reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

widać na forum ze mamy weekend z piękną pogodą... cisza że aż szook:)

my większość czasu też na zewnątrz, dziś nawet pierwszy raz mleczko wypite pod chmurką:) oby pogoda dalej nasze pociechy rozpieszczała:)

reklama
ema51 - co do niani ja mam Angel Care AC401 i działa mi super. Jakieś 400m zasięg, Gosia śpi a my grill na dworze i wszystko super Wiem ze sa tez modele z kamerą ale ja akurat takiego nie mam.

Ema ja mam nianie philipsa avent i jestem zadowolona. Bardzo dobrze zbiera odgłosy. Jak nic się nie dzieje przechodzi w tryb czuwania i włącza się gdy coś usłyszy. Bardzo dobrze słychać dziecko jakby było obok. Słuchawka która bierzesz ze sobą może działać na baterie jak i na prąd. Z tego co się orientowalam to najważniejsze żeby niania była cyfrowa bo wtedy odgłosy są lepsze. Jedyne co mi nie pasuje a nie zwracalam na to uwagi przy kupowaniu to to że ta słuchawka która zostaje przy dziecku dziala tylko na prąd ( nie wiem czy wogole sa takie nianie zeby obie sluchawi byly bezprzewodowe) także jak dziecko jest na podwórku a ty chciałabyś cos robić w domu to zostaje ci podłączenie do przedłużacza. Ja wystawiam małego na balkon i tak robię. Tyle tylko że ona wtedy zbiera wszystkie odglosy nawet ptaszki śpiewające :)

Mam ten model.
PHILIPS AVENT ELEKTRONICZNA NIANIA CYFROWA SCD501 (5295913959) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

My zmęczeni po dzisiejszym. Najpierw był szwagier potem pojechaliśmy do babci i maluszek zmęczony padł przy ubieraniu w pajaca.
Pozdrawiamy

my też mamy angecara 401 i działa bez zarzutów cały weekend grilowaliśmy a Marcysia spała w swoim łóżeczku. Nasza niania dziala na prąd i na baterie tak że jak Marcysia zimą spała na tarasie mogłam włożyć do wózka nianię na baterie i słyszałam jak się obudziła. U nas przez cały weekend taka piekna pogoda że Marcysia na dworzu była przez cały dzień jadła, spała wszystko na dworzu a wieczorem padała w moment od tego świeżego powietrza i nie wiem czy to wiosna czy co malutka tak zaczęla jeść że szok. Wcina wszystko co jej dam a zupę (oczywiście naszą) to dwa razy dziennie do tego chlebek z masełkiem i nawet jajecznicę już próbowała, tak patrzy jak my jemy że muszę jej dać spróbować oby jej się z tym jedzeniem odmieniło na dobre dzisiaj na dobranoc wtrąbiła 180 ml mleka z kasza ryżową :szok:

Ema ja tez mam Engelcare 401 i jestem zadowolona, slychac idealnie. Kupilam ze wzgledu na monitor oddechu. Zaluje, ze nie kupilam od razu z kamera bo np bedac pod prysznicem jak tylko uslysze kwilenie to lece na leb na szyje a zazwyczaj jak juz do niego dotre to dalej spi ;) Mam osobna nianie z kamera ale teraz musialabym chodzic z dwoma na raz co byloby klopotliwe, no ale musze chyba jednak ja odpalic.

Kasik co do prysznica. Ja opanowałam technikę prysznica z małym. Tzn wjezdzam wózkiem do łazienki jak Niki jest grzeczny to wystarcza mu szum wody i spokojnie mogę się wykąpać jeżeli jest niecierpliwy to włączam suszarkę i jest spokoj a jak wychodzę z pod prysznica Mały już spi :) spróbuj :)

My też mamy Philips Avent i jesteśmy bardzo zasowoleni, zbiera baardzo dokładnie każdy odgłoś, właśnie niestety tv, ptaki itp. też :p i przekazuje realne dźwięki.

Madzia ja też Filipkowi musze podawać naszą zupkę (oprócz słoiczka swojego) bo aż wychodzi z siebie jak widzi, że my jemy i też woli 1000 razy moją domową zupkę

Ale dziewczyny moje dziecko to po prostu odkurzacz! Je WSZYSTKO! Nawet ogórek małosony wcina (kawałeczek oczywiście) ze smakiem :-D

Milena nie mam wozka w domu, tzn mam ale na parterze a prysznic i pokoj Juniora jest na 2 pietrze. Mam w domu mame, tzn pietro nizej wiec zazwyczaj ona siedzi z wnukiem a ja mam wowczas chwile dla siebie. M tez duzo pomaga i chodzi do pracy coraz pozniej i na coraz krocej wiec nie jest tak zle. Mam kosz (kolyske) bardzo lekka i ja moglabym zabierac do lazienki ale wolalabym go nie przyzwyczajac do ciaglej mojej obecnosci. Jak na razie grzecznie spi w lozeczku, ciekawe jak dlugo ;)

reklama
Do góry