zmeczona:tak:

Luna kawaly w deche:-D:-DCo do obiadu i calej akcji to ja tez sie wkurzam jak cos robie a moj sie wtraci i nici z calej akcji:baffled:Laura to nawet placzem bajke u tatusia zaklepie.A ja twarda jestem:tak:Poplacze i przestanie:sorry2:
Akcje na podlodze przerabialam ale tylko kilka razy, na szczescie, nie reagowalam i sama z nich zrezygnowala bo widzial ze to nic nie daje:-D
Anaconda szkoda ze nic nie wyszukalas czasami nowe ciuchy mozna kupic:happy2:
MH ziemniakow na slodko nie jadlam:-D
Dorota to wizyta sie uda napewno twoj sie ucieszy z waszej wizyty

Witam się wieczornie:baffled: kurcze od kilku godzin nie ma wody..chyba jakaś rura walnęła:sorry2: mam stos garów do mycia a Michał poszedł spać bez kompania:dry::dry:. Zaraz ide ogarnąć kuchnie bo jest masakra. Teraz chyba dopiero wode puścili bo coś szumi...
Do nas przyszedł brat z jego laską i tak wybawili bejbeesa że padnięty nawet nie protestował w wyrku tylko zasnął od razu:tak: uffff on uwielbia sie z nimi bawić, a jak we dwójkę go wyobracają to mały zadyszki dostaje:-D. A ja sobie mogę wtedy dychnąć i tylko patrzeć:cool2::cool2:
wejście do mieszkania zatarasowały mi tony ziemniaków i teraz jestem udupiona i wściekła okropnie:wściekła/y:każdy zadowolona, ale to ja musze przez te wory teraz przeskakiwać z małym na rękach!!:wściekła/y:ehh szkoda gadać..
wymarzłam dziś na spacerze niesamowicie więc zaszłam do skelpu i kupiłam sobie czapkę i rękawiczki skórzane:tak:

kochana jak raz sie nie umyje przed spaniem to nic sie mu nie stanie:sorry2:
Jak zmarzlas to czapke kupilas hehehe ja mam tak samo jak marzne to rekawiczki kupuje a czapke jakos nie mialam okazji bo chcialam futrzana a nigdzie nie bylo:happy2:

anka mi moja kochana mama zabrała dwa dni temu bo to byla kiedyś jej a ja zostałam w styczniu bez opatrunku na łepek. Też chciałam taką futrzana ale teraz to już wyprzedaże i cięzko cokolwiek znaleźc. Dobrze że w tym sklepie był wybór:tak:
dorota superowo że jedzeicie razem do M:tak::tak::tak::tak: na pewno się bardzo ucieszy a Olwika to już w ogóle:tak::tak::tak: opowiesz nam potem jak było;-)
Anka wiem, że nic sie nie stanie jak sie nie wykompie ale u nas to taki rytuał i bałąm sie że nie bedzie chciał zasnać:tak: ale wszystko spoko:tak:
a co jeszcze zapomniała napisać. Bejbes wciągnął dwa ogromne gołąbki na kolacje!!!!!!!!! myślałam, że ledwo zje jeden a ten dwa zszamał..nic mamie nie zostawił...no kapusty trochę..

No teraz to takie wyprzedaze ze szok ale wszystko poprzebierane, co zrobisz;-)
Dobrze ze mimo zakloconego rytualu udalo sie bez problemu zasnac:tak:
Ja nigdy w czapkach nie lubialam chodzic ale jak mroz dowali to nawet najwieksza paniusia skusi sie na czapke:-D:-D

No to i ja korzystam poki mlodzi sie bawia:tak::tak::tak:ostatnio poswiecam Im wiecej czasu to pozniej sa jakby grzeczniejsi i ladnie bawia sie sami:tak::tak::tak::tak:
Dzisiaj Klaudia za kare stala w kacie ale zrozumiala o co chodzi i na razie jest ok:tak::tak::tak:Wyobrazcie sobei ze ta mala malpa jak ma jakies wejscie to wogole nie slucha i ma w dupie co do Niej sie mowi:no::no::no:Mogo mowic na spokojnie,prosic,krzyczec i straszyc a Ona i tak swoje:szok::szok::szok::szok:Tak tez bylo dzisiaj jak kazalam Jej zalozyc skarpetki:no::no::no:No tyle razy Jej mowilam ze szok:szok::szok::szok:A Ona stala i sie perfidnie na mnie patrzyla bez zadnej reakcji:szok::szok::szok:Dopiero zajarzyla o co mi chodzi jak Ja postawilam w kacie:no::no::no:

reklama
No teraz to takie wyprzedaze ze szok ale wszystko poprzebierane, co zrobisz;-)
Dobrze ze mimo zakloconego rytualu udalo sie bez problemu zasnac:tak:
Ja nigdy w czapkach nie lubialam chodzic ale jak mroz dowali to nawet najwieksza paniusia skusi sie na czapke:-D:-D
no ja nie znoszę czapek ale jak mi uszy wymrozi to o niczym innym nie marze...:tak:
dowikla no i dobrze zrobiłaś skoro podziałało:tak: Ja jeszcze mam przed soba trochę czasu na takie akcje;-)

Do góry