reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry zagladam na chwilke moja też taka przytulanka najlepiej jej na rączkach ale w domu coś trzeba robić więc musi pospać troszke sama albo poleżeć ale wtedy ją starsza wozi wózku np i jest ok:-) U nas wieje jak cholera ja chce śnieg:baffled:a tu szaro i brudno i deszcz:wściekła/y:wraca mi bol gardla i katar wszystko przez tą pogode Nathani to masz małego żarłoczka:-) vivienne niby nie powinnno sie mieć @ dopóki sie karmi ale teraz różnie to bywa:sorry2: Milego dnia:happy2:

reklama
Vivienne mi tez sie wydaje ze to wczesnie jak na @ przy karmieniu :baffled:
U mnie nudy, czekam na kolezanke.
Fiolka zdrowka zycze, cos biedna nie mozesz sie wyleczyc....
U nas mialo byc dzis slonce i dupa, pada deszcz i jak tu na spacer wyjsc, ehhh.

no właśnie nie spodziewałam się tak wcześnie :baffled: może to tylko jakie plamienie sobie przypomniało? Na razie czuję się zaskoczona, że rano miałam ubabrane gatki nieco :zawstydzona/y: ale czekam na rozwój sytuacji

Z tego co widzę DTP błonica-tężec-krztusiec jest w programie szczepień refundowanych, bezpłatnych, ale jest też składową szczepienia 5w1 i 6w1, tak czy inaczej ta seria nie odpowiada tej z ksiązeczki zdrowia Marysi ale trochę mi serducho zabiło :crazy:

Ostatnia edycja:
kasia_s ja płaciłam 200zł za 6w1. Nazywa się Infanrix
vivienne mój Antoś też taki przytulaśny już trzeci dzień... jak śpi to tylko na mnie bo jak go odłoże to max 15 minut... ale zmęczony jest bo widać :sorry2:
liwus ja mam termometr na podczerwien microlife chyba i przeklinam go strasznie...

Ruda-iza u mnie tez nocka do bani. Mala budzila sie czesto i pozniej za kazdym razem po cycku nie potrafila zasnac. Teraz tez ciagle steka i zasnac nie moze. Dostala cycka, otulilam ja, zapodalam kolysanki i zobaczymy co bedzie.

Dziewczyny kochane jestescie. Bardzo dziekuje za rady dotyczace pomocy w zasypianiu. Zawsze mozna na was liczyc. Zaczne od otulania. Ale takiego bardzo scislego, bo ja mala otulalam ale tak byle jak chyba bo rece jej caly czas wychodzily.
Jestem zdesperowana wiec bede probowala wszystkiego, mam nadzieje ze znajde zloty srodek.
Ruda-iza sprobuje tez z ta pielucha podczas karmienia
Liwus dzieki za artykul o otulaniu. Obejrzalam sobie filmik jak otulac zamieszczony w tym artukule i juz mala opatulilam. Nie mialam odpowiedniej wielkosci kocyka ale znalazlam recznik z mikrofibry i jest ok. Zobaczymy jak mala na to zareaguje.
Ooo juz marudzi...

Ania-789 co prawda nie licze ile pieluch zuzywamy ale jest tego sporo, napewno wiecej niz 6 dziennie.
Wydaje mi sie ze mala sie najada, bo ladnie przybiera ale moze to nie zalezy od tego. Nie wiem juz sama. Jak sprawdzic czy sie dziecko najada ?

ankka ja widziałam już jak tylko się to pojawiło. W temacie szczepionek jestem na bieżąco, bo akurat moją córkę dotknął problem powikłań poszczep., dlatego Piotrusia nie szczepiliśmy i nie będziemy szczepić, nasz pediatra to popiera, sam ma 2 dzieci - nie szczepione.
Co do tej szczepionki DTP to jest ta "zwykła" bezpłatna, którą standardowo podaje się w punktach szczepień. Ta skojarzona ma podpisane obok +IPV + Hib + WZW B - nazwa Infanrix Hexa. Ale ja was ostrzegam przed tymi skojarzonymi. To jest zbyt duża bomba dla maluszków i powoduje wiele powikłań. http://prawdaxlxpl.wordpress.com/2012/12/19/36-dzieci-zmarlo-po-podaniu-szczepionki/
Lepiej szczepić (jeśli decydujemy się na szczepienie) pojedynczymi szczepionkami na każdą chorobę w odstępach czasowych, bo układ nerwowy dziecka to lepiej zniesie.
Mój od wczoraj też przyklejony do cyca i tak chce zasypiać w dzień, bo w nocy już ładnie zaczyna spać sam w łóżeczku :tak:

reklama
Masakra strach iść szczepić, my wykupiliśmy szczepionkę ryzyko duże, ale wydaję mi się że tymi darmowymi większe :(
Tyle się naczytałam o tej rtęci i autyzmie ,że oszaleje :(

Do góry