reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No to sie witam
Mlode spia i dzisiaj wyjatkowo usnely bez zadnych scen:tak::tak::tak::tak:Moze dlatego ze bylismy prawie godzinke na dworze a jest -5:tak::tak::tak:Ubralam Je mega cieplo a i tak mowily ze Im zimno:no::no::no:Ale chcialam Je troszke wziasc na dwor bo juz same mowily ze chca wyjsc:tak::tak::tak::tak:
Dalam juz dzisiaj calej trojce wapno z cebionem i po spacerze herbatke z cytryna bo wszyscy jestesmy troszke przeziebieni:no::no::no:

DOROTA
A jaka duza urodzila sie Oliwka z uwzglednieniem obwodu glowki i klatki piersiowej:confused:I ile ma teraz wzrostu:confused:
Corka mojej znajomej ma rowniez widoczne cechy zespolu turnera.Ma krotkie konczyny,krotkie paluszki ,glowek troche wieksza,szeroko i gleboko osadzone oczy,no i bardzo charakterystyczny ksztalt twarzy dla tej choroby:no:.Ale u nich to roszinne bo brat tej dziewczynki tez ma krotkei paluszki ale to maja za swoim Ojcem ktory tez tak ma a do tego jest niski:tak::tak::tak:Moja znajoma juz w ciazy miala badania w tym kierunku poniewaz dziecko bylo za male w stosunku do wieku ciazy:tak:Jednak badania wyszly ok:tak:A mala urodzila sie w 37 tyg ciazy z waga 1270:no:Teraz w grudniu skonczyla 2 lata i zarowno wzrostem jak i waga przegonila moje dziewczynki:tak::tak::tak:

No a teraz kilka fotek jak sie uda

reklama
Natalineczka ,kontakt z nami to jak plaster na rany,a facetom nie mozna ustepować we wszystkim trzeba miec swoje zdanie ,ciedszę sie ,że doszłaś trochę z m do porozumienia.
Placki ziemniaczane -mniam,aż mnie chętka naszła:baffled:ale ja daje zawze wiecej mąki niz 2czy 3 łyżki bo jakoś duzo wody w sobie maja ,a ja nie odciskam

No i czytam jestem na 3 rozdziałe:-D

Malina to ma chyba teściową więc pewnie trochę mniej będzie na bb siedzieć.

Moja Klaudia idzie dziś na party do koleżanki ,wraca jutro w południe:-Dma zabrać ze sobą:sanki ,piżamę ,kapcie,spodnie na zmianę ,ubranie na jutro,ijakis extra ubrania ,bo b ędą robili pokaz mody:-D:szok: za moich czasów takich imprez nie było,:-Dja na cocne babskie spotkania to chodziłam dopiero w liceum,:-Dale ma fajnie ,niech sie bawi ,bo jak nie teraz to kiedy:tak:
fajne takie imprezki.
Moja też ostatnio była mega zadowola z piżamkowego party:tak:

No to sie witam
Mlode spia i dzisiaj wyjatkowo usnely bez zadnych scen:tak::tak::tak::tak:Moze dlatego ze bylismy prawie godzinke na dworze a jest -5:tak::tak::tak:Ubralam Je mega cieplo a i tak mowily ze Im zimno:no::no::no:Ale chcialam Je troszke wziasc na dwor bo juz same mowily ze chca wyjsc:tak::tak::tak::tak:
Dalam juz dzisiaj calej trojce wapno z cebionem i po spacerze herbatke z cytryna bo wszyscy jestesmy troszke przeziebieni:no::no::no:

DOROTA
A jaka duza urodzila sie Oliwka z uwzglednieniem obwodu glowki i klatki piersiowej:confused:I ile ma teraz wzrostu:confused:
Corka mojej znajomej ma rowniez widoczne cechy zespolu turnera.Ma krotkie konczyny,krotkie paluszki ,glowek troche wieksza,szeroko i gleboko osadzone oczy,no i bardzo charakterystyczny ksztalt twarzy dla tej choroby:no:.Ale u nich to roszinne bo brat tej dziewczynki tez ma krotkei paluszki ale to maja za swoim Ojcem ktory tez tak ma a do tego jest niski:tak::tak::tak:Moja znajoma juz w ciazy miala badania w tym kierunku poniewaz dziecko bylo za male w stosunku do wieku ciazy:tak:Jednak badania wyszly ok:tak:A mala urodzila sie w 37 tyg ciazy z waga 1270:no:Teraz w grudniu skonczyla 2 lata i zarowno wzrostem jak i waga przegonila moje dziewczynki:tak::tak::tak:

No a teraz kilka fotek jak sie uda

ślicze focie

Dorotka wklejam Ci coś
Myślę ,że na tej stronce sporo informacji znajdziesz.
Tak trochę bardziej po ludzku napisane
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.turnersyndrom.org.pl/joomla/images/Julia%20Hojna2.JPG
A tu do jej filmiku
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=iFEWvuMOxqQ"]YouTube- MOV07604[/ame]

I ogólnie o samym zespole wiele artykułów
http://www.turnersyndrom.org.pl/joomla/index.php?option=com_content&task=section&id=5&Itemid=28

http://www.turnersyndrom.org.pl/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=62

Ja uważam,że dobrze robisz ,że już zgłębiasz temat.
Lepiej się miło rozczarować niż być mocno zaskoczonym.
Trzymam kciuki,aby mała była zdrowa.

Ostatnia edycja:
Witam, ja od wczoraj bez humoru jestem :-(

Byłam dzisaj z Niki na rehabilitacji, ogólnie wszystko super, następna wizyta za miesiąc. Dostałam tylko masaże relaksacyjne, bo nerwowa z niej kobitka :sorry2::sorry2:

no wiem....ale nie miło sie patrzy na to jak tata wraca, a syn sie boi obcego "pana"

no zadowolona była z wizyty. Michał nie podgonił sie dalej do rówiesników ale była zadowolona.mimo to. Mógłby więcej mówić ale to jeszcze nie katastrofa, no ale zauważyła problem ze skupieniem uwagi. no bo fakt ciężko mu sie zaciekawić czymś dłużej niż 2 min....ale to też może być powód tego, że dopiero zaczął chodzić. więc czekamy na rozwój zdarzeń:tak:
Napewno bedzie ok:tak:
fajne takie imprezki.
Moja też ostatnio była mega zadowola z piżamkowego party:tak:

ślicze focie

Dorotka wklejam Ci coś
Myślę ,że na tej stronce sporo informacji znajdziesz.
Tak trochę bardziej po ludzku napisane
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.turnersyndrom.org.pl/joomla/images/Julia%20Hojna2.JPG
A tu do jej filmiku
YouTube- MOV07604

I ogólnie o samym zespole wiele artykułów
Wielkopolskie Stowarzyszenie Wsparcia w Zespole Turnera - O Zespole Turnera

Wielkopolskie Stowarzyszenie Wsparcia w Zespole Turnera - Dziecko z ZT

Ja uważam,że dobrze robisz ,że już zgłębiasz temat.
Lepiej się miło rozczarować niż być mocno zaskoczonym.
Trzymam kciuki,aby mała była zdrowa.
Dzieki bardzo za linki Zaraz sobie poczytam.
Filkimu niestety nie umiem odtworzyc:-(
Witam, ja od wczoraj bez humoru jestem :-(

Byłam dzisaj z Niki na rehabilitacji, ogólnie wszystko super, następna wizyta za miesiąc. Dostałam tylko masaże relaksacyjne, bo nerwowa z niej kobitka :sorry2::sorry2:
A dlaczego nie masz humorku?????//
Fajnie ze z malutka ok A co to sa te masaze relaksacyjne Bo moja tez straszny nerwus:-p

Troche poczytalam jeszcze o tym zespole I dowiedzialam sie ze hormon zwrostu podaje sie w wielku najwczesniej 4-5 lat I sa to zastrzyki Codziennie trzeba robic takie zastrzyki dziecku :-(DZiewczynki z tym zespolem nie osiagaja nawet 150 cm wzrostu Wiec sa malutkie No i maja bardzo duze problemy z zajsciem w ciaze :-(

DOWIKLA oliwka urodzila sie z waga 3630 kg wzrost 54 cm GLOWKA -34,5 KLATKA PIERSIOWA 35

Zakupy kumpeli zrobione i Olek tam został,bo Paulinkę ma do towarzystwa a Julu marudny to tylko włączył bajkę i zasnął i luuuuuuuzik mam:cool::tak:.
Ale mi scenę Julu zrobił,kupiłam chłopakom po lizaku Zozole Olek cmokta a ten patyczek odgryzł,pogryzł lizaka i w drugim sklepie,żeby mu kupić:wściekła/y:.Wyszliśmy przed sklep a ten spazmów dostał że ciuciu chce:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:,tłumaczę mu żeby się uspokoił i jakby swojego nie pogryzł to by jeszcze miał:tak: a ten jeszcze lepiej daje.Szło małżeństwo z synem ok.4 lat (Julu dalej ciuciu daj!) a facet TO CI DRUGIEGO KUPI:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ja do niego TO PAN DA NA TEGO DRUGIEGO- kurna,najlepiej dziecku gębę zapchać aby nie ryczało bo wytłumaczyć się nie chce.Aż się zagotowałam w środku:wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::angry::angry:

reklama
Marta,odkąd pamiętam najbardziej wkurzający sa tacy wtrącacze obcy ,którzy będąc z tobą gdzieś w sklepie mądrzą sie żeby dziecku coś tam kupić:gadki typu:a co twoja mama taka zła...itd rozumiem wkurw.oze,ale grunt ,to nie dac sobie nic wmówić ,bo ludzie to by tak woleli dla swietego spokoju dać dzieciom wszystko czego chcą ,a potem konsekwencje takiego wychowania mozna oglądać w tv,bo to co dzisiejsz młodzież wyprawia przechodzi ludzke pojęcie:tak:

A ja juz KlAUDIĘ ODWIOZŁAM ,kSawEK BAJKĘ OGLĄDA I OGÓLNIE LUZ BLUS

DOWIKLA,ja to cię podziwiam ile ty z dziećmi dziennie na dworzu czasu spędzasz,ja to jestem raczej ciepłolubna i nie lubię bezcelowych zimowych spacerków,no ,ale mam też dzieci ,które mogę same wygonicć na podwórko:-D

MH a co z twoim humorem sie stało??

Do góry