reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Malinka, o takiej lodówce jak pokazałaś to ja pomarzyć też mogę, ale musiałabym chyba zlew i kuchenkę z kuchni wyrzucić, żeby ją wstawić. :-D:-D:-D:-D Najważniejszym kryterium dla mnie w poszukiwaniach lodówki była jej szerokość - nie mogła przekroczyć 55cm, bo tylko tyle da się wcisnąć u nas. :sorry:

A co do prezentów, to my obkupiliśmy wszystkie dzieciaki w rodzinie i rodzicom damy takie symboliczne prezenty typu alkohol i słodycze, a sobie nawzajem nic nie kupujemy ze względów finansowych :-( No ale kiedyś sobie odbijemy! :tak:

reklama
Właśnie MH czemu nie jesteś zadowolona??
a Ja dziś przerabiam rosołek z wczoraj na pomidorówkę,rosołek tez miałam pyszny:tak:

Chomik z Klaudia bezpiecznie w domu juz wyladowali,śnieg cały czas sypie w szoku jestem:szok:

Myszunia lodówka super ja mam podobną tylko ciutke wyższa,
Malina ,a ta twoja lodówk to marzenie, kosztują majątek:szok::tak:

Usiłuje do świąt diete 100% trzymać ,ale strasznie mi cieżko zewsząd słodyczy tony mnie napastują ,pokazują sie i kusza ,Klaudia ze szkoły ciasta przyniosła ,tak pięknie pachnie ,a ja biedna taka.....:oo:

Karkóweczka moja w piekarniku, Malinka powiesz mi pózniej jak karkówka z przepisu As ,ja już miałam od niedzieli w przyprawach ,więc innym razem zrobie:tak:

Madziula ,Myszunia ja w tej kuchni tez bym tej lodówki nie zmieściła i tym bardziej mnie na taką nie stać ale co pomarzyć sobie mogę o jakiej chcę:-D
Madziula powiem ci potem jaka karkóweczka w smaku:tak:
moja szyneczka jeszcze chwilkę posiedzi w piekarniku i będzie gita bigosik wg przepisu mojej teściowej jest jami ja która nie bardzo za bigosem dziś juz tego podjadłam:tak:
Madziula u mnie jeszcze swięta się nie zaczeły a ja juz pęcznieję :cool2:bo tu spróbuję tu uszczknę:zawstydzona/y::zawstydzona/y:no co po świętach będe znów gubić:zawstydzona/y:a co sobie pojem to moje:-p
Joasiu tobie nie odpisałam ty w wigilie do 17 w pracy:szok::szok:
współczuję..

Zamówiłam portfel. dla M, ale przyszło dziadostwo jak ich mało. Za 5 zł można taki na bazarze kupić :no: Do tego ma przebarwienia, klej wychodzi bokami:wściekła/y: Poco klej skoro teoretycznie jest szyty :eek:

MH a to normalnie oszustwo ,wez napisz do nich ,rozpocznij spór:tak:powinni ci kasę oddać :tak:
Pojadłam pomidorówki ,to teraz łatwiej ciasta unikać ,gdy nie burczy w brzuchu:tak:
Faktycznie nie fajnie pracować w wigilie do 17 ,a ja nie wiem czemu byłam przekonana ,ze Joanna pracuje w rossmanie a nie lecrercu:zawstydzona/y:Wzeszłym roku pracowałam do 14 w wigilie:tak:w tym roku laba,ale wolałabym pracować:tak:http://www.google.pl/search?hl=pl&l...t=result&cd=1&ved=0CBgQBSgA&q=leclerc&spell=1

Jak tak pisałyście o tym domowym chlebku to ja też się skusiłam i jutro będę chleb piekła, dodam że pierwszy raz:tak::tak::tak: Ciekawe co mi wyjdzie:sorry::sorry:
Tak mój syn spał wczorajszej nocy.
Jako prezent pod choinką :-D:-D:-D

Urocze:tak::tak:

witam :-) melduje zyje jutro i pojutrze ide do pracy a nie powiedzialm gdzie pracuje :zawstydzona/y: w Leklerku na kasie :tak: i na razie jest dobrze Nie dam rady nadrobic i przeczytac tzle postow :-:)zawstydzona/y: tak to jest jak sie dlugo nie zaglda :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:switeta skromne bo nie mamy kasy jeszcze mieliđmy dodatkowy wydatek i zapozyczylismz sie musielismy kupic nowz akumulator bo przyszly mrozy i padl :wściekła/y:zresyta ja pracuje w Wigilie do 17 takze jak wroce to cos wzkombinuje :-(

Super że praca się podoba tylko szkoda ze w wigilię aż do 17 pracujesz:-:)-:)-(
A co do akumulatora to nas też czeka wymiana na nowy i chyba po świętach trzeba będzie kupić:crazy::crazy:

no dorota na zakupach, i po zakupach:wściekła/y: Okazało się że po sklepach to jest gówniany wybór 5szt na krzyż....no i trzeba mieć więcej gotówki. A ja już sięnapaliłam że będę mieć go na święta:confused2: a tak to jednak bez wypieków.Ale obejdzie się:sorry:
A my w mrozy wyciągamy akumulator i po problemie!!

Tak to jest jak się chce od razu, pamiętam że my też najeździć się musieliśmy żeby coś kupić:tak::tak:

Moja Klaudia poszła do szkoy na wigilie, ma dzis do odebrania klasowego chomika na tydzień:szok: z rana juz nakrzyczałam na nia ,rany 10 latka potrafi doprowadzic mnie do szału,a wszystko przez fochy jaka to ona jest biedna ,ze musi zmywarke rozpakować:szok: leń do kweadratu,a ja macocha zła:wściekła/y: ale po burze troche chyba załapała ,zeprzegięła i juz była milusia:tak:
U nas -3 i drobny śnieg mocno sypie:szok:

Aj bo co to za mama jak ciągle coś od dziecka chce:no::no::-p:-p

Laski,ja mam już dosyć Świąt:-(,właśnie mieliśmy wychodzić na zakupy do centrum a tu teście się zwalili:szok:,nie pytając czy mamy jakieś plany :no:i kazali M się ubierać i im miał do pieca na skup pojechać,kupić,załadować,zawieść i rozładować.Aż się poryczałam jak wyszli - dosyć mam już tego wyzyskiwania nas z naszego czasu i ciągłych przysług.M dopiero za 2 godziny będzie.Jakby innych dzieci nie mieli:no::sorry::wściekła/y::wściekła/y:,jak tylko M pójdzie od stycznia do pracy to się do LBN przeprowadzamy -może wtedy odetchnę:huh::huh:.

No faktycznie teście mają tupet:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Byliśmy wczoraj na USG. Kobieta, która je robiła była meeeeeega niemiła. Stwierdziła, że nie może zobaczyć płci dziecka, bo jest pośladkowo ułożone, zdjęcia nam nie dała, a kiedy mój mąż zapytał dlaczego, to najpierw się oburzyła, że w ogóle śmiał zapytać, a później stwierdziła, że nie ma kliszy (ale musiała się nad tym chwilę zastanowić) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wredny babsztyl. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Później stwierdziła, że dziecko jest za małe jak na ten etap ciąży, a jak zapytałam czy powinniśmy tym się martwić to stwierdziła, że lekarz prowadzący to wyjaśni. :eek: Krzysztof wtedy nie wytrzymał i stwierdził: Aaaaaaa, to pani nie jest lekarzem, tylko jakimś technikiem, tak? Baba zignorowała pytanie, ale powiedziała, że waga dziecka wskazuje na 31-32 tydz ciąży, no więc powiedziałam, że właśnie na tym etapie jestem - to zrobiła tylko wielkie oczy i już nic nie powiedziała :sorry2: Pewnie źle sobie wyliczyła. Taki to z niej lekarz. :laugh2:Wkurzyła nas przeokropnie. :no:

Faktycznie baba okropna:angry::angry::angry:

Właśnie przyszedł prezent, dla M, ale chyba nie jestem zadowolona...:eek:

No właśnie dlaczego nie zadowolona jesteś?

MH, rzeczywiście oszukali cię z tym portfelem. Spróbuj go zwrócić, albo chociaż negatywa wystaw. Wkurzają mnie takie sytuacje - nawet przed świętami ludzie potrafią być tacy nieuczciwi :wściekła/y:

Madziula, ale w święta to chyba zawiesisz tą dietę i nie będziesz się katować, co? ;-)

Idę wstawić krupniczek, na drugie mam wczorajszą rybkę to się za bardzo nie narobię dzisiaj! :-)

reklama
No to mlode juz spia a Dominik siedzi u siebie:tak::tak::tak:Ja sobie leze i pije capucinko:-)
Zaraz bede robila liste ostatnich zakupkow :tak::tak::tak::tak:
Pogoda fatalna bo pada i wieje :no::no::no::no:

MYSZUNIA
Fajna lodoweczka:tak::tak::tak:A usg rzeczywiscie szkoda:no::no::no:Ale najwazniejsze ze wiesz ze dzidziulek jest zdrowy:tak::tak::tak:

MALINUS
Super ze wozeczek juz dotarl:tak::tak::tak:I ze Wam sie podoba:-):tak:

Do góry