reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
.Cześć.

.My już po spacerku.

.Dziękuję za komplementa w stronę Lenki:tak:.

.kubusiowa miłego wypadu na działkę!:happy:. A co tam wczorajsze sprzątanie;-).

.sandros Sonia to bardzo ładna dziewczynka,ale się z tym powtarzam:happy:.Wydaje mi się ze włoski jej trochę ściemniały:confused:. Na rowerku dumna Sonia ze hej:-D.

.czarnulka dla ciebie żółta kartka za wczorajsze zachowanie na czacie:-p;-).

.mokkate zaraz wyślę ci maila.

.iza napisz jak twoje dzisiejsze samopoczucie.

.luczynka ładna Oliwka:happy:.

.oliwka wklej tą fotkę! pomolestuj swojego męża o to ;-).

.Dziś jednak chrzestna nie przyjdzie:dry: ,po co ja tak pucowałam mieszkanie;-).

.Miłego czwartku.

reklama
Sandros: ależ Sonia wyrosła. a jakie ma fajne włoski.

Mokatka: ja kompa miałam włączonego od 5 minut 10. ale nawet na bb nie miałam czasu wejść.
Kubusiowa: toś mnie zadziwiła tym postem :happy: jak dietkowanie??????:confused:

ja na przedprzedostatim dniu diety. a w niedzielęto chyba na śniadanie wypiję heniusia. a na drugie szeridanka. tak się za nimi stęskniłam. a jak mój żołądek :laugh2: :laugh2: :laugh2: :rofl2: :rofl2:

Hej babeczki

U nas ostre przygotowania do chrzcin :baffled: Robimy w domu i jest mnóstwo pracy.

Oliwka .... Już pakujesz torbę, a dopiero wlejałaś suwaczek :laugh2:

Karolinna ... nie jestem się w stanie tak zagłebić w posty, ale czy dobrze złapałam jesteś w CIĄŻY :tak:
tak czy siak GRATULACJE .... Kocham ten stan ;-)

Ale wasze Szkraby pięknie rosną :tak:
Jeremi też :tak:

PS. Jakie krzesełko polecacie do karmienia

Hej dziewczyny!
Z tego naszego neta to chyba nici, R. "zlał" tą Silesię, bo mój brat ma wszystko w D... To długa historia i nie chce mi się w nią wgłębiać, bo niepotzrebnie nerwy tracę. Wiem jedno - NIGDY WIĘCEJ SPÓŁEK ANI PRACY U/Z RODZINY/Ą..... Mówię wam - szkoda gadać....
Ja intensywnie poszukuję pracy - od poniedziałku wysłałam 12 CV i mam nadzieję, ze ktoś w końcu zechce mnie zatrudnić...
U nas ok. Tylko atmosfera rodzinna w Zabrzu nie-halo..... Ale to też temat-rzeka....
Ostatnio z Oskarem cały dzień prawie spędzamy pod blokiem, bo na plac zabaw nie chodzimy. Dzici tam biegają a Oskar bidulek stoi i nie wiem co ma robić. A tak to mu wyspałam pasek i się bawi, ja jestem spokojna i opalona :-) . Do tego jakie mamy towarzyszki !!!!! 3 babcie, które wcale nie sa takie złe jak mogłoby się wydawać. Przynajmniej mam wesoło. A jak przychodzimy do domu to Oskar śpi 3 godziny - taki zmęczony jest......
Dziewczyny mam problem - chodzi o Oskara. On przeraźliwie boi się psów, kotów a nawet ptaków..... Jak coś koło niego przejdzie to on jest sparaliżowany albo krzyczy. Nie wiem jak mu pomóc się oswoic, chcieliśmy kupić psa, ale zrezygnowaliśmy, bo bimy się, że będziemy go musieli szybko oddać, a Młody będzie miał jeszcze większy uraz.....
Macie jakieś pomysły ????
MariaOla jessssu jakie te Twoje dziecię już duże !!!!! Niesamowiecie ten czas leci !
A my krzesełko mamy takie zwykłe z Ikei i jesteśmy bardzo zadowoleni. Nie wydaliśmy majątku i co prawda nie ma cudów i bajerów, ale przynajmniej dziecko wie, że krzesełko jest do jedzenia a nie do zabawy. Bardzo łatwo się je czyści.
A oto stronka z tym krzesełkiem:
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=53018&langId=-27&chosenPartNumber=00069725
Czarnulka ja nie chcę planować, bo już chyba same zauważyłyście jak to jest u nas z planowaniem..... Wiem na pewno, że jeszcze dużo czasu do czerwca i nie chcę nic mówić, bo znowu mi nie wyjdzie....
KArolinna w ciąży jesteś ?????? Bo ja nic nie kumam .... Jak to GRATKI SERDECZNE !!!!

Witam wszystkie koleżanki!

Karolinna dzięki za troskę, kochana jesteś:happy: . Humorek dziś ok :tak: Lenka super się prezentuje przy swoim jeżdziku:tak:

Kubusiowa Ty też jesteś kochana :tak:

MariaOla gdzie wyczytałaś że Karolinna jest w ciąży:confused: A może ja coś przeoczyłam :confused: :szok: Jeremi śliczny chłopczyk :tak: A chrzciny to duże wydarzenie, trzymam kciuki żeby wszystko się udało :-)

Baska Kamilek to super silny chłopczyk! GRATKI DLA NIEGO!!!! Z tym dowodem to był taki mały żarcik, mam nadzieję że tak to właśnie odebrałaś. Niedługo jak się spotkamy (jeśli będziecie tego chcieć) to nasze dzieci będą sobie razem biegać :tak: i łobuzowac :-D a dopiero co Kamiś był taki malutki. Mam przed oczami Twój brzuszek a tu już synek taki duży :szok: Dziewczyny mają rację z tym łóżeczkiem, obniżcie je czym prędzej, bo nie wiadomo czym Kamilek może zaskoczyć:tak: .

Sandros ale panna Ci rośnie, śliczne ma włoski :tak: i już taka dorosła na tych fotkach :tak:

Mokkate Daria od początku była prymuską i to jej już chyba zostanie ;-) :tak:
Justyna mój małżonek wyjeżdża do Holandii na razie na 3 miesiące, a potem może do Anglii, zapowiada się że długo będę "słomaną wdową".

MamaBoo Wy teraz mieszkacie na 1000 leciu? Ja być może za jakiś czas zamieszkam tam u teściowej jak R wyjedzie, to może czasem się spotkamy:confused: To krzesełko co macie bardzo fajne, osobiście uważam, że nie warto takich rzeczy kupować przesadnie drogich, kiedyś tego nie było wcale i też matki sobie radziły:cool2:

Luczynka to super że u Ciebie wszystko dobrze, śliczna panienka z Oliwci :happy:

Kaśka jak tam postępy w dietce:confused:

JEŚLI CHODZI O DIETKĘ TO SCHUDŁAM 6 KG, W SOBOTĘ NA WESELE A OD PONIEDZIAŁKU DALSZA CZĘŚĆ WALKI Z TŁUSZCZYKIEM.

Witam!

Ja jak zwykle nie mogę się nadziwić że te nasze dzieci i brzuszki tak szybko rosną... a najgorszy jest ten czas który leci jak głupi...

iza jakoś nie mogę sobie wyobrazić że nie będziesz miała netu :szok: gratuluję wyników dietkowych :-D

czarnulko jak będziemy zdrowi to przyjedziemy :-)

karolinna no i co z tą ciążą :confused:

sandros miło Cię "słyszeć" :-D

justyna dziękuję za zdjęcia :-)

mamaBoo wg mnie to nic na siłę. Trzymaj go w odpowiedniej odległości od tych stworzeń i daj mu się napatrzyć, napewno mu to minie;-)

kubusiowa ja nie czatowałam i też nic nie zrobiłam, oczywiście przespałam czata... szkoda że dziś nie czatujemy... :-(

no to ja się pochwalę jak u nas ze spaniem. Ano w nocy zasypiamy między 19.30-20.00 a wstajemy między 6.00-7.00 popołuniu kładziemy się spać ok. 11.00/12.00 i śpimy do ok. 15.00. Muszę się też pochwalić że Grzes przesypia od jakiegoś miesiąca całą noc bez pobudki.

U nas zaszły ogromne zmiany co do nabytych umiejętności i mówienia, ale za długo by pisać. Dla mnie najważńiejsze jest to że wstaje rano i mówi: "mama dać am" i wciągu dnia potrafi się też upomnieć, a jak chce pić to ślipie ;-)

.Jestem i od razu mówię że NIE jestem w ciąży:-D.

.mmm gratki dla tak wspaniałych postępów Grzesia,mam nadzieję ze za miesiąc i moja Lenka będzie już tak ładnie mówić!!!:tak:. Szkoda ze cię na czacie nie było.

.iza a co zrobicie z mieszkaniem jak się przeprowadzisz do teściowej:confused: będzie stało puste:confused:.Dzięki za komplement dla Lenki:tak:.

.mamaboo pewnego pięknego dnia nawet się nie zorientujesz ze Oskarek już się nie boi zwierząt,tylko tak jak pisze mmm-nic na siłę.

.mariaola bardzo schudłaś od ostatniego momentu jak wklejałaś tu fotkę! Razem z Jeremim super się prezentujecie. My krzesełko do karmienia mamy takie drewniane,aktualnie przerobione na sam fotelik i stolik.

.Kobitki to jak w końcu organizujemy to spotkanie:confused: 12 maja czy 19 maja:confused: ,piszcie komu kiedy pasuje wtedy zobaczymy gdzie jest większość i tego dnia się spotkamy.Przypominam ze chcemy się spotkać w PARKU CHORZOWSKIM.

.Miłego wieczoru!.

reklama
Do góry