reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry współczuje wam nie przespanych nocy ale wiem o czy mówicie bo sama to przechodziłam odpukać Julita ładnie spi ostatnio,mam nadzieje ze dzieciaczki dadza wam sie dzis wyspać:tak: Ciril,Bułkasia współczuje i zdrówka wam zycze:-) Mummy2 ciesze sie ze jestes wiem jak ciezko jest samej jak tylko dasz rade to sie zagladaj i pisz nam co u was:tak: Wczoraj mała prawie cały dzień nie spała a dzis spi co chwile chyba tak pogoda na nia działa ja znowu mam katar a m mega przeziebioby i tak w kółko:dry:

reklama
Ach z wc to ja mam do dzis problemy:sorry2: niby lekarz mi przepisal takie cos do picia, ale tam jest tlustym drukiem napisane nie stosowac podczas karmienia:sorry2:

Adgama ide poczytac o tym kremie co napisalas, edit.....poczytalam juz, bylabym zainteresowana, a jaka masz pojemnosc??? 30 ml chyba malenki jest????

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie wyrabiam dzisiaj psychicznie. Noc nam minela w miare ale za to dzien fatalnie. Nie wiem co sie jej stalo poludninu nic tylko rycZy. Nosimy ja w ramionach, tulimy, spiewamy i po dlugim czasie sie uspokaja, przysypia ale budzi sie i od razu placze i marudzi. Spala mi na klacie i nagle sie zbudzila i od razu w bek i bardzo trudno ja uspokoic. I tak co jakis czas. Juz nie wiemy co robic
Zaraz idziemy ja wykapac, moze po kapieli sie troche zrelaksuje.
Zastanawiam sie nad zakupem chusty. Tylko ze zielona w tym jestem. Dziewczyny ktore chusujecie, powiedzcie mi czy warto. Czy dzieci sa spokojniejsze? I kiedy je chusujecie? W domu czy na spacerze? Jak dlugo dziecko moze byc w takiej chuscie?

Liwuś i ile dałaś za te muszle? Mnie dziś w nocy mleko zalało jak chyba nigdy :szok:
Maryśka mi coś znowu przy kąpielach marudzi :dry:

36,50zł za 2 sztuki w skład której wchodzą 2 membrany i 2 muszle :happy2:
P.S. W instrukcji obsługi jest adnotacja , że :
UWAGA: Nie karmić dziecka mlekiem zebranym we wkładce. To mleko nalezy wylać.

Zastanawiam sie nad zakupem chusty. Tylko ze zielona w tym jestem. Dziewczyny ktore chusujecie, powiedzcie mi czy warto. Czy dzieci sa spokojniejsze? I kiedy je chusujecie? W domu czy na spacerze? Jak dlugo dziecko moze byc w takiej chuscie?

WARTO! (myślę że każdy chustorodzic chustuje bo warto ;-)) Moje dziecię zasypia w chuście i śpi do 2-3 godzin bez marudzenia. Chustować możesz i w domu i na spacerze, my na razie tylko w domu, bo nie mamy kurtki w którą się obie zmieścimy. Mała jest spokojniejsza bo ciągle u mamy/taty a mama jest spokojniejsza bo jej lżej (chusta odciąża, bardzo! a ja wymiękuję dźwigając ręcznie moje 5 kilo), mniej się denerwuje bo ma wolne ręce, może bez problemu coś zjeść/wypić/usiąść i odpocząć etc. Pozycja w chuście sprzyja i pracy jelit maluszka i powrocie brzuszka mamy do formy (choć u Ciebie ten drugi powód mało istotny o ile dobrze kojarzę ;) ), dlatego polecana jest przy kolkach.
A jak długo... do czasu aż zgłodnieje/zarobi pampersa/będzie chciało się bawić, bo nosić możesz przez najbliższe 2-3 lata?
Najważniejsze wybrać pozycję odpowiadającą Wam obojgu i dostosowaną do wieku Malucha, no i oczywiście prawidłowe wiązanie. Wtedy świat jest łatwiejszy :)
Cinamona jeśli nie jesteś do końca przekonana zorientuj się czy w okolicy nie ma wypożyczalni chust, spróbujesz i będziesz wiedzieć, czy to coś dla Was. Dodam że Maryś zazwyczaj jest spokojna ale zdarzają jej się gorsze dni na marudzenie po odstawieniu od cycka, wtedy jak przyśnie i włożę ją do chusty to jest dłuższy spokój.

Liwuś toś mnie zaskoczyła tym dopiskiem, bo wszędzie czytałam w opisach produktu "nie trać cennego mleka", a w opiniach że dziewczyny w ten sposób po 20 ml zbierają do butelki :confused:

Ostatnia edycja:
Cinamona to faktycznie juz biedna wymęczona dzis jesteś może malutka coś boli ze tak placze dziś?:sorry2: Liwuś ja też myslałm że muszle po to są żeby mleko nie przenikało do zwyklej wkladki i sie marnowało tylko zeby je zebrać i wykorzystać a takto chyba nie ma to bardzo sensu skoro mleko i tak trzeba wylać:sorry2::confused:ja już od ponad godziny w łózeczku dziewczynki śpią póki co j kukam na kabaret i zaraz też ide spać:happy2:

Dziewczyny nie wyrabiam dzisiaj psychicznie. Noc nam minela w miare ale za to dzien fatalnie. Nie wiem co sie jej stalo poludninu nic tylko rycZy. Nosimy ja w ramionach, tulimy, spiewamy i po dlugim czasie sie uspokaja, przysypia ale budzi sie i od razu placze i marudzi. Spala mi na klacie i nagle sie zbudzila i od razu w bek i bardzo trudno ja uspokoic. I tak co jakis czas. Juz nie wiemy co robic
Zaraz idziemy ja wykapac, moze po kapieli sie troche zrelaksuje.

Cinamona u nas to samo, mala daje niezle w kosc, od poczatku malo spi. Wiem co czujesz frustracje i bezradnosc.
Karmie ja piersia ale juz powoli tez nie nadje rady. Mam plaskie sutki i musze zakladac takie kapturki i jak przez nie ssie to ja gwiazdki widze, tak strasznie boli.
Nie wiem czy to normalne czy przez to ze musze uzywac tych kapturkow. Czy ktoras miala jakies doswiadczenie z tymi kapturkami??? Pomozcie chcialam karmic przynajmniej do 5-6 miesiaca ale chyba nie dam rady jak ma mnie tak bolec przy kazdym karmieniu to nie wiem czy kolejny tydzien wytrzymam.

Wisienko i ja korzystam z kapturkow bo biedne moje sutki byly, cale poranione:sorry2:, mam bardzo plaskie i ciezko bylo malemu je chwycic, tez boli nadal, ale mam nadzieje, ze wkoncu sie przyzwyczaja, no chyba musza kiedys:sorry2:

reklama
ja początkowo też miałam poranione sutki i najgorszy był moment kiedy mały zaczynał ssać :szok: ale smarowałam oliwką z oliwek (taką spożywczą) i to pomogło, inne kremy nie pomagały, teraz czasami zaboli ale to sporadycznie i najważniejsze że nie ma ran i nie muszę używać kapturków :-) pewnie to też kwestia przyzwyczajenia ale grunt że nie boli :tak: tym bardziej że z Julką nie miałam takich problemów było bezboleśnie i bez ran oraz zastojów, zapaleń piersi, itp.

Do góry