reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Fredzik - a czy placze Szymek przy tym ?? jak mu nie ustepujesz w nocy? bo moja dze sie w nieboglosy jakby ja ze skory obdzierali a jak tylko ja przeloze jest ok :/

to się nazywa brak konsekwencji, dziecko wie, że przez płacz dużo zdziała :tak:

Szkoda że pampers nie przyjeżdża do nas :-(

Fredzik 41 stopni, taki maluszek, ojej.

Ewelina to nieźle z tą jaskinią :-D

A daleko masz?
Mnie pasuje każda sobota lub niedziela, dostosuję się do was

Z dwie godziny muszę jechać autobusem, najlepsza byłaby sobota lub niedziela,tylko ten miesiąc chyba odpada, bo same imprezy mamy. Chyba że mąż odłoży na za dwa tygodnie swą impezkę.

Madzik a może wypróbuj Otrivin lub coś homeopatycznego.

reklama
teraz chciałam tylko porady agutkamasz doświadczenie z długim katarem u Toli...u nas ponad 2 tyg. żadnych dodatkowych objawów, Nasivin nie działa, nie kaszle, wodnisty, leje się ciurkiem
co stosowałaś zanim dlai Wam inhalacje? byłaś z tym u specjalisty? co to znaczy katar alergiczny i na co alergia?

co Tola dostała?:-)

my na katar stosowaliśmy tylko właśnie nasivin, ale z reguły po prostu już nic nie dawaliśmy, bo nie chcieliśmy jej faszerować - u nas to trwało kilka miesięcy po kilka h dziennie...więc odpuściliśmy, lał się jej taki wodnisty z nosa i tylko kazaliśmy jej wycierać nosek w pieluszkę....po kilku h przechodziło....

także za bardzo ci nie poradzę niestety

alergię ma wg podejrzeń pulmonologa na roztocza, bo tylko z rana w domu miała katar, zaraz po śnie...katar alergiczny to taki wodnisty, nie zamienia się w zielony, nie gęstnieje jak katar który ma się wirusowy

córci kupiłam w Smyku takiego czarnego pieska co chodzi, kładzie się i szczeka, mała zakochana :-D

no i mamy pierwszy efekt rozłąki....nie pozwoliła mi wyjść z pokoju kiedy kładłam ją na drzemkę, tak płakała, kazała się kłasć obok, w końcu zasnęła obok mnie na narożniku :dry: teraz muszę jakoś ją przenieść :baffled:

Agutek, fajnie, że już w domku jesteś i że udało się "uciec" ze szkolenia.
A swoją drogą, gdzie W-wie jest sklep nexta? :confused: i tak przez allegro kupuję bo taniej ale ciekawość bierze górę :-)

Szymek od poniedziałku będzie już chodził do "przedszkola" od 8.30 do 12.00 w poniedziałki i piątki a w środę mamy Bajkolandię (razem). Panie mówią, że super sobie radzi a dzisiaj dał mi buziaka i pomaszerował się bawić (bez smoczka i bez przytulania się do pieluszki i bez wycia :tak:), chyba będzie coraz lepiej :-)

U ans dzisiaj co chwila leje i jest obrzydliwie silny i zimny wiatr, aż ręce kostnieją :baffled:

madzikm, u nas katar jest dalej, ja stosuję otriwin żeby mu się lepiej oddychało ale siostra mówiła mi ze coś innego jest lepsze ale zapomniałam co :sorry2:, no właśnie miałam kupić :wściekła/y:, generalnie na pewno bardzo ważne jest żeby w domu nie było za sucho i gorąco.

Fredzik w Złotych Tarasach jest jedyny w Polsce sklep Nexta ;-)

A pani sędzina na szkoleniu oczywiście się dziwiła, że ja wcześniej muszę wyjść. Nawet pierwszego dnia zapytałam czy jest możliwość, że dzisiaj posiedzimy dłużej i drugiego dnia wyjdziemy szybciej, odpowiedziała, że nie ma absolutnie takiej możliwości. Na pytania też nie chciała odpowiadać wcześniej (ostatnie pół godziny na pytania było a ja przecież wychodziłam na pociąg) bo przed zajęciami ją prosiłam, odpowiedziała, że zaczynamy o 9.30...a jak powiedziałam, że nie wiem czy to w omawianych tematach będzie to stwierdziła, że ona odpowiada tylko na to, co przewidział program szkolenia! Trochę niemiłe to bylo...więc mimo, że mnie namawiała bym wyszła jak napoźniej o 13.30 się zebrałam i powiedziałam do widzenia..a i jeszcze przy wszystkich poszłam jeszcze raz zadać jej pytanie żeby mi odpowiedziała :-D

nie przyglądałam się dokładnie, ale np. dwupak bawełnianych koszulek z długim rękawkiem ok.50zł, tunika z leginsami (bawełniane) chyba 60zł.

w ogóle wydaje mi się, że było mało takich zestawów i ciuszków, które widzi się na allegro...mam wrażenie, że są tam tylko te z tańszych ciuchów, nie zauważyłam jakiś takich wypasionych zestawów, które są tak śliczne...tylko takie zwyczajne...mam takie wrażenie, ale może nie zauważyłam?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kurcze pada:baffled: a moja córcia od rana wisi na klamce od drzwi i chce na spacer:baffled:
jedne wyjście dzisiaj to będą późno popołudniowe zakupy:baffled:
dobrze że teraz poszła spać to może i ja się położę bo jakoś ta pogoda mnie dobija:wściekła/y:

reklama
alergię ma wg podejrzeń pulmonologa na roztocza, bo tylko z rana w domu miała katar, zaraz po śnie...katar alergiczny to taki wodnisty, nie zamienia się w zielony, nie gęstnieje jak katar który ma się wirusowy
A mój alergolog twierdzi, że katar wodnisty jest przy alergiach sezonowych, a przy całorocznych jest uczucie niedrożności nosa.

Do góry