reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

cześć

Kasia ja mam pas, narazie używam go tydzień bo wcześniej sie bałam że coś z raną po cc bedzie nie tak, w pasie jestem płaska to fakt ale bez pasa dalej flak wisi, mam nadzieje że nie długo będą efekty lepsze. Pas mam z tej firmy, coś podobnego TALIA SLIM : Mitex

Nouki jak dowiem się o jakimś super sposobie na rozstępy oczywiście dam znać

Liwus no właśnie 18 stycznia ide dopiero na kontrole do gina 6 tygodni po cc tak że napewno popytam się

reklama
Witajcie kochane.nie mam sil nadrabiac. Jestesmy dalej w szpitalu.od wieczora z Lena dobrze.ale wczoraj ona plakala ja nad nia. Dzis na wizycie powiedzieli ze z nis ok tylko oczka beda zakrapiac. Ja oprocz zmeczenia dobrze tylko kupki nie umiem zrobic :-( moze mi dadza czopka. Ale strach mam o szwy bo ciagna

Hej

U nas ostatnia noc i wczorajszy dzień to katastrofa nie wiem jak się nazywam po prostu:no: mały ani razu dłużej nie pospał, robił sobie drzemki przy cycku a jak przyszło go odłożyć to dziki ryk! w nocy zazwyczaj possał i zasypiał przy mnie a dziś w nocy w ogólnie nie spał ssał potem puszał bo skończył a oczy dalej jak 5 zł no masakra io tak do 6 i kiedy on zaczął przysypać to córka wstała bbo to skrajny ranny ptaszek jest:angry: jestem wykonczona maksymalnie az ciemno mi sie przed oczami chwilami robi a tak jak mummu2 jestem sama z trójka!! no i sobie popisałam....pozniej skoncze

Dziewczyny trzymam za was kciuki, zeby wasze maluszki w koncu zaczely ladnie spac.
Ja odliczam do poniedzialku i tez mnie to czeka.
Betiks zastanawiam, sie tylko jak jej zaoszczedzic tego szoku...ona jest malutka i chyba nie bardzo jeszcze kojarzy o co chodzi. Niby sie mowi, ze babcia cacy i jak najczesciej chcialabym zeby z nia byla, ale ona nie chce. jesli jestem w poblizu, nie ma opcji zeby wziela babcie za reke i poszla sie z nia pobawic.

cześć mamuśki :-)

clodi
co do rozstępów to mi też wyskoczyły - na plaże to chyba w stroju kąpielowym nie wyjdę, bo mi rozstępy m.in. na udach wyszły. kupiłam sobie krem no-scar póki co testuję od kilku dni, więc jeszcze nie wiem czy pomoże, ale dam znać ;-)
betiks moja mała też tak robi, że odchyla główkę wysoko i do tyłu wraz z podnoszeniem rączek, czyli radzisz udać się do neurologa?
noukie ja też chętnie poczytam czego dowiedziałaś się od rehabilitantki odnośnie niepokojących symptomów :tak:
nathani
mi w obcych miejscach też ciężko się wypróżnić :sorry2: - poproś o czopka ;-)

dziś w końcu łazienkę sprzątnęłam, ale jeszcze to nieszczęsne prasowanie (które miałam wczoraj zrobić) na mnie czeka :dry:
kurcze, chciałam was o coś zapytać, a zapomniałam o co :-D może później mi się przypomni :-p:-D

ciril kciuki zaciśnięte

Ostatnia edycja:
Cześć Mamuśki :)
Ja wyspana tak pół na pół, bynajmniej nie dlatego, że dziecię nie dało mi spać, właściwie wręcz przeciwnie. Maryś usnęła przed 21 na złożonym łóżku, nie miałam jak się z nią położyć, ostatecznie doczekałam do 1, żeby rozłożyć wyrko, Mała się nieco poprzeciągała, dostała cyca na śpiucha i do 4 spała spokojnie, pielucha, karmienie, do 7 spokój (przez to że jest tak ciemno o 7 to mam wrażenie że wstaję w nocy :dry:), a potem do 10 :)
Za to za dnia niewiele śpi, tylko u nas na brzuchach, bo jak się ją odłoży to zagaduje, wyśpiewuje, że hoho :-)
Senny dzień dziś jakiś, łądne słonko było z rana, ale jeszcze dosypiałyśmy więc chyba dziś nas spacer ominie. Teraz jakiś wiatr się zrobił, trochę ciemno. Brat przyszedł popatrzeć na Maryśkę, stwierdził że ona to jest taki balsam dla duszy i jak się ma doła to szybciej przechodzi :-D

Fiolka jak Mały?
4madlen jak po wizycie u pediatry?

Miłego dnia Wam :)

U mnie tez juz niewiele snu w dzien, ale nocki sa niezle. Gorzej z obowiazkami domowymi nie daje rady sprzatac gotowAc prasowac, coz chyba nie ja jedna.:(
Ale Zosik w ciagu dnia najchetniej przy mnie a Na chuste jeszcze czekam, od nosidelka strasznie bola plecy.
Przepraszam ze ta o sobie

A jak tam Basia?

A Basia dalej w dwupaku :dry:
Wczoraj zauwazylam dopiero ze brzuch zaczyna powoli opadac, bole w krzyzu mam od czwartku, troche podbrzusze ciagnie. Od czasu do czasu zdarzaja sie dziwne skurcze, takze moze sie rozkrecic do poniedzialku, ale nie musi. Synek kopie, ale juz tak leniwie, bardziej sie wypina.

Ogolnie czuje sie niezle, dzis zaliczylam spacer z corcia i tesciowa, ale krotki bo zaczelo padac. Corcia po nim ladnie spac poszla, a mezus pojechal w tym czasie na zakupy. Obiad zrobilysmy, dzis mielone i tak leci dzien. Szaro u nas i wietrznie.

Nathani ja tez mialam problem z wyproznieniem, tylko, ze u nas w szpitalu sprawdzali tylko czy siku zrobilam i ile. Kupke zrobilam dopiero tydzien po porodzie, ale jakos mi sie nie chcialo, a jak juz mi sie chcialo, to czekalam do ostatniej chwili, zeby nie musiec zbytnio przec.

reklama
U nas znowu nocka zarwana ,dziecko od 2:00 do 5:00 rano nie było skore do snu także nie spałam ja , mój M no i dziecko. Rezultat taki że ja ledwo żywa i M też. Jeszcze jedna noc taka i wymiękkne . Tym bardziej że w dzień nie ma mowy o odespaniu bo Starszak w domu..

Vivieenka byłam w sklepie i zakupiłam muszle laktacyjne medeli i moje wrażenie to fajne. Mają tylko taką wadę że mają one dziurki wentylacyjne więc jak się nachylasz albo coś podobnego robisz to wylewa się mleko jeśli takowe masz w tej muszli. No i cycek wygląda tak szpiczasto ale nie jakoś strasznie nie naturalnie. Poza tym uważam że są ok. Jest oszczędność na jednorazowych wkładkach. Wiem już teraz że u mnie się sprawdzą.
Zostałam też oświecona że są różne rodzje wkładek laktacyjnych jednorazowych tzn. jak Classic , Ultra , Night . Pani poleciła mi wkładki laktacyjne firmy Lansinoh . Powiedziała że to wg niej najlepsze wkładki na rynku - najbardziej chłonne. U mnie rossmanowskie nie zdały egzaminu.

I znowu mi skasowało pól posta ..wrr...

Majty se też kupiłam takie modelujące , fajnie trzymają brzucola sflaczałego
I stanik też http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles-mama-rene-70-i-i2884632316.html - taki wzór tylko rozmiar nieco inny.

No to sobie zrobiłam zakupy w ramach urodzin jutrzejszych , a co :-)

Nathani ja też po porodzie miałam problem z tym i dopiero po 7 dniach się wypróżniłam. Postraszyli czopkiem to od razu

Ostatnia edycja:
Do góry