reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam porannie (chociaż nie tak bardzo porannie)

Nie nadrobię :confused2: dużo piszecie a ja przy kompie staram się tylko pracować. Wszystkim po wizytach gratuluję, przed wizytami trzymam kciuki. Wszystkim chorym życzę zdrówka.

Ja już jestem po wizycie, ale o tym w odpowiednim wątku.
Dostałam fajną książeczkę o żywieniu w ciąży ale o tym też w odpowiednim (nowym) wątku.

reklama
Widze ze porzadek z nowymi watkami ma byc zachowany, bardzo fajnie. Ja niestety nie bede az tak czesto nadrabiala tych watkow, bo korzystam z app'sa a to dziala ciut inaczej. Od czasu do czasu sie odezwe.

Dzien dobry zagladam po dluzszej przerwie gratuluje udanych wizyt za wizytujace trzymam kciuki u mnie bez zmian we wtorek mam wizyte mala dzis pojechala z przedszkolem na wycieczke. 4Madlen-moze to zapalenie drog moczowych jakis poczatek problemu a jagbys poszla zrobic badanie moczu i normalnie do lekarza rodzinnego i on by ci powiedzial co i jak jak twojej lekarki nie ma bo po co sie meczyc:sorry2:lece poczytac co napisalyscie

Weekendowe dzień dobry :)

Byłam przekonana, że wrzuciłam wczoraj tego linka Noworodek.pl - portal przyjazny matce. W trosce o Ciebie i Twoje dziecko. najwyraźniej coś mi nie wyszło :p Oto "kalkulator płci wg wierzeń i mądrości ludu".

Jak Goko pisała, w Poznaniu mamy słońce i też pierwsze pranie już w pralce. Kupiłam kilo truskawek (kiedy one w końcu stanieją..?), słodziutkie i pyszne, że hej :tak: Podejrzewam, że zanim mąż z pracy wróci to większość zniknie ;)

Za to nie mam żadnego pomysłu na obiad. Nic, zero, null.

PS: Zapisaliśmy się do szkoły rodzenia :cool2:

Ostatnia edycja:
Vivienne super link. Mi wyszła w 64% dziewczynka :-D oczywiście traktuję z przymrużeniem oka, ale nie miałabym nic przeciwko temu by się potwierdziło :-D:-D

Nathani no to super wiesci:-):-):-)

U mnie remont na calego tzn M rozwala wszystko jak leci i nawet nie ma sie gdzie schowac
sorry2.gif

Bylam na zakupach kupilam sobie trzy sukienki, dwie nic specjalnego ciut szersze w brzuszku za pare groszy na lato i jedna typowo ciazowa odcinana pod biustem
wink2.gif
malemu tez spodnie, bluze i dwie podkoszulki i M spodnie i bluze, juz dawno mialam te zakupy ubraniowe zrobic
sorry2.gif
jeszcze pare bluzek dluzszych na krotki rekaw bede musiala dokupic sobie.

Malenstwu tez juz wczoraj zamowilam pierwsze zakupy;-) bociana do lozeczka cos jak stelaz do baldachimu i cieplutki spiworek
wink2.gif
w kazdym miesiacu cos zakupie zeby pozniej nie wszystko na raz
wink2.gif

Poogladalam rzeczy dla maluszkow i mega glodna z mdlosciami do domu wrocilam, zaraz musze z malym na cwiczenia.
A moj wynik z tego badania na to;-)

Na 30% będzie to chłopczyk. Na 70% będzie to dziewczynka.

Ciekawe, ciekawe z tymi % co będzie. Mnie się to nawet pokrywa z tym, co moja Gin powiedziała: "pachnie dziewczynką, ale tak pół na pół". A tu wyszło, że na 48% chłopak, a 52% dziewczynka :-D
Ja zrobiłam dziś spagetti na obiad, takie prawdziwe, z pomidorkami, świeżym mięskiem itp. Pynia :-p Słoikowe jakieś są dla mnie za kwaśne, baaardzo rzadko kupuję.
Noukie dobry pomysł z tym stopniowym kupowaniem rzeczy. Jeszcze żeby było wiadomo, co to będzie, to byłoby super :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
A do mnie w końcu przyszły cyckonosze, mamma mia, jakie wygodne :tak:
Jeden jest z tych "rosnących", faktycznie jest miejsce na większy kawałek cycka, poza tym jest taki materiałowy i bez fiszbin żadnych, ale ładnie się dopasowuje do kształtu piersi i co najważniejsze - nie wywala żadnych buł ani sutków z miseczki jak bywa w przypadku usztywnianych misek. Za to widać sutki jak staną :sorry2:
A drugi już z opcją do karmienia, był tylko 5 zł droższy od tego "rosnącego" a zamawiałam u jednego sprzedawcy, wysyłka za obie sztuki 8 zł. Ten jest równie mięciutki, bardzo wygodny i przede wszystkim ładny, cycki mi się swobodnie mieszczą, mam więc nadzieję, że po porodzie też się dopasują ;) Póki co jestem zadowolona z zakupów, zobaczymy co dalej.

Również podoba mi się pomysł stopniowego zaopatrywania w rzeczy dziecięce, ale czekam do lipca, bo czeka nas przeprowadzka, więc nie będę już gratować tutaj. Matko kochana, jak ja to przeżyję...

Do góry