reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Witam Podkarpackie Mamusie.

Postanowiłam do Was zaglądnąć i się przywitać. Ogólnie buszuję w temacie bliźniaczej ciąży.
Jestem mamą dwóch chłopców a teraz czekam na dwie dziewczynki. :-)

osz kurka gratuluje? i podziwiam :)

Iwcik - ona tylko rozmiar większa niż była :) Hehe na wiosne moze wybierzemy się do ciebie na przejażdżkę (musimy młodą przyzwyczajać do jazdy bo na mazury chcemy uderzyć) to zobaczysz jaki z niej mobilny szkrabek się zrobił :)

Kochaneczka - widzisz staramy sie ja wypromować :)
Rena - czyżby narzeczony musiał zacząc sie obawiać ze mu Piotrek dziewczyne będzie chciał odbic?

dobra - wracam do roboty :p

reklama
No, no, no - Martynka to moja synowa i bez walki nie oddam! ;D
Ja zasiadam do pitów - całą stertę do rozliczenia mam. Rodzina zadbała, żebym się nie nudziła ;)
Młodzieniec śpi, m ogląda tv.
Iwcik, Ty już drewno zbieraj na to ognisko letnie bo jak się tam wszystkie zwalimy to trzeba będzie dużo kiełbasy napiec ;)
Natka, witaj. Mnie również skręca z ciekawości czy to już Twoja druga bliźniacza ciąża?
Piszcie dziewczyny, piszcie bo nie ma co czytać.

hejka tylko na syzbko bo na spacer sie wybieramy a wiadomo ile schodzi ubieranie dwojki dzieci:baffled::baffled::baffled::baffled: no ale musze ich przewietrzyc bo juz glupieja w domu:szok::szok:

netka mojego meza kuzynka rodzila blizniaki w profamili sa 2 miesiace starsi od mojego Piotrka beda miec niedlugo 18-m-cy i ona akurat byla niezadowolona choc ona z tych malo wymagajacych jedyny ogromny plus jak dla mnie i to ona tez chwalila sobie ze miala pomoc przy dzieciach w postaci mamy, siostry czy meza bo sama w dodatku pierwsze dzieciaki nie dalaby rady za to moja siostra pod ogromnym wrazeniem tego szpitala a ona doswiadczenie z tej drugiej strony bo odbywala tam praktyki bo studiuje pielegniarstwo przestrzegala tylko przed jednym z lekarzy no ale tu na forum nie bede pisac po nazwiskach...

po cesarce trzeba odpoczac takze te kilka godz spokoju potrzebne uwierz musisz dojsc do siebie przezylam 2 cesarki i wiem:tak::tak:

Ostatnia edycja:
Ja na chwilkę, bo naszło mnie na wiosenne pranie. Wczoraj poprałam firanki, dzisiaj pościel. KAsia śpi, więc chwilkę wolnego mam.
Netka, co do porodu w PRofamili... Ja rodziłam w tamtym roku. Jak dla mnie to był najlepszy wybór. Każdy patrzy na co innego, ale wcześniej byłam chwile na Rycerskiej i małe porównanie mam. Dziewczyny wiem, że chwalili sobie Szpital Miejski, ale ja nie do końca trafiłam na dobrą opiekę i w końcu wyszłam na własne żądanie. Potem trafiłam do innego lekarza i rodziłam właśnie w Profamili, do której też wcześniej miałam mnóstwo obaw. Rodziłam o 20, cały czas był ze mną mąż. Potem siedział ze mną jeszcze do 23 z dzidziusiem. Od rana też już był ze mną, potem mama. Dzieciątko cały czas miałam przy sobie oprócz momentów jak brali ją na badania. Warunki super, czyściutko, łazienki komfortowe i przynajmniej się zamykają (nie to co na Rycerskiej) Opieka fantastyczna i czasem nawet było mi trochę głupio, że latają koło mnie te dziewczyny i pytają jak się czuje:) JA mogę polecić wszystkim, ale każdy ma swoje wymagania, więc wybierzesz sama:)

Może jakieś spotkanko zorganizujemy? Co Wy na to?

Netka - Ja rodziłam na Rycerskiej i kolejny raz też tam bym poszła. Pokoje 2 osobowe z łazienkami. Opieka pań od noworodków i położnych jak dla mnie ok. Pomogły mi z karmieniem małej. Bo miałam z tym problemy. Dziecko jest z Tobą w pokoju. Chyba ze nie chcesz to możesz oddać na salę noworodkową na noc. Po cesarce nigdzie od razu nie dostaniesz dziecka bo chyba trzeba 8 czy 12 godzin leżeć więc trudno abyś dała rade w tym stanie zajmować się od razu noworodkiem. A w twoim przypadku nawet dwoma :) Jak ja leżałam w tamtym roku to odwiedziny były tylko w wyznaczonych godzinach. Ale koleżanka rodziła w październiku i przez cały dzień można było do nich chodzić.

A Frezja z tego co pamiętam na poporodowym nie leżałaś? tylko na porodówce która dopiero w tym roku jest remontowana. I tu sie zgadza - wystrój rodem z PRL :)
Więc tak naprawdę porównania nie masz.
A Ty z naszą wspólna koleżanką w jednej klatce mieszkasz??

A ja bym wzięła jeszcze jedną rzecz pod uwagę - i to miało dla mnie kolosalne znaczenie. Profamilia w przypadku jakichkolwiek komplikacji "odsyła" dzieci do szpitali rzeszowskich.

A spotkanie - jestem za :)

Dziękuję za opinie.

Tak wiem, że nie będę mogła przy dzieciach nic zrobić, nie miałam cc co prawda, ale operację jak przy cc, to wiem czego mogę się spodziewać. Duże znaczenie będzie miało dla mnie to, że będę mogła zobaczyć męża i dzieci, no i podobnie mąż zobaczyłby dzieci. Oczywiście zdaję sobie sprawę z faktu, że to zależy od stanu zdrowia maluchów. Decyzji ostatecznie nie podjeliśmy, to i tak będzie zależało od przebiegu ciąży, ale myślę, że w maju się wszystko wyklaruje. :-)

dziewczyny ja jak najbardziej zapraszam do mnie jak tylko macie ochote wpasc to kierunek Dynów okolice Błażowej 30km od Rzeszowa :) u mnie juz tez drogi fajne suche troche sniegu jeszcze mam koło domu ale dojechac juz dojedziecie :) heee duzo placu do zabawy dla dzieciaczków :)no i swieże powietrze bezcenne bez halasu:))))))))))chyba ze moja Lenka sie drze to cała wieś ja słyszy haaaaa
Kochaneczka a drzewa to ja mam pod dostatkiem z dwóch stron domu mam las heeeeeeeeeee

Netka ja tez po dwóch cesarkach jestem i po dwóch poronieniach wiec byłam w kilku szpitalach ale fakt szpital na Rycerskiej najmilej wspominam a spedziłam tam z moja Lenka 3tygodnie i nie mam do czego sie doczepic , na szopena to była masakra nie wiem jak teraz ale ja nie miło wspominam ...........a co do Profamili to faktycznie co osoba inaczej mówi moja sasiadka tam rodzila teraz i tez narzekała heeeeee wiec nie wiem :)))))))i faktycznie jak dzieciom cos sie dzieje to wysyłaja dzieci do innego szpitala nie wiem czy tam nie maja oddzialu dla noworotków czy sprzetu im brakuje czy nadmiar dzieci maja nie wiadomo o co im chodzi ..............i badz tu madrym heeeeeeeeee

reklama
Czesc

Poki co widze, ze tylko Kochaneczka i AYlin sa chetne na imprezke u mnie
czyli standardowy sklad!!
dziewczyny zapraszam wszystkie! dajcie znac. bo to juz za 1,5 tyg
trzeba weekend bukowac

Frezja na spotkanie bardzo chetnie, tylko kiedy i gdzie? mozemy sie na nast tydzien wstepnie umowic
pasuje wam wtorek? godz 10?

Iwcik do Ciebie koniecznie musimy zawitac , ale pewnie Lidka nas poprowadzi, jak sie troche cieplej zrobi

Po cesarce nigdzie od razu nie dostaniesz dziecka

NO CHYBA ZE W UK
ale tam sa dzialania prorodzinne, i matka w kazdej chwili moze wezwac polozna , ktora podaje jej dziecko do karmienia
w PL juz od niejednej kolezanki po cc slyszalam, ze byly problemy z karmieniem piersia, bo dziecku z wygody podawano glukoze czy gotowa mieszanke

ale to tak odbiegajac od tematu,

netka witam cie wsrod nas i gratuluje, poczatkowo tez zrozumialam ze spodziewasz sie juz drugiej pary blizniat hihi
marzylas o coreczce a tu prosze, beda dwie male ksieczniczki, podwojna radosc, super

ja nie pomoge , bo mam dwojke chlopcow ale jedno urodzone w polsce, w przeworsku
bylam bardzo zadowolona z warunkow i opieki
i moge polecic swietnego ginekologa
ale ty juz jestes zdecydowana na Rzeszow, rzeczywiscie najczesciej slyszy sie o Rycerskiej pochlebne opinii i Pro familii
wiec pewnie te dwa szpitale mozna rozpatrywac
na kiedy masz termin?

u nas zdrowo i wiosennie!
pozdrawiam

Do góry