reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Ja tez jestem super zadowolona z wozka chociaz dałam 900zł i nie jest to żadna firmówka to sprawdza sie w 1000% wiec widać nie zawsze to co tanie jest złe :-)

reklama
Infinity mi butelki z Aventy zmatowialy :(

Majka tak mam wozek Emmaljunga i jak na razie jestem bardzo zadowolona :)

Smerfeta moj Junior prezy sie i wygina pod koniec jedzenia. Dzisiaj bylismy u pediatry i po usg stwierdzila, ze to cos podobnego do refluksu ale bardzo lagodne. Zalecila klin do lozeczka i karmienie pod katem, nie na plasko.

Bylismy dzisiaj u pediatry, Junior wazy juz 4650 g, w sumie wszystko ok, ma kilka malych nieprawidlowosci ale pediatra mowi, ze to fizjologia i mam sie nie martwic.

Smerfeta pani doktor zrobila usg bioderek, jader, brzuszka, nerek i nie wiem czego jeszcze ;) Wlasnie Junior zaczal ulewac, wczesniej ladnie mu sie odbijalo i nie ulewal. Ma tez wodniaki jaderek ale podobno sie wchlona. Do tego jakies swiatlo miedniczki, nawet nie wiem co to. Tyle mi nagadala, ze musialam miec dziwna mine bo na koniec mnie uspokoila, ze kazda z tych nieprawidlowosci jest fizjologia i mam sie nie martwic.

To od poczatku dr powinna mówić że jest tak ale to norma, tylko Cię zmartwila. Czyli pewnie po usg brzuszka dr stwierdzila refluks? Alicja nadal nie spi. Nawet malutkie zylki wyszły jej na oczkach, ze zmeczeni? Martwie się :(

Smerfeta tak po usg brzuszka to stwierdzila. Doktor mowila i mowila i za kazdym razem powtarzala, ze to fizjologia a ja nie bardzo rozumialam to sformulowanie. Chyba musialam wygladac na przerazona skoro podsumowala po ludzku ;) Junior tez wczoraj mial lekko przekrwione bialko w jednym oku ale po kilku godzinach zniknelo. Junior spi juz 4 godziny, szkoda, ze nie w nocy robi sobie przerwe w jedzeniu ;)

Dziewczyny, moja też ulewa ale tylko trochę, do niedawna prawie po każdym jedzeniu - chyba z 30 sliniaków mam bo taka była rotacja w praniu ;-) Pediatra powiedziała mi żeby zrobić usg i poszłam na taki pakiet dla noworodka tzn biodra, główka, brzuszek, narządy rodne. Okazało się ze powinnam mieć mleko na wizycie żeby to dokładnie sprawdzić w czasie karmienia i po ale dr. powiedział ze przy tak małym ulewaniu nie a sensu bo do końca 6 mż samo się w 99% przypadków unormuje a dodatków zagęszczajacych osobiście i tak nie poleca (czyli zrozumiałam ze nie warto nic robić i panikować, chyba że ulewania jest duże a dziecko mało przybiera).
A co do usg - nie martwcie się niewielkimi odchylenia, nam tez dr. coś wykrył w jajniki małej na 1 usg później na kolejnym tego nie bylo ale za to jakis płyn w macicy i tak w kółko :confused2: juz nawet się tym nie przejmuje tylko chodzę na kontrolę, większość tych zmian to podobno jeszcze zmiany związane z okresem ciąży które z czasem mina.

Kasik ja Avent kupiłam z 2 tygodnie temu wiec ciężko mi powiedzieć, długi używałam Medeli, dr. Browns i Mam Baby i dwa pierwsze się zmayowily, tylko Mam ładnie nadal wygląda, pewnie lepszy plastik.

Fajne takie kompleksowe usg zrobić. My póki co tylko bioderka będziemy robić, resztę zobacze jak lekarz zaleci.
Moja malutka w koncu w nocy pospala :-) jedno spanko trwało nawet prawie 5 h :-D

Miałam domowe pobranie krwi ;-) sprawdzę morfologie i tarczyce. Wczoraj minęło 6 tyg od urodzenia Aluni i chyba jej też powinnam zbadać tsh

Ps. Anulla ciągle zapominam że masz wozek Omega. Juz chyba setny raz pytałam ;-)

Piotruś też czasami ulewa. Lekarka powiedziała, że można kupić zageszczacz do mleka i podawać na początek pół miarki, bo mogą wystąpić kolki. po tym magicznym slowku - kolka - stwierdziłam, że takie ulewanie to nie ulewanie i w końcu minie ;-)

My mamy wózek navington cadet i jestem bardzo zadowolona. Sprawdza mi się i w mieście i w lesie.

reklama
witam

co do wózka mamy Jedo Fyn Memo i póki co wszystko jest ok, nie narzekamy ani na spacery po równym terenie, ani po polnych leśnych drogach bo też już wypróbowane... od kilku dni spacerówka w użyciu i jest ok:) jedyne co to szkoda że nie ma stopniowej regulacji ustawienia budki przy gondoli - albo całkiem rozłożona, albo schowana... a czasami miałam ochotę mu troszkę odsłonić, ale nie wiem czy inne wózki miały taką opcję - o tym nie pomyślałam w ogóle kupując...

butelki avent też matowieją...

a macie godną polecenia nianię?? w sensie taką która rzeczywiste odgłosy przesyła?? moja mama miała taką co prawda tanią i używaną kupioną dla babci swego czasu, ale właściwie nie przekazuje rzeczywistych dźwięków tylko trzeszczy, co nie spełnia wymagań przy dziecku... a chcę w połowie maja mniej więcej w okolicy 6 miesięcy Janka przenieść do jego pokoiku, poza tym sezon grillowy i chciałoby się dłużej w ogrodzie posiedzieć, a tu Jan spać więc jedna osoba wyłączona z imprezy... a tak to by było bez problemu i biegania ciągłego...

moje dziecko póki co nie toleruje banana... nie dość że problem z kupą to mam wrażenie ze ma lekką wysypkę po dwóch próbach... wróciliśmy do gruszki tymczasowo...
a dziś wracając z wizyty u teściów nie było czasu na gotowanie i mały dostał obiadek ze słoiczka i okazuje się że mamine bardziej mu smakuje:) jestem dumna:)

Do góry