reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Cześć ja jak jadę na basen aplikuję sobie zawsze tampon, to zalecenie lekarza bo wiadomo bakterii jest pełno a my teraz szczególnie jesteśmy narażone na różne infekcje.
Dziś jadę na małe zakupy bo wszystkie moje krótkie spodenki bardzo opinają mi brzuch, a w samych sukienkach to nie dam rady chodzić na okrągło. Mam nadzieję, że znajdę coś na gumce ciekawego:-)
Dziś na obiad mam piecząki z kefirkiem. Garnek żeliwny już naszykowany, a teraz 2 godzinki na ogniu i gotowe :-) Miłej niedzieli dziewczyny.

reklama
Hej dziewuszki :-) My wspaliśmy po 12:sorry2:

LilithGoth gratulacje II trymestru:tak: Ty mi nie mów o truskawkach bo mam taką
ochotę a są same brzydkie :(

Asiu ja mam problemy z piciem, ale zawsze tam miałam że by mogło nie istnieć :/

Vivienne ja muszę pomyśleć o kremie na nogi bo mi straszne żyły i naczyńka wyszły :zawstydzona/y:

Madlen daj trochę siły ;)

Misia ja czytałam o smarowaniu się przez basenem czymś ale tampon zwłaszcza teraz...

My planujemy się tez wybrać zapomniała spytać gin na ostatniej wizycie ale wszystko jest
dobrzę więc czemu nie :p

A co złego widzisz w tamponie? Ja sama tego nie wymyśliłam. Dzielę się tylko informacjami jakie posiadam od lekarza, a to czy ktoś z tego skorzysta to jego sprawa.

Dzień doberek :-) My już po obiadku ale czeka na mnie zmywanie a tak mi się nie chcę :-D Młody ucina sobie drzemkę a jak wstanie to jedziemy na lody i do teściów :-) Mojego m coś ścieło w plecach i na zastrzykach jedzie ale mówi, że mu lepiej i znacznie lepiej działają niż tabsy więc mam nadzieję, że mu przejdzie ;-)
Noukie to miałaś nockę - odpoczywaj sobie teraz :tak:
Misia ja nie wyobrażam sobie tamponów :-D Raz byłam zmuszona użyć bo mi podpasek brakło a w robocie była maszyna tylko na tampony ale po pracy gnałam do sklepu bo czułam się fatalnie :sorry2: jednak jak ktoś lubi i dzięki temu czuje się bezpiecznie - to czemu nie ;-) Udanych zakupów życzę :tak:
Fiolka jak dziś humorek? :tak:
Wszystkim życzę słonecznej i miłej niedzieli :-)

Fiolka, ja kupiłam taki: SEXY MAMA Skuteczna kuracja na opuchnięte na opuchnięte nogi - Bielenda - Kosmetyki Naturalne bo zwłaszcza po pracy/dłuższych zakupach to tak girki bolą głównie w zgięciu kolanowym. Mam go od wczoraj więc jeszcze nie wiem, na ile skuteczny, ale dzięki mentolowi daje takie przyjemne uczucie chłodu i ulgi. Miałam kiedyś coś takiego chłodzącego z Avonu, ale może niekoniecznie dla ciężarnych ;)

Misia, ja w zeszłym roku kupiłam takie mega przewiewne szorty w C&A, są właśnie na gumkę ale taką szerszą, nie ściskającą w ogóle i jeszcze mam w nich trochę luzu, są idealne bo nie włażą na brzuch. Mam nadzieję, że na wakacje wystarczą :-D chociaż patrząc po tej pogodzie to nie wiem czy będziemy mieć słoneczny lipiec czy lipcopad :nerd:

Misia bez nerwów;-) po prostu ja czytałam że tampony jak najbardziej ale w ciąży nie :-p

Lolcia my po śniadanku :-D

Jestem mile zaskoczona gazetkę, wkleję Wam fajne rzeczy :p

Fiolka ja się nie denerwuję, ale pozwól, że zaufam lekarzowi a nie bazgrołom jakimś. Z tego wynika, że sex też by szkodził. Proponuję zamknąć ten temat bo zaczyna być niemiło.

Wyrazić opinie każdy może. Nie wiem dlaczego to jest niemiłe.
Tak samo Ty wyrażałaś inne zdanie niż moja gin odnośnie witamin ;-) a ja wierzę jej niż "bazgrołom":-D

Ostatnia edycja:
witam wszystkie mamy i przyszłe mamy. czy u Was tez tak goraco?? bo u mnie strasznie. chciałabym wyjsc na zewnatrz ale moge pasc z tego upału. w czwartek ide słuchac serduszka mojego malenstwa juz nie moge sie doczekac. na obiad zrobiłam sobie uszka z barszczem ze narazie jestem sama w domu mam swobode w gotowaniu:)

reklama
U mnie gotują się ziemniaczki, zrobiłam kotlety mielone, surówka z pekińskiej już czeka a mnie tylko ślinka leci, się taka głodna zrobiłam od tych zapachów ;)
Co do pogody to Poznań zachmurzony ale bez deszczu, jest 19 st. ale bez słońca więc szału nie ma. Wczoraj było 30 st. i na wieczór przyszły burze, w nocy jeszcze szalały. Z tą pogodą to jest tak, że za zimno - źle, za gorąco - jeszcze gorzej... :crazy:

Do góry