reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ale jestem zmęczona dzisiaj, nawet nie mam siły Was nadrabiać.
Byliśmy z mężem w mieście, pooglądać sobie ciuszki, R kupił sobie fajny sweterek bordowy a jak sie rękawy wywinie to są niebieskie ;-)
Mierzyłam też kurtki XL za duża, L na styk w brzuszku ale za duża w ramionach, kurde chyba rzeczywiście został mi tylko sklep ciążowy. Ale za to kupiłam sobie 2 pary rajstop, fioletowe i różowe :-)

reklama
Zaglądam wieczornie my dziś mieliśmy dzień porządków najpierw odwiedziliśmy szpital w którym mam rodzić i wizualnie bardzo fajnie szpitala nie przypomina raczej kameralną klinike przyjemnie personel mily później wróciliśmy i uporządkowaliśmy cały ogród M kosił trawnik ja poplewilam w kwiatkach i powyrywałam pozostalości po ogródku basen zwinmięty suszy sie jutro go schowamy przemeblowanie zrobione i teraz leże w lóżku przynajmniej kolo domu ładnie wygląda zadowolona jestem Lenka-napewno będzie dobrze powodzenia i ty sie nie obejrzysz a bedziesz w 8 misiącu ciąży zagladaj do nas i inforuj jak sie macie zdrówka dla dzieciaczka:tak: Fiolka-no to poszalałaś tyle czasu po sklepach:szok::-) Ciril-współczuje kochana jutro bedzie lepszy dzień;-)

Hej dziewczyny :-) Nie było mnie 3 dni i strasznie ciężko Was nadrobić :-D Poczytałam Was trochę ale nie mam pojęcia co komu miałam odpisać ;-) U mnie ok, dzidziulek dokazuje, plecy trochę bolą ale daję radę ;-) Ubranka poprane i poprasowane już czekają w komodzie, w sumie zostało mi już tylko kilka rzeczy do kupienia, torbę będę pakować za jakieś 2 może 4 tygodnie bo też jakoś tak czuję że będę rodzić szybciej :-p Dziś już w 30 tydzień weszliśmy, wszystko bliżej niż dalej. Następny weekend będzie z mężusiem :-p Ale szybko zleciało:eek: Kochane spokojnej nocy Wam życzę ;-)

dziewczyny takie tematy juz tutaj - pakowanie torby do szpitala! a tyle co wczoraj zaczelam tak bardziej realnie myslec o porodzie i....bardziej sie bac, teraz jak was czytam to ciarki po plecach. A kiedys myslalam ze jak juz sie raz rodzilo to nastepnym razem juz sie tak kobietka nie boi, a ja sie boje bo wlasnie juz wiem co to za bol....epidural na liscie,tylko co jesli nie zdaza dac! moje 2 znajome niedawno rodzily i poszlo im tak szybko 4-5 godzin ze nie bylo mowy o znieczuleniu. No ale wolalabym szybciej niz sie znieczulac w zasadzie.
Ja na wolnym od czwartku i brzuch spina sie juz mniej, plecy tez mniej bola ufff, jeszcze tylko bede miec 4 dni do odpracowania i koniec! Nawet pochodzilam dzis troche po sklepach :tak: i z siostra na hot chocolate z bita smietana poszlam, a co! pozniej oczywiscie musialam odsiedziec 2 godz na kanapie po tych wojazach.
Mialam takie dobre wspomnienia z pierwszej ciazy, a teraz tyle niedogodnosci ze juz chcialabym przynajmniej listopad, czasem to mam wrazenie ze zaraz urodze. Jeszcze doszedl bol kosci lonowej....lae nic tak nie dokucza jak zatkany nos i dusznosci....

Mam straszne napady głodu, mogłabym jeść i jeść a waga skoczyła mi teraz o znowu +0,5kg. Trzeba przystopować bo za 2 mp-c będzie ze 20 do przodu. Mój Mały dzisiaj sobie łazi w brzuchu, chyba mu sie nudzi;-)
4madlen
to Ty chyba jako pierwsza bedziesz tulic swojego Maluszka co?:-D
lenka trzymam &&&&&& bo teraz to musi i bedzie dobrze.
Idę się położyć bo rano muszę wstać, córka jedzie na wycieczkę z harcerstwa.
Dobranoc...

Hej dziewczyny. Mam w końcu internet w tym bałaganie, tylko czasu i sił brak :-( Jestem totalnie przemęczona i mam dość, a dopiero ogarnęłam kuchnię, łazienkę i pokój małej. Została nasza sypialnia i salon. Strasznie brudno w tej chałupie, bo długo nikt nie mieszkał i zanim poukładam cokolwiek gdziekolwiek to muszę czyścić ściany, meble itp. Mąż odwala siłową robotę, ja logistykę i całą resztę. Piotruś jest grzeczny z czego b. się cieszę, bo jeszcze kompletnie nic naszykowanego dla niego nie mam :-( Nawet nie będę próbować was nadrabiać, ale mam nadzieję, że u wszystkich wsio ok :tak: Ide w kimono, bo jutro znów kołchozu cd. Pozdrawiam was gorąco i tulę brzuszki ;-)

dzień dobry :) śpicie jeszcze?
mój M wczoraj robił generalne porządki, takie że nawet meble przesuwał żeby zetrzeć, od południa do 22 sprzątnął kuchnię i salon- taki był syf. a niby sprząta się mniej wiecej na bieżąco... dziś chce sprzatnac łazienke i sypialnie ale tak mi go szkoda... upocił sie wczoraj przy tym jak nie wiem...
bulkaasia na to wygląda... w sumie od początku miałam listopadowy termin, a jak będą robić cesarkę to po 38tc czyli ok 15 listopada chyba że Antoś w brzuszku nie wysiedzi, a tak własnie czuję ;)

Hej w koncu was troche nadrobilam, podczytuje regularnie ....

Zaczelam robic wyprawke dla malej i zastanawiam sie w czym bedzie spalo wasze dzicko w spiworku czy pod kolderka?
Slyszalam ze w Angli sa wymagania aby dziecko sapalo w spiworku? czy ktoras z Was orientuje sie lepiej w temacie?
W paitek bylam u poloznej i ona karze mi sie szczepic na krztusiec, glowa juz mnie boli od tych szczepionek bo czytalam i tyle co ludzi tyle opinii.

Milego dnia brzuchatki

Mój Alan spał pod kołderką, taki maluszek raczej się nie rozkopie.

Ja dzisiaj wstałam o 10 :-) Byłam juz nawet w sklepie i kupiłam filety na obiad i bedzie pomysł na filety bez tłuszczu smażone w papierze. Spadam zaraz obiad robić bo mąż jedzie na mecz ( sędziować ) a głodnego nie puszczę bo i tak już schudł :-p

reklama
Lena wszystkiego dobrego :*

Lilith ja miałam to samo z płaszczykiem. Normalnie noszę M
w XL i więcej rękawy wyglądały okropnie, w końcu wzięłam L bo w brzuszku się zapinam mam nieco luzu a rękawy będę podwijać :sorry2:

Wisienka ja dla małego kupuję śpiworek :tak: bałabym się że kołdrą czy kocem zakryje sobie buźkę :zawstydzona/y:

My nie pojechaliśmy do tego Sosnowca, wyczytałam że przy prawidłowym przebiegu ciąży, nie zaleca się robienia badań USG, jeżeli były one przeprowadzone w ciągu ostatnich dwóch tygodni.
a ja miałam tydzień temu więc bez sensu.
Poza tym D. na mecz dziś i byśmy musieli szybko wrócić.

Do góry