reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

IZW - sliczna ta Twoja corunia :) Lena na razie stoi pewnie ale tylko trzymajac sie czegos, za chodzenie sie nie zabiera, tylko z pchaczem chodzic lubi ale ja jej nie popedzam, jak zechce to zacznie :)
Ja tez mam zawsze problem ze zdjeciami, tylko ze ja staram sie Malej na biezaco wywolywac z kazdego mca kilka i ma taki album moj pierwszy rok wiec akurat tam jej wkladam fotki
Agugu - super ze z serduszkiem ok, o problemie wapnia i fosforu nie slyszalam niestety...a to w jakis sposob przeszkadza w rozwoju? Lena lepiej, nadal drobinka i nadal je tak jak to ona, ale przynajmniej je, cos tam przybiera wiec staram sie nie stresowac, po BN mamy isc z nia do kontroli i wtedy ewentualnie ustalimy dalszy plan dzialania co z ta jej dysbakterioza

U nas urodziny wypadaja 13 grudnia w piatek :) mialam robic impreze dla tutejszej czesci gosci w sobote ale okazalo sie ze corka brata m ma wtedy wlasnie urodziny i ona mimo ze ma juz ponad 20 lat to wymyslila ze moznaby zrobic laczona impreze...no myslalam wtedy ze rozwale ich jak to uslyszalam...bo w koncu roczek dziecku robi sie tylko raz a wiadomo ze chcialam zeby to Lenka tylko byla gwiazda a nie jeszcze jakas dziewucha...no i w koncu coby uniknac skandali w rodzinie robimy urodziny 7 grudnia, u nas bedzie obiad bo wszyscy z daleka wiec akurat na obiad zapraszam a potem tort i kawa i inne ciasta, tort pieke zwykly biszkopt z kremem zeby Mala tez mogla podziubac a dla gosci zrobie jeszcze moze takie ciasto Oczy Carycy - ladnie wyglada i sernik, licze ze kolo 16 wszyscy sie zmyja wiec kolacji, salatek itp nie planuje :)
Ela - podobno snieg w okolicach Krk, prawda to?

reklama
Hej dziewczyny, nie zaglądam tutaj bo mój Patryk od czwartku przeziębiony strasznie, na szczęście już przechodzi, Patryczek już sam chodzi od 2 tygodni, zaczyna się bieganie :-) zębów nadal mamy 6 nic nie wyrosło więcej, po za tym wszystko rozumie uwielbia oglądać książki i wszystko chce wiedzieć pokazując paluszkiem i czeka aż mu odpowiemy, nadal nie lubi się ubierać na dwór i mamy kłopot bo płacze i poci się przy tym i choróbsko murowane jak bym wyszła z nim na pole nie wiem już jak go ubierać, je już obiady dwudaniowe ale karmie go na kolanach u mnie oglądając przy tym książkę, krzesełka nie lubi. Nie długo roczek ja robię tylko torta i kawę u nas się poknociło mój brat z żoną wielce obrażeni nie wiadomo o co i będzie mniej osób
Pozdrawiamy

A u nas impreza roczkowa 2 dni pod rząd. Ja - gotująca sporadycznie, przygotowuję 2 przyjęcia - dla rodziny i znajomych ;) Trzymajcie kciuki :)

Agugu - powodzenia na imprezach ...!!! i nie przesadzaj
Paulinka - Tobie tez udanej imprezki - chyba juz nawet była. Gratulacje chodzenia a co do przeziębienia to niestety taki okres .. u nas byl 2 tygodnie w złobku 3 tydgodnie w domu .. taki biedniusi boo i gorączka i wszytsko inne
Jak tam mikołaj udal sie ???
Bo ja niedostałam nic ... mąż dostał sex .. mały samochód ... Byłam na mikołaju w żlobku ... fajne przeżycie - dzieci widząć mikołaja w ryk !!!!zdjecia będą super .. oczywiście do oglądania za przynajmniej 4 lata .. ale zabawek mamy tyle ze musimy pojechac po pudło

i tyle dziecię wstraje

Witajcie!
Paulina, Agugu - a kiedy robicie imprezy?? Wasze Maluszki z ktorego grudnia sa?
My swietujemy w te sobote a Lena z 13 grudnia - w tym roku w piatek :)
Agugu - nie martw sie, dasz rade, ja pierwszy raz w zyciu bede gotowac dwudaniowy obiad dla 14 osob plus pieke tort i jakies ciasta - ale najwazniejsza organizacja :)
My dzis jak m wroci jedziemy do tesco i lidla na zakupy przedimprezowe, zrobilam juz liste co potrzebuje i od jutra zaczynam marynowanie miesa, moze juz sernik tez jutro upieke....
Mamy juz tez wszystkie prezenty gwiazdkowe dla wszystkich! W tym roku do PL na BN jedziemy wiec troche ludzi bedzie. Choineczka tyci na stoliku juz ubrana, posprzatane wiec jest ok :) Dobrze ze juz choc to z glowy :) Teraz tylko gotowanie i pieczenie.
Ela - ja tez nic nie dostalam na Mikolaja :( ale wczoraj mielismy 8 lat jak sie spotykamy wiec rozyczke biala - bom niby taka niewinna :) - dostalam :)

Asia Patryk urodził się 15 grudnia więc wypada akurat w niedziele. U nas będzie tylko tort i kawa i jakieś owoce i ciastka. Impreza będzie na ok 10 osób . Dasz radę jak piszesz grunt to dobra organizacja. My mamy małe rodziny jest tylko dwoje dzieci małych także z prezentami nie ma kłopotu.
U nas jeszcze choinki nie ma i nie wiem czy będzie przy moim łobuzie może jakiś stroik świąteczny
elak ja też nic nie dostałam na mikołaja ale chyba byłam bardzo niegrzeczna w tym roku
:-)
Patryczkowi wyszły dwójki na dole więc już mamy osiem ząbków,
Powodzenia w przygotowywaniu imprez urodzinowych

Paulina - jak tam imprezka się udała? i 8 zębów prawdziwie zębata stwora :)
My własnie jestesmy przed imprezą i ogólnie ja tego nie widzę ... ale mój mąż mówi olej sprawę jakoś to będzie więc jakoś to będzie - on ma zrobić torta a ja zamówie torta (na wszelki wypdaek )
I jesteśmy pierwszy tydzień normalny tzn bez babc i innych nianiek tylko my mały i żłobek. Wszytsko ok ale ubranie się do pracy , spakowanie siebie do pracy i dziecka ubranie i spakowanie sprawia ze o godzinie 11 stej ja mma już serdecznie dosyć i padam .. a dopiero wtedy zaczyna pracę :( najczęściej zasypiamy z mężem o 22 - giej - ciężko jest ale maly coraz mniej płacze jako go zostawiam wiec idziemy do przodu

Hej impreza się udała, Patryczek zadowolony chociaż pod koniec dał popalić ale to ze zmęczenia i wrażeń nie mógł zasnąć, tort mi się udał był dobry i ładny
elak nie ma to jak wiara w możliwości męża :-D ja też nie bardzo widziałam tą imprezę ale jakoś to było tylko że my dużo nie przygotowywaliśmy tylko torta, kupiliśmy ciastka suche i owoce noi kawa i herbata, wierze że jest ciężko ale niedługo dzieciaki urosną i będzie trochę lżej,
My teraz się zastanawiamy co dalej robić, czy mam zacząć pracę i małego dać do żłobka czy starać się o rodzeństwo dla Patryczka, obie opcje mnie przerażają, zobaczymy co życie przyniesie:happy2:

reklama
Paulina - super ze impreza udana :) u nas tez wszystko ok, obiad i tort smakowaly, Lenka grzeczna byla dopiero nastepnego dnia odchorowala marudzeniem i jeczeniem wrazenia ale tak to ok...co do sytuacji zyciowej doskonale Cie rozumiem :) baaardzo podobny dylemat i u nas i jak na razie dalismy sobie z m czas do wiosny na podjecie decyzji a co zycie pokaze...okaze sie :)
Buziak urodzinowy dla Patryka!

A jak reszta dziewczat z imprezami roczkowymi? Agugu - jak u Was?

Do góry