reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Kika - sto lat! sto lat! :)

Domi - daj znać jak się sprawy potoczyły? A może już siedzisz na porodówce?;-)

Szkrabek - powiem Ci, że ciężko. Jak wróciłam, to po obiedzie padłam na sofie i tak spałam bite 5 godzin (do 21:00), później mąż przygotował kolację:zawstydzona/y: oglądaliśmy seriale, on zasnął, ja coś nie mogłam i tak o 5 usiadłam do "pracy" i nadal siedzę. Po prostu nie chce mi się spać. Tak krótka regeneracja na sofie była efektywniejsza niż pół dnia przespane na łóżku szpitalnym.. Przynajmniej mogę nadrobić zaległości, jak tylko odkopię się w mailach i zapytaniach, siadam (tak, siadam, nie będę stać więc bez krzyku:-D) do prasowania. Czekam też na telefon od mojego ginekologa, bo mam dzisiaj się z nim rozmówić w sprawie porodu. W szpitalu okazało się, że mam też dwupłatowe łożysko, które klasyfikuje się do patologicznych zmian, więc będziemy debatować czy CC czy SN. Ech.. drugiej ciąży nie będzie. Za dużo stresu i komplikacji. Ale najważniejsze, że mogę "odpoczywać" w domu. Może to głupio zabrzmi, ale odpoczywam pracując :-D

reklama
Kika wszystkiego co najlepsze :-)
OlaSzy krzyczec nie bedziemy tylko piorunami strzelac :-) ciesze sie ze sie w koncu wyspalas to teraz mozesz juz wracac i rodzic :p oj to chyba nie wdrozylas swoich szpitalnych planow w zycie ;-)

Domi to pewnie teraz odsypia poprzednie nocki ;-)

Jeszcze nie wdrożyłam:-D stwierdziłam, że sen ważniejszy od sexu (aż sama nie wierzę, że to napisałam:zawstydzona/y:) - jedna noc we własnym łóżku, nawet gapiąc się w sufit musiała być :-) dzisiaj powoli zacznę wdrażać kolejne punkty - jako, że mąż mi śpi to zacznę od tych mniej przyjemnych:-p

OlaSzy - współczuję nocki nieprzespanej, ale najważniejsze, że brzmisz dobrze :-) Widać, że swój własny dom i kanapa działają cuda :tak:
Ja też tak mam, ze jak zasnę w ciągu dnia to potem kiepska noc się przytrafia - dlatego po ostatniej nieprzespanek próbuję nie spać w dzień by własnie noc była spokojniejsza.

Kurde jeszcze z łożyskiem jest problem? Ech... nigdy nie słyszałam o dwupłatowym łożysku, ale nie brzmi za wesoło... daj znać co postanowi Twój lekarz.

Ogólnie nie jest to jakaś częsta przypadłość, więc jak od jednego lekarza usłyszałam czy wcześniej coś takiego mi diagnozowali - powiedziałam, że nie, ale pewnie to mam. Już pogodziłam się z tym, że nie urodziłam się z opcją rodzenia dzieci i mój organizm pokazuje mi to na każdym kroku. Najważniejsze, że już tak blisko porodu!
Moje łożysko wykazuje od dna do połowy symptomy dwupłatowości, więc jeszcze nie jest to takie straszne, gdyby było na całości, wtedy robią się komplikacje, bo w momencie odejścia wód, może dojść do krwotoku wewnętrznego :szok: nie jestem w stanie teraz tego wytłumaczyć, ale dwóch lekarzy starało mi się to powiedzieć, pokazując na USG o co kaman i że mój przypadek nie jest tragiczny, ale należy o tym poinformować podczas porodu, bo w takiej sytuacji w jakiej ja jestem jest tylko jedno zagrożenie, że przy III fazie porodu (wydalania łożyska), może nie wszystko odejść i trzeba będzie łyżeczkować i trzeba dokładniej się przyjrzeć. No zobaczymy jaką opinię wystawi mój lekarz. Już tak mi wszystko jedno, że nie będę się upierać na siłę przy SN. Co powie, tak zrobię..

Hej :-)
Kika spełnienia marzeń i duuuuzo szczęścia i miłości :-*
Domi halo halo :-) daj znać Kochana :-)
OlaSzy rób seksi pobudka swojemu mezulkowi :-D
Wyspałem się dziś fajnie. Obudzily mnie 3 skurcze ale od razu zasnelam:-)
Dziś mam wizytę w poradni. Trochę pomecze moja położna. Mam kilka pytań.
Byliśmy wczoeaj jeszcze na zakupach. Kupiłam brokuły, pomarańcze itd bo uwielbiam a doszło do mnie ze za chwile nie będę mogła tego jeść ;-)
Franek ma dzis wolne bo wizyty się późno kończą i zostaje sam w przedszkolu.
Kończę. Miłego dnia :-*

reklama
Kika - wszystkiego najlepszego! Teraz to chyba lekkiego porodu i zdrówka dla Was:)
Ja dzisiaj bardzo dobrze spałam:) Pomimo pełni, która chyba jest, albo lada chwilą będzie?
OlaSzy wyspalas się i wypoczelas, to teraz z większą przyjemnością możesz realizować swoje plany:D Mąż się pewnie nie obrazi, jak to obudzisz hihi:) A to łożysko? Też nie słyszałam... Ale nie brzmi dobrze...
Domi- chyba się już zaczęło:)))

Ja już po śniadanku, trzeba ogarnąć siebie i Małego, trochę cukru spalić i za godzinę pomiar i znowu mogę jeść;)

Miłego dnia:)

Do góry