reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Aenye super ze to nie zlamanie imam nadzieje ze nie bedzie bardzo bolalo:)

domi kazda boli innaczej wiec musisz sie wsluchac w swoje cialo:) ale jak by to juz to zycze lekkiego porodu:)

Sluchajcie ide po Maje dzwoni kolezanka czy syna jej odbiore ( chodzi z Maja do klasy) bo jakas sprawa jej wypadla i ani ona ani mama jej niemoga odebrac wiec mowie spoko i tak mam po drodze. Jestem po szkola druga kolezanka mowi co sie stalo u Agi( tej co syna odbieralam) bo dzwonila zeby Magda ta druga odebrala jej mloszego syna z przedszkola bo cos tam sie stalo no to wzielismy dzieci jeszcze 3 kolezanka poszla z nami ( ja myslalam ze cos z jej babcia bo bardzo chorowala ostatnio) i idziemy wchodze a one do pokoju mnie pchaja i niespodzianka:) baby shower mi zrobily ;) no prawie sie poplakalam i nie wiedzialam co powiedziec taka bylam zaskoczona:)) ustroily pokoj jedzenia i ciast narobily:) prezenty byly i super czas. Tesciowa wiedziala ale slowem nie pisnela:) dostalam lezaczko bujaczek z fisher price kocyk diora piekny :) taki zestaw z misiem tort z pampersow i body skarpetki itd no mowie wasm jeszcze nigdy mnie tak nie zatkalo:) az do teraz czuje emocje;)
ide odpoczsc milego wieczorku;)

reklama
Gosia super niespodzianka!! :))

Aenye dobrze, ze nie złamanie!

Domi też myślę, ze najlepiej to sama swojego organizmu słuchaj, bo raczej każdy inaczej poród przechodzi;) jak po kąpieli nie przechodzi i skurcze są coraz częstsze, wolałabym jechać na izbę;)

Aenye super ze to nie zlamanie imam nadzieje ze nie bedzie bardzo bolalo:)

domi kazda boli innaczej wiec musisz sie wsluchac w swoje cialo:) ale jak by to juz to zycze lekkiego porodu:)

Sluchajcie ide po Maje dzwoni kolezanka czy syna jej odbiore ( chodzi z Maja do klasy) bo jakas sprawa jej wypadla i ani ona ani mama jej niemoga odebrac wiec mowie spoko i tak mam po drodze. Jestem po szkola druga kolezanka mowi co sie stalo u Agi( tej co syna odbieralam) bo dzwonila zeby Magda ta druga odebrala jej mloszego syna z przedszkola bo cos tam sie stalo no to wzielismy dzieci jeszcze 3 kolezanka poszla z nami ( ja myslalam ze cos z jej babcia bo bardzo chorowala ostatnio) i idziemy wchodze a one do pokoju mnie pchaja i niespodzianka:) baby shower mi zrobily ;) no prawie sie poplakalam i nie wiedzialam co powiedziec taka bylam zaskoczona:)) ustroily pokoj jedzenia i ciast narobily:) prezenty byly i super czas. Tesciowa wiedziala ale slowem nie pisnela:) dostalam lezaczko bujaczek z fisher price kocyk diora piekny :) taki zestaw z misiem tort z pampersow i body skarpetki itd no mowie wasm jeszcze nigdy mnie tak nie zatkalo:) az do teraz czuje emocje;)
ide odpoczsc milego wieczorku;)

Gosia - ale super niespodzianka :tak: masz fantastyczne koleżanki :-)

Aenye współczuję małemu,wiem po mojej córce że stłuczenia dłużej się górą i bolą, dużo zdrówka mu życzę.
Domi jak się niepokoisz to może warto ściągnąć kogoś i pojechać do szpitala albo do położnej zadzwoń,może Ci coś podpowie. Ja miałam skurcze takie ze musiałam się szafy chwytać, ale każda kobieta inaczej odczuwa, niektóre dopiero parte mocno odczuwają. Trzymam kciuki za lepsze samopoczucie.
Gosia ale niespodzianka, super przysmaki i prezenty i miłe towarzystwo.
Ja pofarbowania włoski i święta grzywka jutro idę do koleżanki i jak się umawialiśmy to nie zauważyłam że obie mamy jutro imieniny, muszę rano kwiatki kupić. Miłego wieczoru

Hej dziewczynki!
Znowu miałam do nadrobienia uffff:-).

...aenye - życzę synkowi szybkiej "naprawy". Najważniejsze, że gipsu uniknął.

OlaSzy - kurczę super, że się w końcu udało! I pracujcie tam ile wlezie :-D. Ja czekam do soboty i się już doczekać nie mogę jak dziecko :-D.

Domi_Polka - no to miałaś prawdziwe chwile grozy, odpoczywaj, może akurat taki masz gorszy dzień... Tzn. dla mnie takie sygnały to będą prawdziwe chwile grozy właśnie. Boję się, że albo spanikuję za wcześnie albo nie wychwycę tego momentu i za późno np. się zbiorę z wyjazdem. Pocieszam się myślą, że do szpitala mamy 2 min. samochodem. Tak sobie myślę, że najlepiej to by było jakby same wody odeszły, Wtedy wiadomo o co kaman, wsiadamy do samochodu i jedziemy rodzić ;-).

dzag82 - co do tej opieki położnej w PL przed porodem to ja jakaś niedoinformowana jestem. Nikt nigdy nie zaproponował takiego rozwiązania, w szkole rodzenia też na ten temat była cisza. A faktycznie przysługują nam takie wizyty.

.szkrabek - akcja z murzynkiem pierwsza klasa:-D. Dzieci są niemożliwe. Pomysł z pamiętnikiem też bardzo fajna sprawa. Chyba spapuguję ;-).

Gosia 25 - ale super niespodzianka, że też nic nie podejrzewałaś :-D. To musiało być wzruszające na maxa. Mnie tak kiedyś rodzinka zrobiła niespodziankę w urodziny. Nikogo miało nie być, a tu nagle dzwonek do drzwi, pełno ludzi i tort! Też się popłakałam prawie.

U mnie dziś intensywny dzień od rana. Byłam u kosmetyczki zrobić hennę, manicure i pedicure, żeby jakoś wyglądać na porodówce. Potem pojechałam na ktg i wszystko zaliczyłam miejską komunikacją. Mąż się śmiał, że w razie czego jak urodzę w autobusie to malutka będzie mieć przejazdy za free:-). W samochód już sama raczej nie wsiadam, chyba, że gdzieś blisko, a że kosmetyczkę mam na drugim końcu miasta to odpuściłam sobie.

Znowu plecy dają o sobie znać. Papa !! Miłego wieczoru.

No tez pod wrazeniem jestem:) teraz leze i odpoczywam bo plecy bola strasznie:baffled:
Mala tak kopie zd dziewczyny mowily ze w zyciu ich dzieci tak nie kopaly i bede miala mala akrobatke w domu:) mam nadzieje ze bedzie spokojna:)

Hej Dziewczyny :-)
auliya - ale fajnie, że Wy już w domku ::-) aż zazdraszczam::-D Jak rodzeństwo zareagowało na nowego członka rodziny?Bo co innego tylko słyszeć o siostrzyczce, a co innego ją zobaczyć :-)
OlaSzy - świetnie, że jesteś już w domu :) Owocnego wieczoru życzę ;-)
aenye - współczuję synkowi i Tobie, oboje się pomęczycie. Dobrze, że to chcociaż nie złamanie. Ale tak jak dziewczyny piszą - może coś przeciwbólowego można podać?
szkrabek - ja również polecam contractubex. Wojtkowi smarowałam bliznę po poparzeniu rączki i jest ok :)
Domi - licz licz :) Może to już przyszedł czas na Was? Kto wie :) Ja to nie wiem za bardzo jak to jest z tymi skurczami. Poród miałam wywoływany oksy i jak już zaczęło boleć, to bolało strasznie :-( To tak jak piszą dziewczyny - ból jak przy okresie, ale dużo mocniejszy. Z tym, że nie pamiętam jak często te skurcze miałam :eek:Cały czas leżałam pod ktg i tylko jęczałam. A wcześniej nic się nie działo...:eek:
Gosia, ale super niespodzianka :) Ja to bym się na pewno pobeczała ze wzruszenia ;)

Mi się udało dziś zrobić wszystko co zaplanowałam :tak: Czyli obiad był, usg był (opis w odpowiednim wątku), pranie zrobione i przede wszystkim : torba spakowana!!! Jupi :-D No jeszcze kilka drobiazgów muszę dorzucic, ale to już później. Najważniejsze rzeczy dla mnie i Malucha są spakowane :-)
Dzisiaj w ogóle jakoś więcej energii miałam niż zwykle. Ale spokojnie - u mnie to jeszcze nie jest zapowiedź, u mnie jeszcze nic się nie dzieje i mam mnóstwo czasu do porodu :tak:

Ok, opiszę jeszcze usg i zmykam się kąpać i coś może jeszcze obejrzę na kompie... No i jeszcze oczywiście kolacja - uroki ,,słodkiej ciąży" ;-)

Spokojnej i przespanej nocy życzę :-)

reklama
Do góry