reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

A jak je odczuwalas? Bo mi strasznie twardnieje brzuch, trzyma, trzyma i pozniej puszcza. W wannie mialam chyba znowu z 2-3 takie co 5minut. Teraz sie polozylam i zaczynam liczyc znowu
P.s. dobrze ze to jednak nie zlamanie. Ale tez fajnie ze lekarz mu usztywnil ta reke. Bidny chlopiec, oby bol minal szybko

reklama
Oj takie twardnienie to nie, to mam caly czas od dawna co chwile. Mnie boli podbrzusze, tak jakby wszystkie miesnie sie naprezaly i ciagnely mocno w dol, przypomina to bol jak na okres tylko kur…sko silny, coraz silniejszy z godziny na godzine. samo twardnienie bez towarzyszacego bolu to nie to raczej :)

aenye - dobrze, że nie złamana... ciekawe czemu az tak go boli cały czas... biedak... no i Ty też, bo możliwe, ze znów nocka ciężka Was czeka... a możesz mu dac cos przeciwbólowego?

Domi - ja nie pomogę, bo ja pamiętam tylko bóle z krzyża - brzuch mnie nie bolał, albo jak bolał to w porównaniu z krzyżowymi w ogóle ich nie zauważyłam :dry: Bolą bardzo, czy tylko twardnieje brzuch? Bo takie co 5-7 minut to już powinny boleć bardzo, tak że nie jesteś w stanie swobodnie rozmawiać podczas skurczu... chciaż w sumie każda ma inaczej... :sorry:

Mhm dzieki. No to chyba nie rodze jeszcze. Bo twardnieje mi brzuch caly, boli i wywoluje to dyskomfort ale nie boli jak na okres wiec luzik :)
Olciastrzelce njeeee, widzisz ze moja macica chyba sobie ze mnie kpi :D bo myslalam ze skurcze to te twardnienia, bo na ktg przy tym "bolu" dziwnym sie zapisywaly skurcze jak bylam u ginki i skoro twardnial co kilka minut to skojarzylam z porodem. Ale dzirwczyny pisza ze to inaczej boli :D

Kurcze mialam takie ambitne plany na dzisiaj zeby cos zrobic i skonczuc pakowanie na wyjazd a takiego mam lenia ze nie zrobilam nic totalnie. Moze chociaz psa wykapie i ubranko skoncze mu szyc :-\ ale pewnie tez mi sie nie bedzie chcialo ;-)
Domi samo takie twardnienie i stawianie sie brzucha to ja mam od 17 tc i tez czasami sa takie co kilka minut. Ale jak biore regularnie magnez to jest ich mniej

Domi to chyba jednak nie to ;-)... moze bedziesz szczesciara i lekko przejdziesz porod .....ale takie skurcze co 5 min sa na tyle bolesne ze az zatyka czlowieka :-(

Ehhhh macie jakies info na temat TENS? a dokladnie to chodzi mi o niwelowanie boli plecow ,kregoslupa , odcinka ledzwiowego . Od wczoraj mi sie odzywaja bole kregoslupa ... i cos czuje ze po porodzie bede znowu cierpiec . Szukam wlasnie informacji ale sa tak sprzeczne na temat elektro stymulacji ze juz glupieje.

Domi to chyba jednak nie to ;-)... moze bedziesz szczesciara i lekko przejdziesz porod .....ale takie skurcze co 5 min sa na tyle bolesne ze az zatyka czlowieka :-(

Ehhhh macie jakies info na temat TENS? a dokladnie to chodzi mi o niwelowanie boli plecow ,kregoslupa , odcinka ledzwiowego . Od wczoraj mi sie odzywaja bole kregoslupa ... i cos czuje ze po porodzie bede znowu cierpiec . Szukam wlasnie informacji ale sa tak sprzeczne na temat elektro stymulacji ze juz glupieje.

Ja tylko słyszałam że stosuje się tą metodę też w czasie porodu by łagodzic ból - oczywiście tylko gdzie niegdzie... małe natężenia prądu, które idą przez kabelki, które przyczepiane są do krzyża kobiety... podobno skuteczne - w UK podobno są stosowane na większą skalę niż w PL.
Nie wiem niestety jakie są skutki uboczne - musiałabym spytać dr Google, ale skoro mówisz, że w necie są sprzeczne info to ja pewnie nic odkrywczego nie znajdę też...

reklama
Do góry