reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

cosa - wierzę że przyjdzie czas że i my się takiej perełeczki do kompletu dorobimy. A co do cc mam znajomych, starsi ode mnie dość sporo, mieli 2 dzieci i jak ta dwójeczka już troszkę podrosła zapragnęli trzeciego, spotkała ich straszna tragedia bo pod koniec 9 mca , kiedy wszystko było przez całą ciążę ok na usg okazało się że maleństwo umarło:(( zrobili znajomej cc i powiedzieli że trzeba rok, dwa poczekać tym bardziej po tym co się stało. Nie chcieli już próbować bo bardzo ich to dotknęło,a oboje byli już sporo po 30 jednak wiadomo życie bywa przewrotne, kilka mcy po cc znowu były 2 kreseczki, dziś Julcia ma 4 latka jest śliczną, mądrą, zdrową dziewczynką a z ciążą nic się nie działo. Nie mówię żeby Cię zachęcać czy coś tylko tak mi się po prostu przypomniała ich historia. Czasem jest tak że zajdzie się wtedy kiedy trzeba i są komplikację a czasem jak w tym przypadku jest happy end ciąży która była na prawdę ryzykowna.

reklama
cześć dziewczyny =)

potwierdzam, kalosze w taką pogodą dobra rzecz, szczerze polecam :p
w piątek zajechałam z Małą w góry, i wieczór ma-sa-kra. Mała do 12 w nocy wariowała, cycowała, chodziła po mnie, gaworzyła, przysypiała, budziła się, wszystkim interesowała, noż kurde zmiana otoczenia i dziecko wariowało!! W nocy oczywiście standardowo wybudzała się co 2 godziny, a na dobre wstała przed 7 rano!! kochany bąbelek :p
a wczoraj spędziłam dzień bez córy - pojechaliśmy kibicować naszym na biegi narciarskie - niunia ponoć za mamą nie tęskniła :p

dziękujemy za miesięczne buziaki :)
i buziakujemy Lilkę :* i Gabi :*

beti suuper że praca sprawnie się pisze ;)
cosa niunia twoja suuper :)
karolq8 bidule wy.... zdrówka i energii

kończę na dziś :) życzymy spokojnego niedzielnego popołudnia :D

zawalka ja znów dam ci nie modną rade ;) ale olej to! włącz sobie olewatora i tyle! na pewne przypadki ludzkie trzeba nie pzreskoczysz kretynskiego myslenia to praca sprzataczki i tyle nie chce niech nie pracuje na jej miejsce sa inni -tacy co uszanuja robote , wiadomo wózek brudzi ale buty też...psy brudzą...i tak sobie mozna wymieniac nie dawaj sobie nastroju schrzanic buziak ślemy!!!

sallis hehehe no własnie do koscioła ;) ale ostatni raz byłam na chrzcie swego syna ;)

Hejo:) Tak dawno nic tu nie naskrobałam...

Białą masajkę też wczoraj wciągnęłam, ale książka bez gadania o niebo lepsza! Zdecydowanie bardziej pobudziła moją wyobraźnie. Są dwie części, nie wiem czy wiecie, ale ona wróciła w to miejsce...

Moc buziaków ślemy dla wszystkich miesięczniaków!

Beti normalnie zmotywowałaś mnie do mgr:) Można powiedzieć, ze skończyłam dzisiaj pierwszą część:) To już drugi raz jak dzięki Tobie robię postępy w tej sprawie:)

jak zawsze książka lepsza jak film. też czytałam :) do kina na film bym nie poszła, ale że akurat leciał... :) i masz rację emri bez porównania ta moja afryka z wyobraźni ;) o niebo piękniejsza :)

zawalka oszczędź P. :) to nie jego wina, że sprzątaczka zapomniała od czego tam jest ;) no i fakt - lubiłabym ten świat bez sprzątania :)

siwa - u nas miała być Natalia albo Emilia, a ostatecznie jest Dominika ;))

czy dziś z pogodą jest coś nie teges? bo do bani jestem, spać i spać tylko :/

Hej ho,

mobiliuję się, by regularniej pisać, bom się opuściła :(

Buziaczki słodziaczki dla Betki, Gabrysi, Lilusi, Jagódki, Zuzi kordkowej i Majci Marzenkowej :-* !!!
Anias, Karolq - niech zdrowie szybko wróci!!! :-*
Cosa - śliczna Córcia!
Zawalka - mało robotna ta sprzątaczka :/ zdenerwowanie rozumiem, poczucie odpowiedzialności też... Mam nadzieję, że humor jednak się szybko poprawił ;)
Beti - gratuluję postępów w mgr ( ja się uwijałam (bo ostatni dzwonek był) w tydzień z ponad 2 rozdziałami, więc podziwiam mobilizację)
Emri - niech moc pisania będzie i z Tobą!!! ;)

Tyle wieści zapamiętałam, resztę przepraszam za pominięcię!

A u nas rozruch na całego, L. od wczoraj sama wybiera kierunek i dystans do przejścia, strach się bać kiedy upadnie, więc asekuracyjnie trzeba za nią podążać...
Zęby dają popalić 24h/dobę. Mamuśki mam pyt. Przez ile dni bezpiecznie można podawać przeciwbólowy syrop?? Narazie podaję tylko raz, na noc, ale już kilka dni, a nie chcę tym zaszkodzić... Sam żel pomaga w nocy czasami...
Poza tym jestem dumna, bo nareszcie zechciała samodzielnie trzymać niekapek i ochoczo z niego pije :) czas więc na słomkę hehe
Jedzeniowo nadal ją ograniczam, w kółka te same dania serwuję, by pozbyć się krostek, a jesteśmy na dooobrej drodze. Zrezygnowałam z podawania normalnych kaszek, więc wypróbowałam Nestle Sinlac, na szczęście smakuje jej to :)
Z wieści smutniejszych - naczyniak po miesiącu odstawienia tabletek urósł, więc jutro kontaktujemy się z lekarzem i pewnie wznawiamy kurację....

Ależ się rozpisałam...

Dobrej nocy i mocy na nowy tydzień!!! :D

Emri, Beti - jak ja wam zazdroszczę mobilizacji! ja pewnie się za to wezmę tydzień przed końcem przedłużenia sesji, bo już się nastawiam że takowe będę brać, a u mnie sprawa wygląda tak że na zaliczenie seminarium muszę drugi rozdział oddać:/

Lenuśka :*

siwa dasz rade nie ma innej opcji!!!

emri jeju ales mnie podbudowala:) zebym ja byla dobrym przykladem;) brawo, ze zakonczylas pierwsza czesc kochana!!! a z tymi dwiema czesciami to mowisz o filmie? bo ksiazki to sa az trzy!

izuniek buziole dla Lenki na ostatni miesaczek! jeju przykro z tym naczyniakiem:( oby i tym razem przeszlo szybko i na zawsze juz!!! brawo za eksperymenty dla malutkij;) a dla ciebie za 2 rozdzialy w takim krotkim czasie!!!

zawalka wlasnie olej to!!! tak jak szczesliwa pisze przeciez taka pogoda, nie tylko z wozka sie niesie!!!

sallis taaak spaaac i jeszcze raz spaaac:)

reklama
Katoryba No u nas juz lepiej;) Kupki juz sa lepsze to raczej byla jelitowka, Jestem tylko zla na nasza Pania doktor troche bo nie przepisala nic co moglo pomoc dopiero jak poszlam do apteki to tam mi poradzili smecte i kleik z hippa ( taki jak soczek) i po tym pomoglo a dalam dopiero w sobote a w czwartek pierwszy raz u lekarza bylismy w piatek juz bylo gorzej to tez pooszlismy i nic eh

Witam sie;)

Do góry