reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Przepraszam, ze tak nie w temacie, ale nas zepchneli na tym forum tak niziutko :baffled: Tyle przewijania ehhhh

A mnie dzis bola plecy, dokladniej krzyz.zwlaszcza jak chodze. Moje dziecie w brzuchu cos mniej aktywne, a to na zewnatrz az za bardzo. Kurde mecze sie z jej pleckami bo zrobil jej sie taki wyprysk dziwny wielkosci mojego malego paznokcia. Czerwone to i jakby suche. I na drugiej lopatce juz cos tez sie pojawia. Widzialam mase dzieci z problemami skornymi, ale mnie martwi najmniejsza krostka.

Basia a to nie ospa?

reklama
Raczej watpie, bo ona to juz ma ze dwa miesiace w tym samym miejscu, tylko troche jej sie powiekszylo niedawno. Wydaje mi sie ze to alergiczne, a tak malo ma bo moze pomogl ten probiotyk Latopic co jej podawalam przez ostatnie 3 miesiace. Miala alergie na nozce, w zgieciu pod kolanem, ale to sie ladnie juz goi. Tam sie objawiala wiekszosc alergii owocowych. Wyglada na to ze wyrasta.

A robiłaś jej jakieś testy na alergie? Bo w PL to dopiero się robi teoretycznie po 3 r.ż.
Ja to w sumie już zapomniałam jak to jest z tymi alergiami u dzieci, chociaż fakt miał skazę białkową przez jakiś czas ..

Jejku , ja tu cisza dzisiaj :-) Jak moje dziecko dzisiaj śpi ładnie to Was nie ma , no nic trudno. Zbieram się po starszaka.

Patrzcie:
Najpopularniejsze imiona 2012 roku:

Chłopcy*:Jakub
Mateusz
Bartek
Jan
Kacper
Michał
Szymon
Maciej
Piotr
Filip
Dziewczynki*:
Julia
Maja
Zuzanna
Aleksandra
Natalia
Wiktoria
Oliwia
Zofia
Maria
Amelia

Ostatnia edycja:
W 2011 Marii nie było w pierwszej dwudziestce, a w tym roku mamy swoją Marysię, Marysię kuzyna starszą o miesiąc od mojej, i Marysię u znajomych, starszą o tydzień od naszej :nerd:
Z tym że i tak bym nie zmieniła decyzji bo Marysię w planach miałam od zawsze :cool2:

Była u nas moje przyjaciółka, przyniosła śliczne ciuszki Marysi w prezencie, właśnie wyszła, a czeka nas jeszcze dziś wizyta duszpasterska, o ile tu ksiądz zagląda bo nie wiem czy właściciele jakoś prostowali że tu wynajmowane, a ok. 18 ma zajrzeć jeszcze kumpela z chłopakiem, więc mnie dziś za dużo chyba nie będzie.

Nathani jak u Ciebie sprawy?

A robiłaś jej jakieś testy na alergie? Bo w PL to dopiero się robi teoretycznie po 3 r.ż.
Ja to w sumie już zapomniałam jak to jest z tymi alergiami u dzieci, chociaż fakt miał skazę białkową przez jakiś czas ..
:
Robilam jej testy w Polsce biorezonansem, jak miala 4,5 mca wyszla alergia na bialko mleka krowiego, laktoze, cielecine, wolowine i fasole biala. Na bialko mk odczulalismy ja, ale i tak podawalam jej pepti do teraz. W 10 mcu bylam ponownie w tym gabinecie to wyszlo ze alergii na bialko mk, laktoze i miesa juz nie ma, ale za to na wiekszosc owocow, cebule, pomidora i gluten.
Gluten zaczelismy wprowadzac jak skolnczyla rok i 2 tygodnie, bo pediatra kazal zrobic przerwe 2-3 mce.

To moze byc wszystko, tu zamierzam jej zrobic niedlugo testy z krwi na mleko i gluten, zobaczymy co wyjdzie.

No to sie doczekala Nathani :-D To teraz kolej na mnie :-)
A dzis mnie w krzyzu boli i ogolnie mi gorzej, wiec moze sie rozkreci.

Dziewczyny jestem, tylko nadal nie wiadomo, co dalej ze mną. Wyszłam do domu, bo stwierdzili, że dopóki nie mam gorączki, nie dostanę znowu krwotoku, ani odchody pologowe nie zaczną wydzielać nieprzyjemnego zapachum to oni nie zrobią łyżeczkowania, bo to zbyt niebezpieczne po dwóch cesarkach. Może się samo oczyści, a oni na usg nie widzą czy to resztka lożyska czy tylko skrzepy. Jestem strasznie kołowata już od tego wszystkiego. Biorę antybiotyki, ale już mam dosyć.
Pozdrawiam wszytskie już rozpakowane i te jeszcze oczekujące...

Przepraszam, ale na razie tylko Was podczytuję, bo nie mam za bardzo nastroju. Dopoki nie dojdę do siebie i sytuacja się nie wyklaruje to chyba nie jestem dobrym partnerem do dysykusji.
Nie chcę psuć Wam nastroju, ale od tego zdarzenia cały czas myślę tylko o tym, że chcę zobaczyć kiedys swoje wnuki...

reklama
Ja tak na szybko :-)
Nathani Aurelka gratulacje :-)
Melduje, że Nasza Młodsza już pełnoprawnym obywatelem RP jest od dziś :-D
Nie nadrabiam narazie, może później, właśnie z miasta wróciliśmy :-p Ide sie uczyć :-D W sobote egzaminy :-D

Do góry