Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
przykro mi...7tc widać serduszko. Zarodek troszkę za mały ale tylko o 5 dni więc nie kazali mi się tym martwić. Mialam różowe plamienia i brązowe. 8tc plamienia ustały i ustały dolegliwości ciążowe. Czulam sie pusta w środku i jakbym nie miala tam dziecka. Potem badanie usg w tym samym tygodniu i brak bicia serca. To była moja pierwsza ciąża. Wymarzona i wyczekiwana. Ciągle płaczę i pytam jak to mogło się stać
Ja w 9 tygodniu.. W 8 tyg było na USG wszystko dobrze, a moje poronienie zaczęło się dopiero w 13 tygodniu. Do tego momentu myślałam że dzidzia się rozwija i rośnie.Hej .Wątek tylko dla Mam którę straciły ciąże przez to że dziecku nagle przestało bić serduszko .
Dokładnie tak samo mialam 2 razy pod rzad. Prawdopodobnie to kwestia krwi. Gdybysmy dostawaly zastrzyk na rozrzedzenie krwi to dzidzius by zyl. Serduszko przestaje bic bo nie dochodzi krew. Tak mi powiedzieli w szpitalu.Ja w 9 tygodniu.. W 8 tyg było na USG wszystko dobrze, a moje poronienie zaczęło się dopiero w 13 tygodniu. Do tego momentu myślałam że dzidzia się rozwija i rośnie.
Ooo to pierwsze słyszę, że to mógłbyc powód. Mi w szpitalu powiedzieli, że pierwsze poronienie to nic niepokojącego z punktu widzenia medycyny i tyle..Dokładnie tak samo mialam 2 razy pod rzad. Prawdopodobnie to kwestia krwi. Gdybysmy dostawaly zastrzyk na rozrzedzenie krwi to dzidzius by zyl. Serduszko przestaje bic bo nie dochodzi krew. Tak mi powiedzieli w szpitalu.
Dziękuję bardzo, na pewno się tym tematem zainteresujeNaprawde. Chodzi zeby zbadac sie na zespol antyfosfolipidowy.On ma rozne formy, moze tylko uaktywnic sie w ciazy poprzez wlasnie to ze jest gesta krew i dzidzia niestety obumiera. Prosze poczytac o tym. Wystarczy tylko zrobic bad z krwi. A potem brac leki na rozrzedzenie krwi i krew ladnie idzie do dziecka, do lozyska. Ja sie o tym dowiedziałam w szpitalu.
Przykro miNiestety kolejna strata 17 października.
Podobnie u mnie tez mam 2 dzieci,a na trzecie juz kazdy czekql minal rowny tydzien i dalej jest mi bardzo ciezko staram sie to ukrywac przed dziewczynkami ale jest cholernie ciezko.24.10 wizyta i jest serduszko. Ale...dziecko za małe w stosunku do wieku ciąży z om
z om 7 tc z usg 5+6
Przesunięta owulacja nie wchodzi w grę...
Gin nie zakłada karty ciąży, kontrola za tydzień
28.10 plamienie, usg i niestety - serduszko nie bije...
wczoraj zabieg ...
Najprawdopodobniej wada genetyczna zarodka...
Ciężko i smutno. Dobrze że mam już 2 dzieci ale te 3 też było zaplanowane i bardzo chciane...
przykro mi...7tc widać serduszko. Zarodek troszkę za mały ale tylko o 5 dni więc nie kazali mi się tym martwić. Mialam różowe plamienia i brązowe. 8tc plamienia ustały i ustały dolegliwości ciążowe. Czulam sie pusta w środku i jakbym nie miala tam dziecka. Potem badanie usg w tym samym tygodniu i brak bicia serca. To była moja pierwsza ciąża. Wymarzona i wyczekiwana. Ciągle płaczę i pytam jak to mogło się stać