reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Gratuluję wczorajszych udanych wizyt :-) Z tej ankiety wyszło mi, że na 80% dziewczynka :szok:
Ale mi się chce spaaaać... jakoś 4,5 h spałam tylko w nocy. A dzisiaj jeszcze muszę tort pinacolada zrobić i wieczorkiem czuwanie. Chyba tam zasnę dzisiaj :zawstydzona/y:

reklama
Noukie dobra jestes dzis juz troszke zrobilas nie nawidze remontów i tego sprzatania poźniej a pasuje nam salon odmalowac bo jak bąbel sie urodzi to kiedy to zrobimy a teraz beda wakacje cieplo wiec szybko by schło tylko zanim do tego męża namówie to potrwa rok temu sama zaczęlam malować zastrajkowal;am z obiadem i zabrałam sie za remont bo on mnie codziennie zwodzil i nie miał wyjścia tylko mi pomógl:-) Vivienne-nie stanieja dopoki pogoda sie nie zmieni jak bedzie lało to malo kto bedzie mial swoje truskawki w ogrodku czy na dzialce bo zgniją a takto ci co maja w szklarni zarabiaja bo każdy je lubi chcacy zjesc musi kupic za mna chodza jagody a u nas po 16zł za litr dużo ale chyba sie skusze jutro:-p auto sie nam zdupczyło a zaproszenia w polowie rozwiezione jutro mamy dojechac na szkolenie i nie wiem jak masakra jakaś Nastka ma operacje 30 czerwca a 21 mamy wizyte u naszego lekarza mamy dokumenty podpisac omówić wszystko i do tego czasu auto musimy miec juz a mechanik powiedzial 4 dni:szok: bede musiala z mezem podjechac nascemniac ze mamy z dzieckiem w przyszlym tyg juz na operacje i auto musimy miec moze nam cos szybciej zrobi:-) ja mam dzis naleśniki z serkiem bialym na słodko

Witam, zrobiłam sobie ten test i wyszło mi 52% chłopiec i 48% dziewczynka. Także niby na chłopca i powiem Wam, że bardzo bym się ucieszyła:tak:
Dziewczyny moje gratulacje z udanych wizyt, oby tak dalej:-)
Dzisiaj przyszły mi jeansy ciążowe z ebaya ale okazały sie mega wielkie. Wzięłam rozmiar wieksze niz noszę normalnie. Będą dobre za kilka m-cy.

Betiks dlatego kupuje narazie takie uniwersalne rzeczy;-), a jak poznam plec to juz wtedy inne zakupy;-)

Vivienne, a mozesz dac linka sprzedajacego te staniki, tez musze pare kupic:sorry2:

Wiolka ja tez tak swojego M gonie do pracy sama sie biore:-D:-D:-D

Bulkaasia no niby spodnie ciazowe powinno sie brac w swoim rozmiarze bo juz ten rozmiar niby ma byc wiekszy, ale pewnie najlepiej zobaczyc i zmierzyc tylko mi sie tak nigdy nie chce mierzyc:sorry2:

U mnie dzis ogorkowa;-)

Ja kupowałam tu: Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wzięłam ten stanik Mame do karmienia i ten Bella Mama - teraz stwierdzam że ten drugi powinien być tańszy w porównaniu do pierwszego, całe szczęście że jest dobry i bardzo wygodny. A nie lubię łazić po sklepach, zwłaszcza z bielizną, i tak zawsze trafiam na najdroższe :/
Będę musiała jeszcze poszukać jakiegoś czarnego. Ale może to już stacjonarnie ;)

A co do truskawek to kupowałam dziś za 10 zł :szok: co prawda pani obok miała za 7,50 ale jakieś takie nie bardzo, a ta "moja" wybiera mi teraz najpiękniejsze, dojrzalutkie i są mega słodziutkie.

Noukie nie wiedziałam ale mąż mój taki dobry i wczoraj kupił mi dwie pary jeansów w moim rozmiarze:-)
Vivienne fajne te staniczki ale jeszcze nie potrzebuję, mieszczę sie w swoje ale na pewno w taki z odpinana miseczką będę musiała się zaopatrzyć.
Zazdroszę Wam w pl dostepu do owoców, tutaj wszystko takie drogie no oprócz owoców cytrusowych.

vivienne fajny link mi wyszło 69%dziewczynka 31% chłopczyk

A my dzisiaj prawie caly dzień poza domem o 11 pojechaliśmy na spotkanko z koleżankami i ich dziecmi do lasku arkońskiego w szczecinie. Później poszłam zsynkiem do mojej babci na plotki ...no a o 17 przyjechał po mnie "R" i pojechalismy do domku.

Teraz wcinam pierogi z truskawkami ...teściowa mi zrobiła :happy2:
No i czekam na meila ze zdjęciami od kumpeli ( jest zawodowym fotografem) wiec zdjecia pewnie bedą boskie :-):-)

Madlen może to jakieś zapalenie?

Vivienne ja robiłam to ale połowy nie wypełniłam
bo ja kg jeszcze nie mam ani brzucha :-p

Noukie ja też planuję powoli kupować ale czekam aż chociaż będzie coś widać
bo głupio mi tak do sklepu iść :sorry2:

Ja dziś też byłam na zakupach i w byłej pracy pogadać.
Kupiłam majty oraz 4x biustonosz, 3 takie zwykłe ale większy rozmiar a jeden
coś takiego http://www.mojeciuchy.pl/entityfiles/pictures/offers/pic1/3245914.jpg tylko takie z wzorkami niebieski :)
I kurteczke była trochę brudna i kupiłam za 25 zł;-)
Plus bardzo ciekawą ksiązeczkę Początki - Murphy Paul Annie za 24,99 zł | empik.com

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
A z książek to czytam, ale dopiero zaczynam, "Język niemowląt.Moja mama mnie rozumie". Z tego co widzę, opinie o książce są przeróżne, mi poleciła ją koleżanka. Kupiłam za kilkanaście zł na jakiejś aukcji allegro. Dowiem się chętnie co poleca "zaklinaczka dzieci" jeśli idzie o wychowanie.
Póki co fajnie pisze o szacunku do dziecka i konieczności rozmowy z nim, ale nie jest to jakaś wiedza tajemna. Sama jestem po pedagogice opiekuńczo-wychowawczej więc jakieś pojęcie mam, swoje poglądy na pewne kwestie też, praktykowałam również z brzdącami kilkumiesięcznymi więc co nieco już przerabiałam. Ale podobno najtrudniej ze swoim Berbeciem ;) Dam znać jak przeczytam całość.

reklama
Witam się wieczornie:-)
Joasiu tak ja winna :-):-D
Vivienne robi.łam właśnie przed chwilą ten test i mam taki wynik:
Wynik:
Na 57% będzie to chłopczyk.
Na 43% będzie to dziewczynka.
A na tańsze truskawki w tym roku niestety nie licz:-(

Do góry