Piguła, Basiaw24 - widzicie, nie pomyślałam, żeby sobie zostawić żel, tylko zrobić natural. Ech... Teraz są okropne! ALe jak Malutka mi pozowli wyjść na dłuzej z domu to w styczniu sobie zrobie znowu
Auliya - super że juz w domku! Niech się Malutka szybko zaaklimatyzuje
OlaSzy - no to mozesz uskuteczniać różne sposoby na szybszy poród
Tylko nie zamęcz męza ;-)
Apolinka - u mniej kącik Laury nie jest gotowy tak w 100%, ale jak juz bedzie tona pewno wrzucę fotkę. Po wypłacie muszę kupic tiul i pompony zrobić, kupić jakiś dywanik i firankę... Na razie jest jak jest. Poza tym, ja w ogóle nie umiem sobie w głowie ułożyć jak cos by miało wyglądać. Kolory ścian nie wyszły tak jak myslałam, ale trudno. Dojdą różne dodatki i będzie git
aenye - współczuję takiej sytuacji teraz, kiedy Ty na wylocie.... I dodatkowo płacząco-marudzące dziecko. Zdrówka dla synka!
Domi - ja nie wiem jak takie skurcze powinny wyglądać, ale też pewnie bym panijkowała jakby cos takiego zaczęło się dziać. Mi sisotra mówiła, że skurcze to tak jak pisały dziewczyny, bóle jak na okres tylko mocniejsze... A brzuch mi się spina baaaardzo często i jest to nieprzyjemne, ale to nie skurcze
porannakawa - ja jestem fizjoterapuetą, ale z zabiegami miałam do czynienia już daaawno. Wypadłam z obiegu
Jak ja studiowałam, to ciąża była przeciwskazaniem do zabiegów, ale rzeczywiście Tens-y można stosować, ale w trakcie samego porodu (wg literatury i wykładów). Ja osobiście się z tym nie spotkałam i na pewno w szpitalu w moim mieście się tego nie praktykuje. Nigdy się też w ten temat nie wgłębiałam, więc nie pomogę...
Gosia - ale mega niespodzianka!!! Cudownie!
Kika - fajnie, że udało Ci sie spotkać z położną
Rumcajsowa - oooo kolezanka miała podobnie jak ja i Szkrabek.... ja mam termin na 4.12, ale cc planowane na 1.12. Oby dotrwać
IzaK - już coraz bliżej, ale niech syncio jeszce poczeka choć do 38tyg. Oszcędzaj się, leżakuji będzie dobrze
Dziewczyny, mam pytanie, czym myjecie rzeczy dla dziecka takie jak szczoteczka do włosów, termometr, wanienka? Bo smoczki i butelki to wiadomo, ze trzeba wyparzyć. Ale nie mam pojecia czym umys resztę...