reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

a moja gwiazda dziś chyba wszystkich gości odreagowuje, tyle się tego przewinęło ostatnio, w domu gorąco, a ta tylko cyca i cyca, śpi tylko na mnie a co ja odłożę to max. 5 minut, jak nigdy. CO się obudzi to do cyca :dry:

ech, idę spać, nie miałam nawet kiedy do Was popoludniu zajrzeć. Do jutra :)

reklama
cinamona u nas wózek bardzo dobrze się sprawdzał i nie mam niestety innych sprawdzonych pomysłów :-(bulkaasia a może spróbuj jakiejś herbatki laktacyjnej, w poprzedniej ciązy jak miałam kryzys to pomogło:confused:
nathani to ciesz się swoim maleńskim, a jednak wielkim szczęściem :-)
sarka Wojtuś dokładnie po osiągnięciu 3 tyg. przybrał 960g czyli wypadałoby mniej więcej 320 na tydzień ale wiadomo że różne wagi mogą różnie ważyć choć nie sądzę aby była wielka różnica:happy2:
wiolka zdrówka dla dziewczynek
ankka szkoda że spacerku nie było:-( obyś jutro miała ładną pogodę:tak: u nas niestety popsuła się i wiało dziś okropnie:baffled: my Wojtusiowi przemywalismy od początku spirytusem rozrobionym z wodą 2:1 i zarówno połozna jak i pediatra stwierdziły że dobrze że nie kupiłam tego octaniseptu
liwus Wojtkowi odpadł kikut dopiero jak skończył 3 tygodnie i dwa dni :baffled:
4madlen ile kosztuje ta skojarzona jesli można wiedzieć :confused: a czy w całym kraju ceny są takie same :confused: my mamy szczepienie 24.01 ale zakręciłąm się z tymi wszytskimi cenami i informacjami:-(

a u nas zaczyna się chyba jakiś kryzys:-( Wojtus dziś całe popołudnie pręzy się, wygina i krzyczy i to chyba nie od brzuszka:-( a ja cierpię bo nie wiem jak mu pomóc:-(
po usg bioderek pani dr powiedziała nam że duży płód ma swoje plusy ale też minusy - jak to określiła rodzi się pomarszczony, pognieciony bo ma mniej miejsca niż inne dzieci no i przez to ma wpisane w książeczce wzmożone napięcie przy odwodzeniu
oczywiście stwierdziła że wszytsko w normie i mamy ćwiczyć stawy i stópki, pediatra tez po wizycie stwierdziłą że wszytsko ok ale ja zaczynam chyba panikować i zastanawiam się czy nie ma wzmożonego napięcia nerwowego szczególnie po dzisiejszym dniu :-( pracuję z osobami niepełnosprawnymi i może to też powoduje u mnie zbytnią wrażliwość bo dość się napatrzę i naczytam dokumentacji na codzień :baffled: K. stwierdził że za dużo na ten temat czytam w necie:baffled:

Witajcie, ja tak na chwilke, bo zmeczona jestem. Bole krzyza dalej mi dokuczaja, brzuch jakby troszeczke opadl, podbrzusze tez dzis dawalo o sobie znac. Pojadlam bloku czekoladowego i synek buszuje.

pozdrawiam Was i dobranoc.

Dzień dobry :-)
Szybko nas "zdjeli" :szok:. Może dlatego, że końcówka roku :-p

Fiolka wytrwałości życze :-)

Wiolka zdrówka dużo dla Nastki :*

Kasiu oby to tylko "wyolbrzymienie" :-) Będzie dobrze trzymam kciuki mocno :-)

Cinamona a powiedz ile pieluszek na dzień zmieniacie? Bo Ty piersią karmisz tak? Może Mała się nie najada? Z tego co wiem, gdy dzidziol się najada, to powinno sie 5-6 pieluszek na dzień zużywać. Pamiętam, to było pierwsze pytanie położnej, gdy przychodziła nam do starszej :-)

Basiu kciuki trzymam mocno :-)

Ja juz tylko "brudze" :-D Ale być może to tylko cisza przed burzą :-p.
Egzaminy przełożone na za 2 tygodnie :-D Będzie czas, żeby się porządnie nauczyć :-D Jeśli dziewczynki dadzą :-p
Mleczka po troszku tatusiowi odciągam :-D Narazie mamy 90ml :-p Myślę, że jak do jutra będę odciągać, to dziecie me nie będzie głodować :-p Tylko czy moje cyce tyle wytrzymają bez Małej :-D:szok:

Pozdrawiam cieplutko :-) Dziś spacerek same raczej, tatuś chce ze starszą w domku zostac :-)

Kasiu staraj się nie myśleć o takich sprawach i się nie nakręcać niepotrzebnie. Ma potrzebę się poprężyć i powiercić i to przecież nie musi niczego złego oznaczać. Spacer wózkiem po domu na razie zaliczony, na dworze nieciekawie, zobaczymy czy się ta pogoda wyklaruje
Vivienne ja mam to samo z moją Martą, nikt jej nawet na ręce nie może wziąść do odbicia, bo zaraz płacze i szuka cyca :sorry2: Ponoć dzieci tak mają, trzeba to przeczekać. Na dodatek utraciła zdolność żeby dobrze złapać brodawkę, jestem tak poraniona że aż syczę z bólu. Dałam jej dzisiaj przez tą silikonową osłonkę i jej też dobrze nie złapała :baffled:

Witajcie, u mnie nic. Jednak bede pozna grudniowka:baffled: ehh

Dzis nie przespana noc, cora sie budzila, ja latam do wc co 20 min...zwariowac idzie.
Trzeba wstawac, kawe trzasnac. Dzis kolezanka do mnie wpada to troche rozrywki bedzie.

Aniu super, ze masz jeszcze troche czasu na nauke.
Kasiu mam nadzieje, ze z Wojtusiem bedzie ok, a ty za duzo nie czytaj, mnie moj D. tez ochrzania ze siedze w necie i wyszukyje a potem wymyslam corce choroby.

Do pozniej kochane.

Dzień dobry
u mnie tez kiepska noc, mała pół nocy sie prężyła i stękała, ranek podobny. CIągle je i stęka, zasnąć nie może. Objawy podobne jak u ciebie Kasiu. Czekamy na wizytę lekarki, miała być w tym tygodniu, pielęgniarka środowiskowa ma być w przyszłym.

Witam,

ostatnio rzadko piszę ale czytam regularnie,

Nathani w końcu się doczekałaś, gratuluję i dużo zdrówka dla was, moja córa też Lenka

Viwienne u nas wczoraj trochę gości było, a z małą miałam ciężką noc, myślę że też z powodu gości taka niespokojna była, teraz też trochę postękuje

Basiu to jeszcze tylko na twoją kruszynkę czekamy, jeśli dobrze doczytałam, obyś się szybko doczekała

Nam się dzisiaj wkońcu udało pobrać mocz na posiew, zobaczymy czy mała nie ma jakiejś infekcji, oby nie:-(
We wtorek idziemy na ważenie, mam nadzieję że wkońcu trochę przybrała,
Lence bardzo się po karmieniu ulewa, też macie z tym problem?
Dzisiaj mała skończyła miesiąc, równo o tej godzinie miesiąc temu to mi wody odeszły, pamiętacie???? hehe, bo pisałam wtedy na forum...

Nie mam pomysłu na obiad

Miłego dnia:happy2:

U nas też nocka kiepska. Mała też coś się prężyła i od 2:00 do prawie 5:30 nie spała. Chyba ją przereklamowałam :-) Teraz śpi z Tatusiem i jej dobrze. Dzisiaj ma przyjść położna więc ogarnęłam trochę chałupę i czekam... i chyba zaraz zasnę na siedząco.

Powiedzcie/poradzcie chcę kupić termometr na podczerwień bezdotykowy może polecicie jakiś?

Kasia nie nakręcaj się niepotrzebnie. Powiem Ci że jak ja z Małą wychodziłam ze szpitala i miała teoretycznie robione przed samym wyjściem USG główki przez ciemiączko a potem wynik tego USG lekarz napisał symbolami na wypisie a ja oczywiście w domu wrzuciłam to w internet to prawie osiwiałam , ale przeczytałam 2 zdania i stwierdziłam że dalej nie czytam bo tylko się niepotrzebnie nakręcam. Lekarz oczywiście wszystko mi wyjaśnił w szpitalu i powiedział że nie ma się co martwić ale wiadomo że matka zawsze drży nad maleństwem... Także głowa do góry.

reklama
pracuję z osobami niepełnosprawnymi i może to też powoduje u mnie zbytnią wrażliwość bo dość się napatrzę i naczytam dokumentacji na codzień :baffled: K. stwierdził że za dużo na ten temat czytam w necie:baffled:

Kasia mam to samo! Też pracuję z niepełnosprawnymi i jak mnie najdzie zły humor z pracy to Maryśka ma już taaakie choroby, że hej :szok: Tuż po porodzie doszłam do wniosku że tacy jak ja nie powinni mieć dzieci, ale szybko mi przeszło ;-)

Szczepionka skojarzona ma różne ceny, już kiedyś pisałam że ja płaciłam 220 zł (u nas szczepią tylko swoimi, nie można kupić taniej i donieść), w Pionkach k. Radomia dawka 140 zł a w doz.pl chyba 238 zł.

Dzień dobry :-)
Szybko nas "zdjeli" :szok:. Może dlatego, że końcówka roku :-p

A ja wchodzę przez control panel i nawet nie zauważyłam zmiany, dopiero dziś do mnie dotarlo o czym Wy piszecie :-D

Mleczka po troszku tatusiowi odciągam :-D Narazie mamy 90ml :-p Myślę, że jak do jutra będę odciągać, to dziecie me nie będzie głodować :-p Tylko czy moje cyce tyle wytrzymają bez Małej :-D:szok:

Daj znać jak przetrwasz, ja będę znosić bez Małej weekend 12-13.01. Mleczko jak coś jest w zamrażarce, ale na świeżo też ściągam. Dziś mnie zalewa, chyba po tym wczorajszym jej wcinaniu non stop

Ankka nie martw się, dzieci zapominają jak się ssie, ale na pewno sobie przypomni. Moja już bardzo ładnie ssie, to mnie prawie nie boli, ale jak ssie jedną pierś to drugą odczuwam :baffled: ale to chyba napływ mleczka, bo zaraz zaczynam kapać :crazy:
Liwuś używasz już tych muszli? Ja jednak też zainwestuję, bo tyle mleka tracić to szkoda.

Marysia wczoraj miała kiepski dzień, ale za to jak mamie noc wynagrodziła... jak poszłam do niej tak koło północy do łóżka, pokarmiłam, potuliłam i usnęła, tak dopiero ok. 5 się przebudzała, dostała cyca na śpiocha, w pieluszce tylko trochę mokro miała to nie zmieniałam, dopiero przed 8 się potem obudziła, pieluchę zarobiła, a po zmianie znowu zjadła i usnęła jeszcze ze mną do 11!!! Nakarmiłam ją, przebrałam i teraz śpi sama na brzuszku :-)

Liwuś termometr mam ten od tego sprzedawcy i jestem bardzo zadowolona Termometr elektroniczny na podczerwień 4 w 1 (2823963075) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Cholercia, krwawię :szok: wygląda jak początek okresu, może tak być :confused:

Do góry