reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

no jest tak jak mówiłam, od 9:00 rano do południa, będą szkoły ale kto chce może przyjść, będzie też chyba jakiś mały występ :-) ... tak więc zapraszam w środę :-)

reklama
u nas na szczęście nie ma zazdrości między rodzeństwem, pomaga zapewne fakt, że traktujemy obu jednakowo (tzn. starszy nie jest zmuszany do ustępowania młodszemu tylko dlatego, że jest młodszy - a to najczęstsza przyczyna zazdrości) :-) ...
Felidae postaraj się aby starszy synek brał udział w opiece nad młodszym braciszkiem i jak najczęściej ci pomagał, to najczęściej zmniejsza u dzieciaków uczucie zazdrości. Wiadomo że 6-latek niewiele może zrobić, ale zawsze można dla niego wymyślić coś aby poczuł się potrzebny (nawet zwykłe podawanie pieluszki czy ręcznika) i oczywiście potem go bardzo pochwalić, że świetnie mamie pomaga i jest dobrym starszym bratem :-) ... czasem pomaga też zakup dzidziusia-lalki aby smyk mógł sam zobaczyć jak to jest przebierać takiego malucha i zajmować się nim, wszystkie dzieci są tego ciekawe i nie ma tu znaczenia, że to chłopiec :-) zawsze mnie wkurza jak ktoś mówi, że lalki są dla dziewczynek, a samochody dla chłopców, już od najmłodszych lat wpajają dzieciom segregację płciową i podział na lepszych i gorszych!!! Mój synek uwielbia wozić misia w swoim małym wózeczku i kiedyś miałam taką sytuację, że zaczepiła mnie kobieta na ulicy i powiedziała do Nataniel: "A co ty jesteś dziewczynka że się wózkiem bawisz?" ... to ja jej wtedy, że jego tatuś też synka wozi w wózku a wcale nie jest kobietą :-) ... bo prawda jest taka, że zabawy wózkami i lalkami u chłopców pomagają później rozwijać ojcowskie uczucia :-)

kaja.m my korzystamy z serdeczności babci więc nie pomogę:-(

co do zazdrości u nas to raczej chodzi o to, że starszy się upewnia, że też jest ważny, tylko zawsze w nieodpowiednim momencie :/ Dla brata jest bardzo serdeczny, najchętniej sam by się nim opiekował. i uważa że 6 lat to już poważny wiek :-D

lenaDTR
Wisieńka urodziła 28 maja :-) wiec teraz i u niej maluchowe szaleństwo :-) Jeszcze raz gratuluje Wisieńko

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry