reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

My się też karmimy ;) mi tam się nie chce jej odkladac:p wiem że powinnam ale szkoda mi jej że tak sama leży...
Mam nadzieję że jak zje to pospi dluzej o 7.40 muszę zacząć jak karmić wiec jak by po 5 wstała to super bo muszą Maję do szkoły zaprowadzic a teściowa pojedzie i niebedzie miał kto wiec muszę rytm wypracować sobie
Domi nie martw się na zapas dojedzie cały i zdrowy;) a Ty no stres bo mały też będzie się stresowal.... Jak idę mi się zdjęcie wkleić to pokaże bo na grupę do tej pory nie mogę wejść nawet na kompie...; (

reklama
Hej. Ja tez wlasnie karmie. Ostatnio po karmieniu to nawet 3 godz spala wiec jest poprawa oby tak dalej.

Gosia z tym rytmem to fakt trzeba wypracowac. Ja tez spie z corka, na razie czekamy na lozeczko dzieciece dla starszego potem trzebbedzie go batdzo lagodnie przeniesc do jego pokoju m nadzieje ze mu sie spodoba i bedzie chcial tam spac.... i dopiero jak sie przyzwyczai to wroce do sypialni z mala i bede ja fo lozeczks odklsdac. Mam nadziejd ze w ciagu miesiaca bedzie juz po sprawie. A i ze malutka bedzie chciala spac sama....

Domi szkoda ze sie nie udalo jechav. Fsktycznie dobry pomysl by malego pokazac wszystkim. Macie juz zaplanowana tska podroz do polski w trojk? Tzn w ciagu miesiaca ? Czy np bardziej ma wiosne?

Ja jade jutro na zdjecie szwow. Syn zostaje z mezem a malutka mam odwiez do mamy. O jej ale stres, aby szynko poszlo.

Ktos pytal o becikowe. Bylam po wnioski w mopsie i powiedzieli ze w nast tyg dopiero beda aktualne wiec czekam.

My tez sie karmimy Teraz. Pospall 2,5h a od karmienia minelo 3 wiec spoko.
Dzwonilam do G, sadzilam ze juz na polskiej strpnie jesr ale ma z 40km jeszcze bo rpbil przerwe na spanie bo przysypial... Madry chlopak na szczescie. I te wycieraczki nie dzialaja. A tam deszcz po drodze i mroz......

AlfaBeta nie, brak planu. G powiedzial ze bede mogla pojechac wczesniej autokarem a on pozniej autem dojedzie i wrocimy razem, zebym.mogla dluzej posiedziec bo on duzo wolnwgo nie bedzie bral. Ale tak pomyslalam ze moze na wielkanoc... I nie autokarem ale autem od razu razem. 3-4dni urlopu musialby wziac a bylibysmy tam z 8-9 dni. A pozniej lipiec/sierpien na wakacje. Zobaczymy. Jak wrpci to mu przedstawie opcje. Bo i tak bedzie musial jechac do PL znowu pozniej dokonczyc te sprawy w ktorycj teraz pojechal.

Odlozylam mlodego do lozeczka ale oczy jak 5zl ma... Gr, chyba nie chce mu sie spac? Za to mi bardzo

Alfabeta dobrze ze sama nie jestem z tym spaniem z mala;) ale od dziś choć raz ja odloze i zobaczymy;)
Quchasia jak przyjdzie to wkleję a ma być w sobotę albo linka wrzucę :p
My znowu się karmimy;) czyli pospalam 3h nie jest źle i cały czas cyca daje bo nie sciagnelam nawet jednej butelki tak z butli to by pospala ze 4.5h bo by zjadła a przy cycusia to usypia szybciej;) ale wstanw i 7 i sciagne butle żeby jej o 8dac to szybciej niż cycus bo maja trzeba zaprowadzic i dziś Agatka zostaje bo leje okropnie:/
Domi no ja tezbym autokarem raczej nie jechała z małym dzieckiem.... Może się dogadacie i autem pojwdziecie czego Ci zycze;)
Dziewczyny wam też jeszcze leci?z Maja leciało mi hyba ze 2tyg a tu wciąż leci.....

Domi autokaren to spore wyzwanie... nie stanie na prosbe zeby pieluszke zmienic a tak na siedzeniu ppdczas jazdy to moze byc uciazliwe. Oby udalo sie Wam.pojechac na te swieta razem.

Gosia ale ze leci po porodzie tak ? ta wydzielina pologowa? mi za pierwszym razem prawie 5 tyg lecialo... a po cc bylam a nivy po cc to w trakcie czyszcza i ze powinno byc mniej niz po sn. A tu taki klops. Teraz tez sie nastawiam na dlugoterminowy dyskomfort :/

Pospalabym jeszcze ale niestety czas wstawac zeby jak najwczesniej te szwy zdjeli. Ciesze sie w koncu jak czowiek auto sobie poprowadze heheheeh

U was tez dzieci sie szybciej najadaja? Moja cos bardzo szybko piers puszcza... i przez to dluzej usypia :/

Pisalyscie tutah o usypianiu przy odkurzaczu i suszarce. Ja podam jeszcze moj patent na noc. Jak jestem baaardzo zmeczona a mala juz przestala ssac i nie chce isc spac to klade sie na wpollezaco ukladam Natalke na boczku na sobie pomiedzy piersi i zaczynam baaaardzo gleboko oddychac. Zazwyczaj jest tak ze zasypiam rownoczesne i nie zdaze jej odlozyc (uwaga zagrozenie sposob bardzo niebezpieczny uzywac w ostatecznosci bo jak sie przywyczai to klops) :)

reklama
No autokar to ostatecznosc. Kolezanka tak jechala i mowila ze ok a tez z malutkim dzieckiem jechala.

My cycus teraz w ruchu.

Ze mmie tez nadal leci. Raz brazowo raz czerwono. A dzis rowno 4tyg po cc... Eh

Kurde dzwonie do G i nie odbiera... Wtf???!

Do góry