reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

A To musi być coś ludzkiego, coś życiowego z nutką fantastyki .... tylko skąd ja mam wiedzieć co w sklepie wybrać pod takie wymagania. Uwielbiam ładnie (czyt. z pomysłem) wydane książki :tak:

no fakt, masz wymagania... tak sobie myślę, że trudno coś dobrać... mogę Ci polecić Trudy Canavan- lekko i przyjemnie, nieco zawiłości, wojny, miłość, przyjaźń i wszystko osnute magią... Dość ciekawa jest też Michelle Paver z jej sagą Pradawnego Mroku, całość dzieje się w czasach prehistorycznych, ale nie naszej ziemi, kiedy można rozmawiać z duchami roślin czy zwierząt i wszyscy żyją w symbiozie z naturą... Polscy autorzy to niestety duża rozbieżność w twórczości, ale z całym sercem mogę polecić Jakuba Ćwieka i jego serię Kłamcy, o nordyckim bogu Lokim działającym na zlecenie Archaniołów lub Achaja Andrzeja Ziemiańskiego, choć on określa to jako sf, to nie ma tam żadnych robotów i innych elementów kojarzonych z gatunkiem

dobry wieczór Confi..

Ostatnia edycja:
reklama
No, wreszcie, po tych kilku latach walki ... radość na przemian ze złością ...

Doła?
ehhh, szkoda gadać ... faceci :baffled:
KOchaaana zobaczysz ani się obejrzysz a będziesz wyprawiać parapetówę , ja oczywiście czuję się zaproszona :-)
a co do facetów...to przeciez wiadomo ze oni inni są. Ja czasem żaluję ze nie jestem lesbijką :-D:-D:-D

no fakt, masz wymagania... tak sobie myślę, że trudno coś dobrać... mogę Ci polecić Trudy Canavan- lekko i przyjemnie, nieco zawiłości, wojny, miłość, przyjaźń i wszystko osnute magią... Dość ciekawa jest też Michelle Paver z jej sagą Pradawnego Mroku, całość dzieje się w czasach prehistorycznych, ale nie naszej ziemi, kiedy można rozmawiać z duchami roślin czy zwierząt i wszyscy żyją w symbiozie z naturą... Polscy autorzy to niestety duża rozbieżność w twórczości, ale z całym sercem mogę polecić Jakuba Ćwieka i jego serię Kłamcy, o nordyckim bogu Lokim działającym na zlecenie Archaniołów lub Achaja Andrzeja Ziemiańskiego, choć on określa to jako sf, to nie ma tam żadnych robotów i innych elementów kojarzonych z gatunkiem

dobry wieczór Confi..

nooo, dzięki za wybór
Mam tylko nadzieję, że to też nic w stylu Sapkowskiego ... Niestety to również odpada. Do 30 strony Wiedźmina nie dotrwałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: :-D

a co do facetów...to przeciez wiadomo ze oni inni są. Ja czasem żaluję ze nie jestem lesbijką :-D:-D:-D

Lesbijką?????
A pomyślałaś jakby to było, jakbyś miała się dzielić z inną kobietą Damisiem?????????
Ty lepiej wypluj te słowa
(mówię tak, bo ja dziś pomyślałam o tym samym ... szybko mnie wizja Lili w ramionach innej, równorzędnej kobiety ochłodziła :-D)

nooo, dzięki za wybór
Mam tylko nadzieję, że to też nic w stylu Sapkowskiego ... Niestety to również odpada. Do 30 strony Wiedźmina nie dotrwałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: :-D
uuuu Sapkowski.Dla mnie nie do strawienia w żadnej formie

nawet wiem, w których momentach Ci to przechodzi!

:-D niech zgadnę, w tych samych co Tobie?
a tak szczerze to tak mnie mój M dziś wkur...zdenerwował ,że aż nie wierze ze mógł tak się zachować

Lesbijką?????
A pomyślałaś jakby to było, jakbyś miała się dzielić z inną kobietą Damisiem?????????
Ty lepiej wypluj te słowa
(mówię tak, bo ja dziś pomyślałam o tym samym ... szybko mnie wizja Lili w ramionach innej, równorzędnej kobiety ochłodziła :-D)
hahaha w sumie nawet o tym nie myślałam :-p
a lesbijki bynajmniej mają problemy z facetami w głębokim poważaniu. :-p
ale niestety, u mnie to czysta teoria bo jestem zatwardziałą heteryczką choć z koleżanką się kiedyś pocałowałam po pijaku z ciekawości jak to jest :-D
było...tak sobie :-p

Dzień Dobry mamuśki u nas znowu cieplutko, korzystając z ładnej pogody jutro urządzamy rodzinnego grila na działce :-), ehhhh tyle jeszcze czasu do urlopu jeszcze:wściekła/y:. Dobrze, że za tydzień idziemy na wesele....... ahhhh już czuję tą zabawę :-) Zapadła decyzja, że Maja zostaje u dziadków a zabierzemy ją na poprawiny.
Co do snów dziś mi się śniło, że kuzyn Mai o 5 dni starszy wypadł z balkonu z 4 piętra, ja nie wiem skąd te koszmary i ciągle ktoś musi w nich umierać :dry:

m@dz1@- kochana właśnie chodzi o to, że Maja nie daje sobie tam nic robić, więc ćwiczenia z języczkiem odpusciliśmy na razie! Nie chcę jej narażać na taki stres codziennie, w zamaian za to wytykam do niej jezyczek, żeby robiła to samo lub uczę lizania, pani logopeda mówiła, że taka forma też może być :-)

tsarina- jesteś THE BEST!!!!

agakm- ehhhh fajnie, że się spotkałyście, Mamstud będzie jedyną mamusią, która pozna osobiście wszystkiem majowe mamy :-D. Mam nadzieję, że nam też uda się odwiedzić was podczas najszej wyprawy wakacyjnej

mamaNiki- kurcze kochana a mi się śniło, że wypadło dziecko mojego szwagra :baffled:

moniq, confi- widzę, że tsarina znalazła patent na was. Witajcie :-)

bohaciefka- kochana jak ty to wszytsko ograniasz :confused:

lenka- kochana życzę dużo zdrówka i siły

moniq- kochana i ty tak skromnie piszesz, kochana moje mega gratki! Super, że już udało wam się pozałatwiać wszystkie formalności i zaczynacie budować domek :-)

confi- uwielbiam książki Dana Browna i powiem ci, że książki podobaja mi się lepiej, niż ekranizacje, jakoś bardziej pobudzają wyobraźnię

m&ms- czytając opis tej książki osdzyskać wzrok, wydaje mi się, że oglądałam taki film, ale mogę się mylić :sorry2: ale był rewelacyjny

reklama
witajcie

najpierw chcę powrócić do posta Lenki

Lenko - wczoraj przeczytalam Twojego posta (nie do konca od razu go trybiąc), i niestety musialam już lecieć z domku, więc nie odpisywalam...
Jesteś jakaś mega silna Kobietą, więc z Twoją ciążą NAPEWNO będzie dobrze :tak:. Powiedz mi - czy jak chorowałaś byłaś poddawana chemioterapi? Bo... jesteś jedynym przypadkiem, który "poznałam", aby po chemii zajść w ciążę i urodzić dziecko, a nawet zajść w kolejną (mnogą) ciążę.
Mam bliską koleżankę, która wygrała walkę z białaczką. Znajoma miala raka piersi. Niedawno dowiedzialam się, że mój Kolega też walczy - wszyscy pogodzili się już ze smutnym losem - iż dzieci raczej nie będą mogli mieć... nie przy tych dawkach, które brali.

Także JESTEŚ OGROMNĄ SZCZĘŚCIARĄ - i przy tym szczęściu to ja Ci życzę jeszcze conajmniej czworaczków!!!

Moniq, Confi - witajcie po dłuuuuugiej nieobecności

Tsarino - Kochana jesteś - dzięki Bogu czytając Twojego posta nie mialam kawy w ręku, hahaha

szkoda, że Marzena, Kasia i Marta tak szybko się zmyły - fajnie się nadrabiało BB - ale może dzisiaj wieczorkiem na nowo wszystko ożyje :-)

Bohaciefko - wyobraziłam sobie Wasz spacerek - hahaha - fajniutki ten Wasz Babiniec. I w ogóle po opowieściach mamstud - baaardzo chciałabym Cię poznać :-):-):-)

Ostatnia edycja:
Do góry