reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Vivienne czytałam tą książkę kiedyś, bardzo mi się podobała, oczywiście nie wszystko da się traktować dosłownie ale otworzyła mi oczy na niektóre sprawy. Ja osobiście ją polecam

reklama
Fiolka, faktycznie droga :/ Tu jest trochę tańsza OPIEKA NAD DZIECKIEM. PORADNIK DLA RODZICÓW - A.J. (2396418637) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a co do treści to nie mam pojęcia. Ona jest tak bardziej podręcznikowa? Myślę, że nie ma tam nic więcej, czego nie znajdziemy na portalach dla rodziców... z tym, że wszystko pod ręką. No ale na necie to nawet z filmikami ;) Nie wiem, nawet gdybym chciała to na razie są ważniejsze wydatki, więc ja póki co nie zainwestuję. Ale jak się zdecydujesz to daj znać, czy warto było.

Witam z rana :-) ze śniadankiem w łapce:-)

Ja w żadne książki nie inwestuje:;-) Ani teraz ani z Laurą:-) I powiem, że to samo przychodzi:-) Też bałam się czy dam rade zrozumieć moje dziecko:-) I dałam :-)
A wiem, moja mama kiedys mi opowiadała, że jak mnie nie mogli zrozumieć to moja siostra o 2 lata starsza mówiła o co mi chodzi:-D

Witam z rana, kawusia w reku, cisnienie u poloznej 102/70 wiec kawa dobrze mi robi;);)
Co do ksiazek mi przydaly sie ksiazki pierwszy rok z zycia dziecka I drugi I trzeci rok z zycia dziecka. Reszta wcale po prostu obrazki;) jesli chodzi o internet uwazajcie bo info bywaja sprzeczne bardzo.
Pamietajcie matka wie najlepiej tak to dziala

Witam i ja
Ja kupiłam 2 książki, jedną pożyczyłam i było tam wszystko to co w internecie. Oczywiście najlepiej korzystać ze sprawdzonych portali. Dla mnie książki były wsparciem bardziej psychicznym bo po nich czułam że wiem chociaż odrobiną a tak naprawdę wszystko robiliśmy intuicyjnie.

My dziś jedziemy do stadniny koni. Niestety ja sobie nie pojeżdżę ale będzie tam dużo dzieciaków więc starszak się wybawi. Później do rodziców na mecz, tato musi mieć jakieś towarzystwo :-D

A ja wczoraj padlam jak kawka:-D

Co do ksiazek ja tez kupilam przy malym jezyk niemowlat, a pozniej druga czesc;-) Dla mnie chyba nie ma lepszej:tak:

Vivienne dzieki za linka:tak:

Lece z malym na basen, wpadne pozniej;-)

Witajcie kochane :-) ja znów wczoraj całe popołudnie i wieczór spędziłam u teściów :-) nudzi mi się w domu :-):-):-) a tam przynajmniej dzieci mają towarzystwo (dzieci siostry męża) i nie marudzą :-)

szwagierka wyregulowała mi brwi i zrobiła paznokcie :-) w końcu zaczynam jakoś wyglądać :-):-):-)

Mi z testu wyszło na 70% dziewczynka i 30% chłopiec.... jakoś nie chce mi się w to wierzyć.... ja z chłopcami wyglądałam zupełnie inaczej, zupełnie inaczej się czułam i jadłam zupełnie na odwrót a i tam mam dwóch chłopców.... :-D

jeśli chodzi o książki to tak jak pisały dziewczyny wszystko przyjdzie intuicyjnie.... ja zamiast zakupu książek poleciłam bym prasę np. Dziecko czy Mamo to ja... coś w tym stylu... nie pamiętam dokładnie tytułów... ja w pierwszej ciąży tylko to czytałam i jakoś dałam radę (wtedy jeszcze nie było tak dostępnego internetu :szok:) a za drugim razem to nie miałam czasu na czytanie ;-)

jedyne co mogę polecić to "zaklinaczkę dzieci" (nie pamiętam jej nazwiska).... samodzielne zasypianie dziecka, regularność w życiu dziecka czy oduczanie smoczka czy wychodzenie z pieluszek.... to akurat są bardzo fajne i pożyteczne porady :tak: ale oczywiście każda zrobi jak będzie uważała :-D:-D:-D

miłego dnia :-)

reklama
Witam i ja :happy2: Wczoraj wieczorem znów dopadła mnie migrena i ległam pół żywa wcześniej niż moja mała :sorry2: Dziś też szału nie ma, bo nadal lekko mnie ćmi, ale już przynajmniej jako tako mogę funkcjonować. Planuję wyjść na ryneczek po truskaweczki i jabłuszka, ciasto chcę zrobić. Mąż będzie pyfko popijał wieczorkiem (wiadomo jaki program w tv będzie ), a ja będę wsuwać ciasto :-p U nas ceny truskawek są różne. Widziałam i po 6 zeta nawet. Ja ostatnio zaryzykowałam i kupiłam te tańsze, za 7 zl, były małe i mniej wyględne, ale nie żałowałam, bo były rozkosznie słodkie. A większe za dychę, były po prostu zjadliwe. Tak więc, jak widać wygląd nie zawsze świadczy o wnętrzu :-)
Co do literatury, to ja też nie kupowałam książek, tylko od czasu do czasu jakiś miesięcznik, jak był w nim temat, który mnie interesował. A jak coś nie wiedziałam, to korzystałam z pomocy znajomych mamuś :tak:
Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życzę : Tak:

Do góry