reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Tak, ja w miejskim na Rycerskiej i zdanie już na pewno nie zmienię. Mój lekarz tam pracuje, chodziłam tam do szkoły rodzenia, na badania i jestem oswojona już z tym szpitalem. Jeszcze jakby się dało to spróbuję sie załapać na poród w wodzie :)

reklama
Aylin no to super a to ze puchniesz to sie nie mart ja puchłam od 4 miesiąca a w 8 nogi tak mi suchły ze skóra mi az pękała i dlatego musiałam lezec w szpitalu masakra to dla mnie była : ) ale to juz za mna :)))))))

Kasiu nosz kurcze wyobraz sobie ze ta nasz lidzia to w locie sie ubrala i to nie tylko stringi zdązyła naciągnąc ale i buty i pognała na sklepy ja przyjezdzam a tam tylko mężulek no to baaaaa tego meżulka w obroty jak jej nie było heeeeeeeeeeeeeee :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D niestety Piotrek musiał mi herbatke zrobic:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Paula w pro famili słyszałam ze teraz straszny tłok i wcale nie jest rewelacyjnie bo przez ten tłok nie maja dla ciebie czasu no chyba ze masz swoja opłacona połozna , ale nie wiem jak jest naprawde bo tam nie byłam tyle wiem od kolezanki która niedawno tam rodziła , ja rodziłam na szopena i tez byłam ie zadowolona a na rycerskiej rodziłam lenke i jestem bardzo miło zaskoczona opieke miałam fullllll opcje :)))))))))))ale tez tam miałam swojego lekarza :))))))))

a ja tone w firankach i nie wiem czy do lipca sie wyrobie heeeeeeeeeeeee

Hehe wyrób sie wyrób bo coś na okna musze wymyślić moje a pomysłów u mnie brak. A na serio to potrzebuje pomysłu co dac w te okna i na dodatek firanek nie lubie :)

heja dziewczyny
spisalam sie a na koniec stracilam posta bo wylogowalo mnie z forum wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

nie wiedzialam ze tutaj taki ruch wiec nawet nie zagladalam. dopiero dzis na mailu znalazlam powiadomienie! hihi

Kochaneczka to ty juz po terminie co????? lada chwile. lada dzien... wspaniale
z doswiadczenia wiem ze pierwsze dzieci za zwykle przenoszone...
ja tez pierwszego synka ur najpozniej jak to bylo mozliwe. 12 dnia po terminie byl wywolywany
to bylo w Uk
fajnie szybko poszlo
nie obawiaj sie meza przy porodzie
to sa przezycia na cale zycie
co z tego ze w bolu krwi krzyku... ale razem!!!
i zakonczenie najpiekniejsze...
warte calego zachodu
moj maz byl nie do zdarcia hehe

w uk polozne trafily sie b wyluzowane..
wiec adam czul sie b odpowiedzialny i zaangazowany w cala akcje
poczatkowo tez mial zajac sie mna , i nie zagladac wszedzie
ale ze on jest b zainteresowany to bez problemu ogladac rozwarce. widzial wychodzaca glowke dziecka
i zero negatyw reakcji. wrecz komentowal od razu.. nie rozumiejac jak mozna sie brzydzic czy zniechecac takimi obrazami hehe normalna sprawa hehhee
to ja bylam bardziej nieswiadoma. kiedy zaraz po porodzie poszlam pod prysznic.. i w szoku bylam ze moje narzady tak urosly heheh a adam smial sie ze mnie.. bo przeciez kilka min wczesniej urodzilam 3,5 kg dziecko wiec to raczej sprawa normalna..
dla niego...

ale spoko luzzz

zdrugim tez bylismy razem
ale juz adam bardziej asystowal
bo polozne byly najlepsze, zaangazowane na maxa
a Olaf urodzil sie jeszcze szybciej niz Leon i zupelnie niespodziewanie
w dniu terminu z @

polecam wywolywanie poprzez przytulanie z mezem hehe u nas zadzialalo!

trzymam kciuki za ciebie. za szybkie plum. i czekamy na malenstwo!!
Lidka sorki ze nie zauwazylam.. ze cieszysz sie podwojnym szczescie. w takiem razie kciuki podwojnie zacisniete hihi
mamy troche znajomych z blizniakami... na poczatku zgodnie twierdza ze ciezko. ale pozniej rewelacja hehe choc to zalezy od dzieci. pewnie bywaja takie bezproblemowe spokojne.. ze i dwojke da sie przezyc... moje sa wporzadku. ale zawsze byly zywe energiczne.. hehe wiec zamieszania wiecej.. ale fajnie! no i 3,5 roku roznicy to swietna sprawa

u ciebie pewnie starszak tez b pomocny.. odpowiedzialny juz!

dyr naszego pkola niby zapewnila ze leon jest przyjety ale wiesz dopoki nie zobacze go na liscie to sie nie nastawiam...
adam rowniez mial postawic pieczatke przy moim zakladzie pracy... bo zaswiadczenia ponoc nie wymagaja, jesli jest pieczatka. pytalam o to.
no ale na rozmowie z dyr przyznal ze nie pracuje. ona pytala o powod. to wspomnial ze nasz mlodszy jest pod opieka neurol i alergologa... i mialo to znacznie! inaczej mogliby nas odeslac do szkoly. czyli do zerowki pewnie...

a pytalas o przeprowadzke. mamy nadzieje ze w ciagu 2-3 mies wie uwiniemy
jest tam troche zmian przerobek
schodow nie zamowilismy
podlog nie wybralismy
poki co elektryczne przerobki w toku..
w przyszlym tyg lazienka
w sb jeszcze okno nam wstawiali. bo na strychu brakowalo nam jednego.
i tak powoli do przodu..

Iwcikpodziwiam za szycie. dla mnie to koszmar!! hihi

Aylin dzieki za rady dotyczace kuchni. szczerze to ja nie ogladalam jeszcze dokladnie tych matow i polmatow... chodzilo mi glownie o to ze nie moga byc blyszczace. na razie mamy wybrany kolor, rodzaj frontu i miejsce raczej tez.. projekt tez gotowy. teraz tylko zamawiac....

twoj polmat fajnie wyglada
widze ze tez stawiasz na szklo zamiast plytek nad blatem

my rowniez. w poprzednim mieszkaniu mielismy takie mleczne.a etraz chcemy ze zdjeciami. wlasnymi.
zobaczymy co z tego wyjdzie hihi

ile ciebie kosztowal m2 frontu?

Paulina no swietna metoda wybralas.. najwazniejsze ze dziala i maz zaczyna sie starac. oby tak dalej!!!

pieknie u nas za oknem co???
caly weekend dzieci w parku spedzily
leon oczywiscie juz w krotkim rekawku
ale on to goracy chlopak hehe i zawsze tak szaleje na widok slonca, no i caly czas biega wiec luzzz

w sobote dzieci byly z moimi siostrami i mama
a my od rana w rzeszowie
wyjechalismy po 7 rano a wrocilismy po 18stej
masakra
non stop na nogach. po sklepach. ale fajnie tak,no sami na luzie...
znaleslimy cudne podlogi..
ceny niezle
i teraz myslimy co z tym zrobic... szukamy roznych rozwiazan ehehe

lazienka kupiona..
jeszcze plytki

powoli powoli...
a po powrocie wieczorem szybki prysznic i poszlismy na impreze
adam niechetnie bo po calym tygodniu 5 godz snu i caly dzien zamieszania w pracy i na mieszkaniu mial juz troche dosc.. ale dal sie namowic
ja sie co prawda nie wytanczylam.. ale i tak bylo fajnie
a dzieki temu ze adam nas szybciej zgarnal to wstalam w niedziele w dobrej formie i bez kaca ehehe

czekam az sie Olaf obudzi i zmykam na spacer i agd rtv polookac na zmywarki i piekarniki...

wybralam lodowke indukcje okap
a nad pozostalymi sprzetami mysle

w salonach przewaznie piekraniki nie maja tego prawdziwergo termoobiegu albo cos tam
a na necie nie bede miala pewnosci , kjesli znaczka nie sprawdze
a zmywarki tez w salonach maja ale takie zeby polecic to juz niekoniecznie..

i tak sie szukam. mysle..

moze wy macie cos sprawdzonego?

pozdrawiam i milego dnia

Aylin ja tez nie lubie firanek. zwlaszcza tych klasycznych
w oknach zamierzam zamontowac cos prostego chroniacego przed sloncem, no i naturalnego oraz latwego do starcia kurzu
zaluzje drewniane mysle ze beda najlepsze

najwazniejsze w salonie z kuchnia bo sa od str poludniowej
w pozostalych pomieszczeniach na razie sie nie przejmuje . maja okna dachowe wiec fajnie. i sypialnie od plnocy wiec nie bedzie grzalo hihi

im mniej firan tym jasniejsze i wieksze optycznie pomieszczenie

a u nas przemawia jeszcze fakt ze mamy wdomu alergika wiec wszelkie zbieraniny kurzu odpadaja

madziorka - masakrycznie się ciebie czyta :) za dużo nowych linijek.
Ale odpowiadam - nie interesowałam się ile płace za m2. Myśmy mieli wycenę kuchni za całość. I za całość płaciłam.
Więc nie wiem ile akurat wyszło.

Sprzętów nie oglądaj w salonach. Wybierz się do sklepów media markt, electro word. Porozmawiaj ze sprzedawcami i wtedy podejmijcie decyzje. Ale nie kupujcie w sklepach. My mamy wszystko zamówione w sklepach internetowych. Róznice w cenie - od 300 do 500 zł - na każdej sztuce.
Zmywarkę, pralkę i lodówkę mam bosha zwróc uwage na zmywarke czy nie ma plastikowego dna.
płyte - amica (nie chciałam "kółek" na płycie - a jedynie amica ma czyste) wszystki za wyjątkiem elektroluksa wychdza z tej samej fabryki
piekarnik electrolux (ze względu na parametry)
okap - niezaleznie który wybierzesz - 80% robione sa w sanoku.

A ja mam wszystkie okna na południe :) więc przynajmiej rolety musze przed latem załozyc :)

Aylin pralke tez mam boscha. i zmywarke rowniez taka planuje. o tym dnie wiem...

plyta electrolux albo teka
ale chyba elektr

okap odwrocona litera T i obsluga mechaniczna.

w media markt juz bylismy i wlasnie tam trafilismy na super sprzedawce i dzieki niemu juz mamy plan

a lodowka samsung wybrana

rowniez ogladam na necie i roznice cen znam
natomiast akurat okap i plyte znalazlam w sklepach stacjnarnych w tej samej cenie

nie wiem tez jak to jest z gwarancjami ze sklepow internet

i gwarancja przedluzajaca

pralke kupowalam w necie elektro ale jakos sie tym nie przejmowalam wtedy hiih

sorki za forme pisania

nie robie tego celowo

tak wychodzi

olaf sie wreszcie budzi wiec lece papa

hej laseczki!!!

ale fanie że na naszym wątku taki ruch:tak:

witam w poniedziałkowy dzien,pogoda u nas do kitu,pochmurno i zimno a wczoraj bylo tak pięknie.

moje dzieci spią,pranie nastawiłam,drugie poprasowałam,posprzątane mam, obiad z wczoraj jest, wiec teraz mam wolne i nadrabiam zaległości na bb a nie powiem dośc sporo tego jest.

mój krystian od dzis do srody ma rekolekcje wiec lekcje sa odwołane ale co z tego jak i tak na 8-30 muszę go zawieść do szkoły bo z całą klasą ida do koscioła,jedyny plus to taki że nie ma zadan domowych
;-)z czego on i ja sie cieszę.
alan z mikołajem zakatarzeni robie im cały czas nebulizacje i mam nadzieje że to pomoże i nic poważniejszego z tego katarku sie nie rozwinie.
ja dalej na silownię chodzę i jak narazie nie mam zamiaru rezygnować:tak:

a ja wczoraj byłam na zakupach i co kupiłam oczywiście buty:tak:i to dwie pary jedne to balerinki a drugie to szpilki.
ja to jestem maniaczka butów zawsze jak jadę na zakupy to wracam z butami moj mąż mi mówi że ja to nawiedzona jestem:-p:sorry:ale tak na serio to ja mam chyba ze 30 par butów w domu i niektóre z nich może raz miałam na nogach:szok:
ale te co wczoraj kupiłam są sliczne zwłaszcza te szpilki:tak:a balerinki jak mój m zobaczył to powiedział że jak je będe nosić to on nigdzie ze mną nie wyjdzie:-D:-Dale ja na jego słowa nie zwracam uwagi bo jemu wiekszosc moich butów sie nie podoba:sorry:

buziaki laseczki:happy:

kochaneczka-i jak tam ktg???ruszyło coś???
co do propozycji jak przyspieszyć poród to nie pomogę bo ja rodziłam przedwczesnie a dokładnie w 34,35 tygodniu.

iwicik-:-D:-D:-D:-D:-D:-Dwariatka z Ciebie.
a co ty chciałaś robic z moim mężem ja ty bylaś ze swoim??????;-):-D
czyli z wizyta u mnie była dla Ciebie satysfakcynująca:-p;-)liczylas na cos wiecej a mój m Ci tylko herbate zrobił:-D:-D:-D

madziorka-no to szybkiej przeprowadzki życzę:tak:
wiem co to znaczy remont bo my 3 miesiące temu robiliśmy generalny remont i też wszystko nowe kupowaliśmy.wiem że takie chodzenie po sklepach jest meczące i dużo jest dylematow czy to bedzie dobre....a może to lepsze, albo czy to bedzie pasować a może tamto itp.ale dacię radę i na pewno wybierzecie coś odpowiedniego dla siebie.
my mamy kuchenkę,mikrofalówkę i płyte gazową z mastercook,zmywarka z bosha a lodówka z samsunga i jak na razie jestem zadowolona.
meble w kuchni mam bialo-czarne a łazienka czarno-pomarańczowa :tak:jak byś chciała zobaczyć fotki to poproś naszą iwicik by wkleiła bo ona zdięcia robiła na swoim aparacie:tak:

a co do blizniaków to nie powiem łatwo na początku nie było teraz też bywaja dni że idzie z nimi szału dostac ale ja powtarzam i zawsze bede powtarzac ze dobra organizacja przy bliziakach to podstawa:tak::tak:

Aylin pralke tez mam boscha. i zmywarke rowniez taka planuje. o tym dnie wiem...

plyta electrolux albo teka
ale chyba elektr

okap odwrocona litera T i obsluga mechaniczna.

w media markt juz bylismy i wlasnie tam trafilismy na super sprzedawce i dzieki niemu juz mamy plan

a lodowka samsung wybrana

rowniez ogladam na necie i roznice cen znam
natomiast akurat okap i plyte znalazlam w sklepach stacjnarnych w tej samej cenie

nie wiem tez jak to jest z gwarancjami ze sklepow internet

i gwarancja przedluzajaca

pralke kupowalam w necie elektro ale jakos sie tym nie przejmowalam wtedy hiih

sorki za forme pisania

nie robie tego celowo

tak wychodzi

olaf sie wreszcie budzi wiec lece papa

sklep nie ma znaczenia. Przy gwarancji. Gwarancji udziela producent i jak coś sie dzieje to korzystasz z punktu serwisowego.
A w sprawie zmywarki - jak sie zdecydujesz na konkretny model - podejdź do media markt i zapytaj sprzedawce. Nam własnie modelami mówił. A sklepy spieszne sa jest taki OLE OLE i jest to internetowa wersja RTV EURO AGD :) z tym, że ceny duzo niższe. A AGD przywożą panowie ze sklepu stacjonarnego.

reklama
uhuhuhuuuuu to się dziewczyny rozpisały :)

Ja dzisiaj humorek mam wspaniały - nawet moje spuchnięte stopy w rozmiarze XXXXL mnie już nie martwią:-D byłam u gina, rozwarcie na 1 palec, dzidzi 3,5 kg, z usg wychodzi że pojutrze moge sie spodziewać :D a jak nie ruszy to niestety w poniedziałek do szpitala. Trzeba wziąc męża w obroty ;)

Madziorka, Aylin - jak nie lubicie klasycznych firan to zróbcie sobie panele - Iwcik jest specjalistką wiec do niej pisac:tak:

(ps. Włąsnie do mnie mój dziadek dzwonił - mówi że go jakieś przeczucie ogarnęło i chciał sprawdzić czy rodze :-D:-D:-D)

Madziorka, ja mam nadzieję że u mnie i męża wrażenia po porodzie będa równie pozytywne :tak: mój m to twardy chłop wiec nie powinien sie przestraszyć ale wiecie - w sumie to nigdy nie wiadomo czego się po kim spodziewać. Narazie chętnie pomaga przy "wywoływaniu" :-)

Mój m ma brata bliźniaka i zawsze mieli super kontakt więc myślę że Lidka tez bedzie to mogła zaobserwowac. Mam tez kuzynki bliniaczki i naprawde widac że więź pomiędzy bliźniakami jest specyficzna ;-) Chociaz roboty podwójnie ale za to jeden poród hehee:-)

Lidziu, zazdroszczę butów - achhhh jak ja bym się wybrała na zakupyyyy... Pewnie przed chrzcinami dopiero jak cos schudne to sie na sklepy wybiore. Narazie nie mam po co bo rozmiar się rozregulował totalnie. A druga kwestia to że juz na przyszły miesiąc zaplanowalismy kupić m mebelki do gabinetu i ja sie napaliłam na żelazko ze stacją parową (wina Iwcik!! :-)) ale na szczeście jakies zaskórniaki trzymam w tajnej przegródce w portfelu więc na ciuszki sie wybiorę hehe :-)

Dziewczyny, trzeba pomyśleć bliżej lata nad spotkaniem! :tak:

A oto moja kuchnia tylko jeszcze nie skończona - cokołów brakuje i po prawej stronie od piekarnika ma być półokrągła szafka ze szkła :)
DSC_9081.jpg DSC_9082.jpg DSC_9083.jpg

I cos do poczytania dla zaintersowanych - artykuł o szpitalach w Rzeszowie:

http://www.mmrzeszow.pl/artykul/rodzimy-w-rzeszowie

Ostatnia edycja:
Do góry