reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej hej

Nie mam prawie czasu zagladac na forum bo mala strasznie marudna i malo spi w ciagu dnia.
Jestem troche zalamana tym jej jeczeniem caly dzien. Nic jej nie boli, zimno jej nie jest , mokro nie ma a caly czas marudzi. Najwieksze problemy ma z zasnieciem. W ramionach zasypia a jak ja przekladam do wozka ( bo lozeczka jeszcze nie polubila) to po chwili sie budzi i beczy. Czasem brak mi sil.
Na szczescie poprzedniej nocy ladnie spala i dZisiaj jestem w miare do zycia ale juz mysle co to bedzie tej nocy...
Macie jakies pomysly na zasypianie u dzieci?

Miałam dokładnie tak samo ze starszakiem w nocy z malutką. My ciasno owijamy małą i kładziemy na boczek. Ja karmię też ją w rożku z usztywnieniem i tak bez jej poruszenia przekładam do łóżeczka. Pomagało też przyłożenie podczas karmienia pieluchy między mną a maleństwem, wtedy ma ten sam zapach i ciepło w łóżeczku (wózku).

My dziś mieliśmy drugi dzień werandowania a;e tym razem mała spędziła ponad godzinę w samochodzie :-D dobrze to zniosła, niestety pogoda się zepsuła i narazie ze spacerków nici.

Ja też mam pytanie o kikut. Nam jeszcze nie odpadł, ale od wczoraj pojawiła sie jakaś wydzielina ropna z krwią. Jest tego niewiele. Zdarzyło się wam coś takiego?

reklama
nathani wielkie gratulacje!!!!:-) Ile Lenka wazy?

A ile na tydzien przybieraja wasze maluszki? My dzis bylismy u pediatry i w dwa tyg. Oli przybrał 370g wiec na tydz cos 185g wychodzi a to bez rewelacji:-( zastanawiam sie czy go nie dokarmiac:sorry2:

bulkasia 4400 to mega wynik:tak: mój ma tylko 3720

Ciril zdrówka Ci zycze i oby antybiotyk pomógł!!! trzymam kciuki

Basia kciuki za rozkrecenie:tak:

cinamona mój ma tak samo:dry: na rekach bedzie spal jak niezywy a tylko go odłoze (tez w gre wchodzi tylko wozek) to sie ksiaze nagle budzi z rykiem

Tu mi uciekłyście grudniówki :-Dznalazłam:-p my byliśmy dziś u pediatry Nastka ma słabe zapalenie oskrzeli dobrze że jej leki w domu podawalam bo pewnie miałaby znowu zapalenie płuc a mała mega katar ale płuca na szczęscie czyste lekarka znalazłau Julity przepukline pępkową powinna sie sama wchłonąć bo mówi że dużo dzieci ją ma ale ustalimy termin do specjalisty żeby skontrolować od piątku mała przytyla 120g lekarka mówi ze ładnie leki dziewczynkom podałam i lezymy już w łózkach wszyscy śpią oprócz mnie Nathani doczekałaś sie w końcu buziaczki dla was:-) lece poczytać Aurelka gratulacje:-):tak::tak:

Sarka moja Marta w dwa tygodnie przybrała 430 g i lekarka mówiła, że bardzo ładnie. Więc myślę, że te 60g różnicy to niewiele i Twój Oli też przytył w normie.
Cinamona ja na noc zawijam małą w otulaczek. Dużo to daje, bo sobie rączkami nie przeszkadza przez sen, a w dzień jest różnie, śpi dużo krócej niż w nocy, bo jej w nic nie owijamy. My mamy coś takiego, ale równie dobrze można użyć rożka albo kocyka Otulaczek - otulanie niemowląt | Motherhood.pl
Kasia_s ze spacerka niestety nic nie wyszło, bo wózek przyjechał dopiero po 16tej. Co do pępka to nam odpadł 25 grudnia, a w nocy z 30 na 31 zakrwawił. Położna powiedziała, że to się zdarza, tak samo pediatra. Przemywać spirytusem, nie octeniseptem.
Nathani, Aurelka wielkie gratulacje :-)

U mnie dzisiaj kryzys. Wczoraj pytałam pediatrę o mleko, jakie dawać zastępcze gdybym straciła pokarm i żadnego nie doradziła, bo pokarmu na pewno nie stracę. A dzisiaj mała tak na mnie ciągle wisiała, że z jednego cyca już nawet kropli nie mogłam wycisnąć, jak chciałam sprawdzić czy coś tam jej leci :-( Ale po kąpieli dałam jej z niego pić i słychać, że przełykała, po naciśnięciu mleczko fajnie popłynęło, więc zdaje się, że produkcja leci na bieżąco. Zresztą mała dzisiaj kąpana w sklepowej wodzie, bo u nas na wsi awaria i dopiero jutro koło południa ma woda lecieć :sorry2:

Ostatnia edycja:
Fiolka trzymaj sie napewno pomogą maluszkowi bądź cierpliwa a ze szpitala tak jest niestety cieżko teraz trafić na dobry skąd mogłas wiedzieć że tak tam będzie to ich wina nie twoja Ciril-zdrówka myśl pozytywnie wszystko będzie dobrze ciesz sie dzieciaczkiem i staraj nie martwić:tak: Bułkasia mam nadzieje że rana sie w końcu zagoi i da ci cieszyć sie bąblem i byciem znim w domku;-) Nathani doczekałaś swojej ślicznej gwaizdy włoski ma mega taka lalunia teraz zbierajcie siły i do domciu:tak: A gdzie sie podziewa mummy3? mummy2 też dawno nie było:sorry2: Moja Julita w nocy sie na brzuch przekręca dlatego śpi z nami w łózku bo sprawdzam jak śpi i ją obracam chociaż na niewiele sie to zdaje bo po niedługiej chwili ona znów sie na brzuch obraca a ja sie boje że mi sie udusu chociaż spryciara mała obraca sobie głóke na bok

My nie mamy otulaczka ale ja zawijam po karmieniu małą w cienki kocyk i kładę do łóżeczka gdzie jeszcze zawijam w rożek , czasem jeszcze kładę cienki kocyk polarkowy ale to ze względu na rączki które ciągle wydobywa :-) i tak śpi dziecko w nocy. W dzień zazwyczaj tylko pod kocykiem.
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-piel...dek/1327-otulanie-noworodkow-po-co-i-jak.html
Nam jeszcze kikut nie odpadł , jutro będzie u nas położna to się podpytam czy to normalne :happy2:
Chyba będę szła powoli do łóżka bo i tak mnie czeka nocne wstawanie ...

Ostatnia edycja:
wiolka mummy3 okazała się oszustką, która nie ma żadnych dzieci i męża i wszystko co pisała było tworem jej wyobraźni. Nie pierwszy raz zresztą bo odezwały się do nas dziewczyny, które ją zdemaskowały na innym forum i nas ostrzegły...

My dziś byliśmy na tej szczepionce. Antoś płakał dosłownie 5 sekund... dostał tą skojarzoną w udko. Waży już 6100g a dzis kończy 7 tygodni :) kawał chłopaka z niego co? :p a wydaje mi się taaaaaaki malutki :)
nathani jeszcze raz ogromne gratulacje!

Madlen co ty mówisz:szok: powiedzcie mi jak ludzie są durni i bezmyśli robią z siebie idiotów i nabierają innych:wściekła/y:jak tak mozna:wściekła/y: kochana kawał mężczyzny małego masz w domu:tak:rośne pięknie:-)buziaki dlaniego;-)

reklama
Mala wazy 3700, dluga na 57. 9 w skali apgar. Ale ciagle chce piers i mymlac. Zasnie na10 minut i sie wydziera na jedzenie. Leze na sali z 2 babkami maja synow ktorzy grzecznie spia ale ta moja gwiazda zapomnijcie. Ps. Kawy mi sie.chce

Do góry