reklama
ja poprzednio kupiłam używany za 650 zł i później odsprzedałam też za 650 zł więc nic nie stracił na wartości. A przy nowym to wiadomo że trzeba później sprzedać za połowe ceny. Chyba że ktoś przewiduje powiekszanie rodziny to wtedy mozna kupić nowy
pola06
Fanka BB :)
- Dziewczyny ,ja się kocham w x-landerach , moja córka miała X1 wg mnie niezawodny PoD kazdym względem , amortyzacja 1 klasa kola uginaja się PpD kontem podjezdzajac pod krawężnik , dziecko w nim płynie , jest wielki i wygodny dla mamy i dziecka , minus - nie w każdym bagażniku się mieści .Syn x-lander XA plusem była dużą gondola , wielka buda przy spacerowce ,dodatkowo powiekszana -przezimowal na 6+ ,cieplutki spiworek ,duże skrętne kola ,bardzo fajny . McLaren - dla mnie był trochę sztywnym wózkiem i jak za taka cenę spodziewalam się czegoś lepszego. Mowie o spacwrowce. Niestety nie sprawdził mi się , malo w nim miejsca pod wózek wchodzi cukier i dużą woda mineralna plusem jest jego waga . xlander xs spacerowka dla starszaka , mała wygodna choć nie jestem przekonana do tych miniaturowych kółek. Preferuje duże kola ,które w zimie poradza Sobie ze śniegiem ,a jak jest ciapa czy deszcz ,to sprzyjają w niepobrudzeniu się tapicerki
xlandera miała siostra i rzeczywiście super tylko ze miała tego 3kołowca a to nie dla mnie. Mało stabilny. Ale przymierzam sie do xa. Na allegro mozna kupić w dobrym stanie już od 500 zl z fotelikiem, tylko przeraża mnie 3 piętro chyba ze będziemy zostawiać w piwnicy
- Dziewczyny ,ja się kocham w x-landerach , moja córka miała X1 wg mnie niezawodny PoD kazdym względem , amortyzacja 1 klasa kola uginaja się PpD kontem podjezdzajac pod krawężnik , dziecko w nim płynie , jest wielki i wygodny dla mamy i dziecka , minus - nie w każdym bagażniku się mieści .Syn x-lander XA plusem była dużą gondola , wielka buda przy spacerowce ,dodatkowo powiekszana -przezimowal na 6+ ,cieplutki spiworek ,duże skrętne kola ,bardzo fajny . McLaren - dla mnie był trochę sztywnym wózkiem i jak za taka cenę spodziewalam się czegoś lepszego. Mowie o spacwrowce. Niestety nie sprawdził mi się , malo w nim miejsca pod wózek wchodzi cukier i dużą woda mineralna plusem jest jego waga . xlander xs spacerowka dla starszaka , mała wygodna choć nie jestem przekonana do tych miniaturowych kółek. Preferuje duże kola ,które w zimie poradza Sobie ze śniegiem ,a jak jest ciapa czy deszcz ,to sprzyjają w niepobrudzeniu się tapicerki
a we wrześniu czeka mnie codzienne odprowadzanie córki do szkoły z maluszkiem w wózku.
pola06
Trójkołowe wózki -fakt ze wychodzą z mody raczej to nie są wg mnie godne polecenia , Adrianowi kupilam z czystej ciekawości , bardzo wywrotny i niestabilny -osobiście odradzam
Co do pytania używany czy nowy ...
Ja kupie nowy , XA kupowalam w askocie ,po roku oddalam na przegląd w ramach gwarancji bo chciałam sprzedać ,wymienili mi wszystko co miało ślady użytkowania - buda ,skórzaną rączkę , zaslepki do kol i środek do spacerowki
XA cechuje się wlasnie stabilnością ,przednie koła się nie blokują i płynnie chodzą ale trzeba pamiętać o smarowaniu ich ,tak jak w każdym wózku , ja kupowalam nowy w askocie ,był na gwarancji co dało potem szanse odsprzedania Go jako nowego ,a ze był nie zniszczony to za ładna cenę Go sprzedalam .niestety jest tez minus nowych wózków ,najczęściej xlander sprzedawany jest jako Sam wózek ,większość trzeba do niego dokupić ,oryginalna folia -60 zl torba 250 ,parasolka 120 - takie były ceny 5 lat temu niewiem jak teraz ,a używany można kupić za 500 z kompletem juz ,wiec jak najbardziej się to opłaca ,szczególnie ze jak ktoś dba o wózek to można odkupić jak nowy ,gondole przeważnie są nowe ,bo niemowlę nie zniszczy i jeździ do ok 6 MC . a spacerowka wiadomo ,trzeba dbać ,w spacerowce X-landerow niestety moim zdaniem minusem jest zbyt wysoko umiejscowiona barierka ... Choć ja wybrnelam z tego bo przyczepialam zamiast niej kierownice interaktywna ,która ta raczke zastępowała .
Przepraszam ze się rozpisuje ale wózków tyle przetestowalam ze mogę dużo opinii wydać
Ja kupie nowy , XA kupowalam w askocie ,po roku oddalam na przegląd w ramach gwarancji bo chciałam sprzedać ,wymienili mi wszystko co miało ślady użytkowania - buda ,skórzaną rączkę , zaslepki do kol i środek do spacerowki
Wózek ok 20 kg ze wszystkim więc jest ciężki ,3 kolowca miałam bo byłam ciekawa ,ale nie sprawdził się przez wywrotnosc niestety ,podbiec z nim do autobusu to była tragedia ,przednie kolo się blokowali w bok i wózek się przechylal ,niewiem jak on mogl służyć do joggingu klapa .xlandera miała siostra i rzeczywiście super tylko ze miała tego 3kołowca a to nie dla mnie. Mało stabilny. Ale przymierzam sie do xa. Na allegro mozna kupić w dobrym stanie już od 500 zl z fotelikiem, tylko przeraża mnie 3 piętro chyba ze będziemy zostawiać w piwnicy
a we wrześniu czeka mnie codzienne odprowadzanie córki do szkoły z maluszkiem w wózku.
XA cechuje się wlasnie stabilnością ,przednie koła się nie blokują i płynnie chodzą ale trzeba pamiętać o smarowaniu ich ,tak jak w każdym wózku , ja kupowalam nowy w askocie ,był na gwarancji co dało potem szanse odsprzedania Go jako nowego ,a ze był nie zniszczony to za ładna cenę Go sprzedalam .niestety jest tez minus nowych wózków ,najczęściej xlander sprzedawany jest jako Sam wózek ,większość trzeba do niego dokupić ,oryginalna folia -60 zl torba 250 ,parasolka 120 - takie były ceny 5 lat temu niewiem jak teraz ,a używany można kupić za 500 z kompletem juz ,wiec jak najbardziej się to opłaca ,szczególnie ze jak ktoś dba o wózek to można odkupić jak nowy ,gondole przeważnie są nowe ,bo niemowlę nie zniszczy i jeździ do ok 6 MC . a spacerowka wiadomo ,trzeba dbać ,w spacerowce X-landerow niestety moim zdaniem minusem jest zbyt wysoko umiejscowiona barierka ... Choć ja wybrnelam z tego bo przyczepialam zamiast niej kierownice interaktywna ,która ta raczke zastępowała .
Przepraszam ze się rozpisuje ale wózków tyle przetestowalam ze mogę dużo opinii wydać
Pola, my też dużo testowalismy :-)Trójkołowe wózki -fakt ze wychodzą z mody raczej to nie są wg mnie godne polecenia , Adrianowi kupilam z czystej ciekawości , bardzo wywrotny i niestabilny -osobiście odradzam
Wózek ok 20 kg ze wszystkim więc jest ciężki ,3 kolowca miałam bo byłam ciekawa ,ale nie sprawdził się przez wywrotnosc niestety ,podbiec z nim do autobusu to była tragedia ,przednie kolo się blokowali w bok i wózek się przechylal ,niewiem jak on mogl służyć do joggingu klapa .
XA dla mnie odpada - brak kąta prostego w spacerowe - dziecko cały czas jest w pozycji pół leżącej, brak amortyzacji - same pompowane koła z płaską opona nie zawsze wystarczą, no i barierka :-)
X1 mega, ale dla mnie zbyt duży i zbyt ciężki przy starszym dziecku.
A x move próbowałaś?
Wszystko co najlepsze z XA tam wzięli - jak dla mnie X move jest świetny :-)
Jaki to był Mclaren? Ja byłam z niego bardzo zadowolona. Kosz na zakupy nie za duży, ale można było siatki na rączkach zawiesić. Niezależna amortyzacja na 4 koła.
Moja koleżanka miała spacerówke Graco Quattro Tour de Lux - fajny wózek, tylko jak dziecko starsze to robi się przyciezkawy. Ale kosz ogromny - do 5 kg, tacka dla dziecka i dla rodzica. Bardzo mi się podobał :-)
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
pola06
Gabeee
McLaren techno ale ja jestem bardzo niska i dla mnie był nie wygodny
X-move nie miałam aczkolwiek biorę pod uwagę
Chciałabym wrócić do X1 ,to był mój strzał w 10
A Graco , z regoly ma fajne modele , większość posiada te tacki wymienne na raczki zwykle a ta dla rodzica jest sciagana ,wiec fajna sprawa
CO do siedziska w XA - mnie zadawalalo to ze rozkłada się na prosto do spania ,i jest dobre zabezpieczenie budy wiec dziecku nie wieje , my jezdzilismy nim rok ,potem kupilam mniejszy wózek bo tez dzwigalam na 2 pietro a synus rósł
McLaren techno ale ja jestem bardzo niska i dla mnie był nie wygodny
X-move nie miałam aczkolwiek biorę pod uwagę
Chciałabym wrócić do X1 ,to był mój strzał w 10
A Graco , z regoly ma fajne modele , większość posiada te tacki wymienne na raczki zwykle a ta dla rodzica jest sciagana ,wiec fajna sprawa
CO do siedziska w XA - mnie zadawalalo to ze rozkłada się na prosto do spania ,i jest dobre zabezpieczenie budy wiec dziecku nie wieje , my jezdzilismy nim rok ,potem kupilam mniejszy wózek bo tez dzwigalam na 2 pietro a synus rósł
reklama
Generalnie powiem Wam, ze wszystkie wózki są fajne, dopóki dziecko nie urośnie i nie zrobi się ciężkie
Ja mialam o Xt o Xlr - Xlr zdecydowanie lepszy, większe siedzisko, stabilniejszy no i wszystkie kółka amortyzowane :-)
BTW oglądałam ostatnio Graco Evo - ulrtalekki. Mąż się doczytałem, że sama rama waży trochę ponad 4 kg. Była założona spacerowka i podniósł to jedna ręką. Mega lekko chodził o był bardzo zwrotny.
Ja mialam o Xt o Xlr - Xlr zdecydowanie lepszy, większe siedzisko, stabilniejszy no i wszystkie kółka amortyzowane :-)
BTW oglądałam ostatnio Graco Evo - ulrtalekki. Mąż się doczytałem, że sama rama waży trochę ponad 4 kg. Była założona spacerowka i podniósł to jedna ręką. Mega lekko chodził o był bardzo zwrotny.