reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

maagsiaa - ja tez juz sie tak poruszam i nawet czuje to jak sama ide! Jeszcze troszke i znowu jak laski bedziemy chodziły:-D

natalia - widzisz, wszystko jest w porządku z synkiem na pewno. a moze wodę morską sobie wpuść do nosa to troche lepiej sie poczujesz choć przez chwilę!

7u229n73xrci349t.png

reklama
Hej dziewczyny :) Witam was wiem ze trochę pozno dołączam do forum ale dopiero teraz trafilam wogole na tą strone :) ja mam termin na 16 listopada chcialam zapytac jak liczycie tyg ciąży bo na jednej stronie mi wyskakuje ze 37tydz a na innych w tym takze tu ze to 36 tydz i 6 dzien :O gubie sie w tym :/ poza tym moze macie jakies wyprobowane sposoby na zgage? (mleko nie pomaga )

witaj gosia0405.

ja zgagi akurat nigdy nie miałam ale podobno jabłka są genialne, przynajmniej tak mówi moja bratowa , która przez 2 ciąże walczyła ze zgagą.

A jeśli chodzi o liczenie tygodni to wydaje mi się , że to jest tak ze praktycznie 36 i 6 dni to juz koncówka 37 tygodnia dlatego tak na stronie wyskakuje. nie mam pojęcia:-)

7u229n73xrci349t.png

nie ruszam sie z domu a nawet nie wiem czy w anglii maja taka wode bo nawet magnezu samego w aptece nie moglam dostac...

przepraszam ze tak z butami:zawstydzona/y:

Natalio - a aptece mozna kupic wode morska i nawywa sie Sterimar shopping.jpg

natomiast magnez sam mozesz dostac praktycznie w kazdym wiekszym sklepie jak Asda, Tesco a juz na bank w Holland and Barrett , ewentualnie ebay z przesylka w 24h :tak:

pozdrawiam wszystkie listopadowki i zycze szybkich i jak najmniej bolesnych rozwiazan ;-)

Załączniki

• shopping.jpg
    shopping.jpg
    7,3 KB · Wyświetleń: 43
hejka!
Moja Blanka ma jeszcze 12 dni na dobrowolne wyjście, jak nie to 5.11 jedziemy wywołać, to bedzie ostatni dzien 40 tyg, ze wzgledu na ten paraliż boją się lekarze ...

jak kaczka? hahhahaha tak, chyba chodzimy tak, bo dziecko ma nisko główkę :)

nik_i ucałuj synka z okazji urodzinek :) i udanej imprezki!

Powodzenia na porodówce!

Rojku oglądałam parę fragmentów Zawitkowskiego na you tube dopóki nie kupiłam ksiażki i powiem, że ciekawie to wszystko pokazuje. Tak fachowo :) zupełnir inaczej obchodzi się z dziećmi niż do tej pory widziałam u ludzi – właśnie te podnoszenia, trzymania, przekładania. Czarna magia :) Ale może ogarniemy :)

kika pewnie do końca listopada będę Ci towarzyszyć :) faktycznie długo pospałaś bez wstawania. Pozazdrościć :)

kaaroo trzymaj się!

Nietypowy.nick ja bym chętnie poczytała tę książkę, którą polecasz. Wyślę Ci maila na priv. Dziękuję :)

Przeziębione dziewczyny – zdrówka życzę.

Maagsiaa ja już mam chód kaczuszkowy powoli, jak się pilnuję, to go zmniejszm, ale jak nie, to samo z siebie wychodzi – tak wygodniej się chodzi :) biedna już czekasz na ten moment, tym bardziej, że lada chwila nastąpi. Powodzenia – oby szybciutko i bezboleśnie :)

Witaj gosia – reni kupowałaś na zgagę?

Ja w ramach rozrywki na kilka dni wzięłam od rodziców swoją psinkę – wlaśnie leży obok i się wpatruje biedna jak jogurt jem :) słodka myszka :) Mały szaleje w brzuszku. Dziś latałam znowu, u lekarza byłam – po skierowanie na badania i pobrał gbs. Już z głowy mam to. Badań z krwi mam od groma, no i usg do zrobienia. Znowu kolejny tydzień na badaniach, ale i fryzjer mnie czeka – w końcu, bo wyglądam jak 7 nieszczęść....

reklama
Hej! zaraz Was doczytam :)

Wyszłam dzisiaj ze szpitala, ale podejrzewam, że na krótko, jednak kolejnym razem wrócimy do domu dwie :) Ciśnienie ustabilizowało się i do końca ciąży mam brać 3x dz dopegyt. Szyjka 1,5 cm niby zamknięta, ale lekarz przy badaniu pokręcił nosem, że tak mi spieszno do domu... chociaż wiem, że poród tuż tuż... no i nigdzie mi lepiej nie będzie czekać na tę chwilę jak w swoich czterech ścianach :)

Dziewczyny na porodówkach trzymam za Was i za Wasze maluszki kciuki :)

Do góry