reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

o! coś od wieczora liczba postów do ogarnięcia do przeżycia ;)

Piotrusiowa - mój mąż też poprawia po nie golenie he he he Mimo lusterka i wyczynów prawie akrobatycznych nie jestem w stanie ogarnąć się sama, zwlaszcza, że nie mam wanny, tylko prysznic :oo2:

Szkrabek - przyjemności z mężem... ;)

Dzag82 - ja muszę sie zaopatrzyc w jakieś pierwsze książeczki. Mam w domu jakąś ksiegę baśni i coś tam jeszcze, ale to dla starszych dzieci. Wiem, że jeszcze czas na czytanie, ale można już zacząć kompletować biblioteczkę ;-) I weź mi tu szybko pisz, w jaki sposób pisać post z cytatami???? Z jednym umiem, ale jak Ty wstawiasz kilka????? ALe ciemna ze mnie masa :oo:

Kika - a Ty już chcesz rodzić? Ja się wstrzymuję z seksem do niedzieli. W pon jedziemy juz do szpitala to nie bedzie strachu, że coś przyspieszymy

Zozzolka - ja też mam nieraz takie dni. Ty masz tym bardziej do tego prawo, bo jesteś w szpitalu. Głowa do góry! Wytrzymasz jeszcze trochę

Ja dziś pospałam w dzień i NIC nie robiłam, więc noc będzie przed tv albo lapkiem coś czuję...

reklama
Nadal nie mogę uwierzyć w poród Aulyi :D Mega, kobieto!!!

Ja dzisiaj wreszcie odbyłam zaplanowaną od dawna kąpiel ze świecami w naszej nowej wannie, miałam nawet cukierki malaga, Karmi i książkę :D Godzinę się wyleżałam i Boooże, jaki luksus :D Na te nogi mąż kupił mi Lioton 1000, babka mu poleciła w aptece, dam znać, czy działa. Ale po kąpieli już jakby lepiej.

Dom przypomina już dom :) Absolutnie nie wygląda tak jak planowałam :D Póki co ;) ale już coraz mniejszy bajzel. UFF. Jutro ubieram dziecięce łóżeczka i już nie mogę się doczekać ;) Jeszcze tydzień i oficjalnie zaczynam wykurzanie ;)

Szkrabek, może lepiej kup ten contratubex :) jedno i drugie razem na pewno dadzą lepszy efekt.

JEju, dziewczyny, wszystko przeczytałam i nic mi w głowie nie zostało.. jutro się bardziej wczytam :) Buziaki!

Dziewczyny z puchnacymi nogami - podobno pomaga picie pokrzywy. Piję od kilku dni i jest lepiej.
OlaSzy trzymam kciuki za to,aby ta cisza oznaczała, że tulisz już maleństwo i męki dobiegły końca!!
Marcysia ja też nockę mam z głowy póki co, oczy jak 5 zł i też zastanawiam się nad jakimś filmem... :rolleyes:

aenye - zazdroszcę takiej kąpieli... Ja jak na czas odświeżania mieszkania byłam u mamy to próbowałam się zrelaksować w wannie, ale za cholerę nie mogłam sie w niej wygodnie ułozyc :crazy: skończyło sie na szybkim myciu :dry:

basiaw24 - ja przeglądam allegro w poszukiwaniu bucików takich tyci tyci, które by mi pasowały do sukienek Laurki na świeta. I potrzebuję swterka do sukienki, ale nic nie mogę znaleźć w rozmiarze 56 :baffled:

Marcysia a 62? Sweterek czy bolerko nie powinno być za duże a dłużej starczy. To i tak tylko do dekoracji...
Aenye uwierz. Ja jestem zła ze nie przyjechałam wcześniej z godzinę choć to by tylko pobyt na ip pewnie przedłużyło teraz przez nią przefrunelam na wuzku hehe.
Marcysia zaznaczam nie cytat tylko multicytat tam gdzie chcesz cytować. Ikona obok.

Witam dziewczyny! Nie spie juz od godziny jakos. Zrobilam sobie wlasnie bagietke czosnkowa i miete do picia. Takie tam smaki z samego ranca.

@dzag82 haha jak napisalas o tym jak wyobrazalam sobie polozna to po przeczytaniu wybuchlam na glos smiechem :D dzieki za poprawe humoru ;) a cp do zgagi to tez mam praktycznie codziennie, bleeeee :(
@auliya ja nawet nie slyszalam o tych ze wstrzymanir sie od jedzenia pomidorow moze zaowocowac dziewczynka :D jak kiedys sie podejmiemy staran o drugie dziecko to na pewno odrzuce pomidory i ciekawe co wyjdzie :)) a karmisz mala piersia? To wlacz w sutkach opcje anty kolka :D
@Kika7878 no Ty to juz chyba doczekac sie nie mozesz dzidzi :)
@zozzolka przytulam Cie :*
@Gosia25 tak sie zastanawiam czy urodzimy tego 7 czy jednak wczesniej :D juz 13 dni zostalo :))
@marcysiaa83 i jak Twoja nocka? Udalo sie zasnac?
@..aenye ooo tez mam lioton 1000 bo przywiizlam go sobie z polski to tez sprobuje posmarowac, dzieki ;) daj foto jak ubierzesz lozeczka *.*
@basiaw24 a Ty znow slabsza noc masz bidulko? Ja dzis na szczescie troche wiecej pospalam i po siusiu szybko zasypialam. Jedynie co to brzuch mi sie stawial i stawia co jakis czas bolesniej i bole w pachwinach mam co jakis czas.

@OlaSzy melduj sie bo sie niecierpliwimy! :*

Wczoraj przed pojsciem spac polezalam z 15minut z nogami na dwoch grubasnych poduszkach. Chyba naeet ciut lepiej sie one czuja teraz !

Hej dziewczyny widze ze tu co noc jest jakas zblakana duszuczka ktora spac nie moze :-) ja dzis mam wyjatkowo udana noc :-)
Auliya czemu jestes zla ze pozniej przyjechalas? Ja to bym sie chyba cieszyla bo tak to by cie przytrzymali na ip dla tych wszystkich formalnosci.
A swoja droga to u was w szpitalu do porodu jak juz idziesz to musisz isc normalnie na ip czy odrazu na trakt porodowy? U nas dla rodzacych jest odrazu przy wejsciu winda na oddzial i udajemy sie prosto na sale przedporodowa.
Domi ty to chyba codziennie masz jakies smaki co?
Olaszy odezwij sie kobieto bo sie tu wszystkie doczekac nie mozemy :-) trzymaj sie dzielnie

Niestety. Nadal dwupak :( mam już zakwasy od chodzenia po schodach (nie żartuje..) tyle,ze udało mi się wczoraj odespać cały ten tydzień.
Mam dzisiaj drugie badanie przepływów. Na ktg cisza, dziecię moje chyba jednak zrezygnowało z wyjścia przez pogodę, a tak się zapowiadało ze pierwsza będę rodzic... Już mnie to dobija...
Za 30 min mam obchód, chce negocjować warunki wyjścia do domu, chociaż na jeden dzień.. A jak poprosiłam wczoraj o test oksytocyny to spojrzeli na mnie jak na wariatke i powiedzieli,ze takie testy robi tylko dr Google..

Och ola wielkie współczucia,dużo siły życzę oby wszystko po Twojej myśli po obchodzie było.
Ja dziś po spokojnej nocce, dopiero rano z pełnym pęcherza wstałam. Po śniadaniu już i dziś wyjątkowo mąż mała do przedszkola zawiózł. Mnie czeka duże prasowanie i wizyta w laboratorium z kubeczkiem, może się uda wcisnąć na podcięcie grzywki do fryzjera. Miłego ranka.

Ooo 500 strona ;-)

reklama
Już po obchodzie. Mają mi zrobić te przepływy, a później mam się udać do ordynatora na rozmowę - może akurat się uda. Tzn, wiem że jak już wrócę do domu to szybko zawitam z powrotem w szpitalu, ale już na ten właściwy poród. Mam plan jak tu zmobilizować moje dziecko do wyjścia, bo widzę, że głaskanie po brzuszku i czułe słówka nie pomagają:-p

Będzie prasowanie, metoda na S ;-) w ilości hurtowej :-) no i spacery z moimi psami. Najśmieszniejsze, że termin z USG mi mija za dokładnie DWA dni (wiem, że z OM mam na 14.12, ale to in vitro, tutaj nie patrzy się na terminy z okresu)..

Dziewczyny - życzę miłego dnia!

Do góry