reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Vivienne muszli jeszcze nie kupiłam bo za bardzo nie mam jak z domu wyjść bo wiatr hula i nie chcę Małej ciągnąć na taki wiatr. Ale jutro M zostanie w domu z Małą to ja skoczę do sklepu i oblukam. Zobaczę czy kupię aczkolwiek tyle kasy ile pójdzie przez cały okres karmienia na wkładki laktacyjne to wolę te muszle kupić i będzie mała oszczędność.
A ponadto kupiłam a raczej zamówiłam wczoraj pieluchy wielorazowe ale nie na pupusie , na pupusie zamówię kilka sztuk jak te się sprawdzą :
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL decor a - LULAJBABY
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL monkey biała - LULAJBABY
pieluszki PUL nieprzemakalne - pieluszka wielorazowa PUL rumiankowa fioletowa - LULAJBABY
pieluszki MINKY polarkowe - pieluszka wielorazowa MINKY różowe serce - LULAJBABY
pieluszki MINKY polarkowe - pieluszka wielorazowa MINKY mix dots różowa - LULAJBABY
pieluszki MINKY polarkowe - pieluszka wielorazowa MINKY bąbelkowa malinka - LULAJBABY

na pupusie chcę zamówić jeszcze z 4 sztuki ale to później :happy2:

reklama
Bardzo fajne pieluszki :tak: daj znać jak się spisują, ja się ostatnio zastanawiałam czy one są bardzo duże na pupie? Tzn. nie potrzeba dłuższych bodziaków na nie, czy zajmują miejsca tyle co pampek? Chętnie zobaczę Rozalkę w takiej kieszonce i czekam na relację :tak:
A zamierzasz je prać tylko w dziecięcym proszku czy kupujesz ten do pieluch?

Viv - Będę prała w zwykłym a dokładniej w Persilu sensitive , bo wszystkie Rozalkowe ciuszki uprane są w nim a Mała alergii nie ma..
W poniedziałek powinnam już je mieć. Wstawię na grupę zdjęcie starszaka w takiej pieluszce to zobaczysz jaka pupa ( nieco większa jest) albo Ci link wyślę do galerii ..

Pamiętam że babka jedna polecała dokupić proszek Nappyfresh i dorzucać pół na pół z proszkiem w którym pierzemy. Bardzo chętnie zobaczę zdjęcia w pieluszce, droga dotarcia dowolna, jeśli wolisz podesłać linka też chętnie przygarnę :-)

cześć dziewczyny

liwus pierwszy raz widze takie pieluchy, nawet nie wiedziałam że jest coś takiego :sorry2:. A ile sztuk tego kupujesz? Ja też w persilu piore i mały bardzo dobrze toleruje

Dziewczyny znacie może jakiś cudowny specyfik na rozstępy? Bo ja już nie wiem jak sobie z nimi radzić :no:. Jeszcze do tego ten flak mi wisi, już 4 tygodnie po porodzie a brzuch mam okropny. A kiedy można brzuszki zacząć robić po cesarce?

Clodi takich pieluch i wkładów musisz mieć tyle żeby wyrabiać z praniem, w zależności od częstości prania - "Generalnie jest przyjęte, że do pieluszkowania wielorazówkami potrzebne jest 15-25 pieluszek (w zależności od tego jak często planujesz prać), a używając 2 częściowy system, tj. pieluszka+otulacz, potrzebne są 3-4 otulacze, jako że te prane są co 3-5 przewinięcia pieluszki lub kiedy są znacznie zmoczone."
Jeśli chcesz używać wielorazówek na zmianę z pampkami to wystarczy mniej. Również przychylam się do wielorazówek ale chyba głównie w domu, na wyjścia pampki będą praktyczniejsze, ale wszystko okaże się jak już wielorazówki zakupię i jak się sprawdzą.

Wszystkie informacje na ten temat znajdziesz szukając stron o pieluszkach wielorazowych, np. pieluszkarnia.pl Pieluchy są z zasady drogie, ale w porównaniu do pampków wychodzą taniej, linki do tańszych wrzuciła Liwus dzisiaj, wczoraj chyba też do innej strony plus pupus.pl Teraz czekamy na opinie i ja też zainwestuję w kilka na początek
:-)

Pieluch kupiłam na razie tyle co powyżej umieściłam czyli 6 sztuk.

A na rozstępy to najlepszy zabieg bo kosmetyki niestety rozstępów nie zlikwidują z czasem one zbledną. A brzuszki ..hoho kochana po 8 tygodniach :happy2: a bardziej wysiłkowe-obciążające organizm po 3-6 miesiącach. Najlepiej to skonsultować z lekarzem...

Tak jak pisze Viv u nas wielorazówki będę używane w domu i na krótkie wyjścia a na resztę pampki..a i tak będzie to oszczędność. A jak już dziecię będzie nieco większe to będziemy tylko na wielorazówkach :-)

M wykąpał Małą , Starszak umył się sam :happy: i dzieci grzecznie śpią. Ja też lecę pod prysznic i do łóżka bo wczorajszą noc mieliśmy zarwaną, może dzisiaj Mała się nad nami zlituje.
Jutro idę na podbój sklepów w poszukiwaniu muszli laktacyjnych oraz majtek modelujących haha..mam zamiar kupić sobie takie z wyższym stanem bo one tak jakby pełnią funkcję pasa a dodatkowo są w miarę wygodne i brzuchal nie wisi ...

Ostatnia edycja:
Witajcie wieczornie.
jeszcze 3 dni do godziny zero, jak ja to wytrzymam? ehh ostal sie jeden rodzyn co na swiat sie nie pcha wcale:-p
ale juz jutro sobota, takze jestem blizej niz dalej.
Tesciowa marudzi, ze jej nudno :szok: no ale u nas pogoda pod psem, mialo byc ladnie a deszcz pada caly dzien, nie ma jak wyjsc z domu.
Cora spac nie chce. Ide troche z nia posiedze, moze zasnie ze mna, choc wczoraj to baraszkowala z godzine, a potem poszedl maz do niej i zasnela w 5 min.

Witam mamuski,
czytam was regularnie ale rzadk pisuje, mala tez za bardzo nie daje ciagle przy cycu, Czasami juz nie wyrabiam.
W dzien tez za bardzo nie chce spac, dobrze ze w nocy budzi sie 2 razy tylko jak narazie.

Mam pytanie w czasie porodu popekalam w kilku miejscach, pekniecia 2 stopnia, minely juz 4 tygodnie od porodu. Przepraszam ze tak bezposredni generalnie juz nie krwawie ale gdy robie kupe ciagle widze swieza krew na papierze i boli mnie rowniez. Czy ktoras z was tez tak ma czy to normalne, wizyte u GP mam dopiero za 2 tygodnie i nie wiem czy powinnam czekac czy juz teraz zglosic sie.

reklama
Hejka...

U nas tez nocka do d.... maly co godzine na cycu wisial troche rano odespalam, ale padam, jeszcze bylismy na zakupach kupilam malemu ubranek bo nic poza 56 cm nie mielismy:sorry2:

Clodi jak znajdziesz cos na te rozstepy daj znac, u mnie tez sa:-:)-(

Do góry