malaga
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
czyli jak złożę wypowiedzenie to kolejny miesiąc muszę opłacać, tak jak pisałam..."W umowie mamy taki zapis:
"Rozwiązanie umowy przez Opiekuna w trakcie trwania umowy, bez względu na jego przyczynę, będzie skuteczne pod warunkiem wypowiedzenia umowy w formie pisemnej, z zachowaniem jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia ze skutkiem na koniec miesiąca kalendarzowego, czyli wypowiedzenie złożone w danym miesiącu skutkuje jej rozwiązaniem z ostatnim dniem kalendarzowym następnego miesiąca."
A w praktyce to oznacza, że np. wypowiedzenie złożone z jakąkolwiek datą lutego, rozwiązuje umowę z ostatnim dniem marca. I do tego czasu osoba wypowiadająca może uczęszczać na zajęcia i musi je opłacać. Za datę złożenia wypowiedzenia uznajemy datę wręczenia Instruktorce pisemnego wypowiedzenia lub datę wysłania listu na adres Kreatywki. W przypadku odwołania zajęć przez Kreatywkę lub choroby dziecka opłata wniesiona za odwołane zajęcia zostaje przeniesiona na następny miesiąc. Proszę się z góry nie martwić, jeśli będzie potrzeba rezygnacji, proszę mnie odpowiednio wcześnie poinformować."
W sumie to się nie dziwię, muszą mieć jakoś zabezpieczone przychody.ależ te firmy się teraz zabezpieczają, jak mogą dosłownie...
troszkę mi się to nie podoba...widzę, że to już standardowa technika się robi![]()