reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
dziewczyny mam totalny DÓŁ!!! Ta kobitka, która miała sie opiekowac Mateuszkiem jak wrócę do pracy dzis dzwoniła i powiedziała, że boi się takiej odpowiedzialności. Wzięła wczoraj ode mnie troszke literatury i przeraziło ją ewentualne ząbkowanie, możliwa gorączka i in.
No i co ja teraz pocznę???????????????????????????????????????? Nic tylko wyć!!!!

reklama
beatko dziękuję za opisanie mi Waszej sytuacji z karmieniem, ja ostatnio mam tyle mleka że Grzesiowi po buzi "sika" jak mu wyciągam piersiaka. Na szczęście wiecie co się dzieje i tylko trzeba czasu żeby Mateuszkowi przeszła ta paskudna skaza białkowa. Cieszę sie że wyniki wyszły dobrze
frezyjko pytałam o to jedzonko, dlatego bo moi rodzice już zaczynają mi wbijać do głowy że niedługo muszę Grzesiowi wprowadzać coś innego niż mleko, ja nie mam do tego przekonania bo wg ówczesnych trendów to dopiero w 6-tym miesiącu się wprowadza nowe jedzonko, ale pogadam o tym jeszcze z pediatrą.
justynko duużo zdrówka dla Liwii i ucałuj ją od nas  :-*
karolinnko grześ przeszedł badania takie jak wymienia Frezja i nic poza tym, teraz pod koniec stycznia idziemy na drugie szczepienie i ma mieć zrobione usg bioderek
lilith trzymaj się dzielnie i wszystkiego dobrego dla króliczków :)

Grześ wstał dziś lewą nogą i marudzi, na szczęście mocno teraz zasnął i może mu humorek wróci :)
ciekawe co u Kasi, a wiecie co się z Agą dzieje ???

beatko na pewno o jest ogromny problem znaleźć dobrą opiekunkę dla swojego dziecka. Moi znajomi zatrudniali studentki zaoczne, byli z nich bardzo zadowoleni. Ja bym się bała mieć opiekunkę która jest taka przerażona, widocznie wie że może sobie nie poradzić z malutkim dzieckiem , wiadomo że dzieci mają lepsze i gorsze dni i nie zawsze będą uśmiechnięte; szukaj dalej a na pewno znajdziesz kogoś kto z przyjemnością bedzie pracował z takim maleństwem nie bojąc się i ze stresem podchodząc do dziecka- ono to wkońcu czuje :)

Mmm dziękuję Ci za wszystkie miłe słowa. Chciałam, żeby mateuszkiem zajął sie ktoś znajomy, bo chyba boje sie powierzyc dziecka obcej osobie. Musze to wszystko jeszcze raz przemysleć. Dziekuje i pozdrawiam. No i gratuluje pokarmu. Tylko sie cieszyć!!!!!!

Cześć!
Jednak to znowu ja, Leszek. Kasia została w szpitalu i spędzi tam już wszystkie dni do rozwiązania. Wszystko wskazuje na to, że od zostania rodzicami dzieli nas już tylko kilka krótkich dni.
Oczywiście dam znać jak tylko Bartek przyjdzie na świat.
Gorąco pozdrawiamy
Kasia i Leszek

Leszku: ucałuj mocno Kasię. wszystko będzie dobrze, zobacycie, my trzymamy mocno kciuki.

a my dziś zaszaleliśmy kupiliśmy wózek z fotelikiem samochodowym, bedziemy chcieli dokupić używaną gondolkę.zamówiliśmy łóżeczko z drewexu i materacyk. przy łóżeczku jest pościel flanelowa gratis. a i kupiliśmy rożek z wkładem kokosowym.

frezja a masz już konkretny pomysł na spacerówkę ?

mmm hm,ja planuję karmić ile dam rady do 6 miesiąca tylko i wyłącznie piersią,uważam że tu absolutnie wystarczy,o ile maleństwo ładnie przybiera na wadze :)

beatko nie wiedziałam że ta kobieta jest aż tak przerażona! i zgadzam się z wypowiedzią mmm w takim razie.

Leszku
napięcie rośnie,prawda? powodzenia :)

kaśka76
a ten wózek nie jest czasem firmy mutsy?czy jakoś tak?

mąż kupił wczoraj pieluchy huggies,no ciekawa jestem jak się sprawdzą. a kupiłam chusteczki pampersa,ale nie senitive tylko te zwykłe.Mam nadzieję że będą ok ::)

a i mąż kupił mi wczoraj różę !! szok :)
ggrzyczka2rh.gif

no i wczoraj zaliczyliśmy znów spacerek :) znowu 10min,jak się dziś wyrobię to będzie już 15! ;D ,no tak,bo dziś na 16 do gina :p ale i tak nie wiem czy zauważyłyście ale coraz później robi się ciemno :D (nawet jeśli na razie to tylko parę minut ;) )

ekartkamiumiech1gq.jpg

Witam,

Jakos ostatnio nie umiem nadronic w tych waszych opisach, tyle produkujecie.

Karolina zauwazylam, ze wczesniej robi sie jasno, ale ze pozniej ciemno jeszcze nie bardzo.
Wychodz na spacerki codziennie, to swietna sprawa. Wyobrazcie sobie, ze znam matki, ktore zima praktycznie nie wychodza, bo dziecko moze zachorowac, zimno, wilgotno... Nierozumiem

Leszku to czekamy z niecierpliwoscia na kolejne wiadomosci.

Kasia widze ze zakupy pelna para. Pamietam ja ja kupowalam rzeczy, to juz sie tak czuje, tak zniecierpliwoscia oczekuje na dziedzie...

Baeta powodzenia w szukaniu niani.

Pozdrawiam,

Karolinna- fajny wózeczek. Będę musiała pojechac na Giszowiec i porozglądac się trochę.

Beata- wybór opiekunki nie jest łatwy.
Zgadzam się z dziewczynami, że lepiej obca opiekunka, niż znajoma -wystraszona.
Trzeba będzie jeszcze troche poszukać, a na pewno ktoś fajny się trafi.
Głowa do góry.

Mmm- aż Ci zazdroszczę tego karmienia, bo to moja największa obawa związana z dzidzusiem. Poprzednio karmienie mi nie wyszło- 3 i pół miesiąca, a potem przez miesiąc odciąganie. Koszmar!!
W razie czego zwróce sie do ekspertek na BB ;D

reklama
hej!
tak myślałam że Kasię wypuszczą z Bartkiem na rękach, w tym szpitalu jest bardzo dobra opieka lekarzy i pani ordynator niechętnie wypuszcza do domu jak już jest blisko rozwiązania i jak jest jakiś cień wątpliwości, sama spędziłam tak 2 tyg. potem to tylko uciekać tak się chce do domu :) ale to tylko dobrze świadczy o szpitalu i lekarzach :)
mokkate to właśnie przez odciąganie mam nadmiar pokarmu, jak muszę Grzesia zostawić na parę chwil, a tak bardzo tego nie lubię robić no ale trzeba... Nie martw się każda ciąża i dziecko jest inne może będzie zupełnie inaczej i drugie dziecko gratis wykarmisz :)
sandros co u Was słychać ???

pozdrowienia

Do góry