reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Agniesia, super że jesteś, jeszcze raz gratuluje!! czekamy na fotki oczywiście a póki mała śpi to odpocznij chwile!:-)

No a ja właśnie wyszłam z toalety. Ta położna powiedziała że po tym badaniu mogę mieć skurcze i wydzielinę z krwią no i też tak jest.Skurcze silniejsze niż dotąd :/ Gdybym nie była na badaniu, to bym pomyślała że to najprawdziwszy czop i jeszcze te bóle do tego.Ale czekamy.Mam nadzieje że w najgorszym wypadku masaż coś ruszy.

reklama
JUSTYNKA kurcze jak bardzo sie ciesze ze mialas w koncu normalna wizyte ;-)
Zycze ci aby bez masazyku sie rozpakowala Ale jak co to moze w niedziele na masazu cos ruszy Wiem ze to nieprzyjemne ale czego sie nie robi dla dobra dzidzi ? :-)
A w niedziele jakbys szla na masaz to idziesz juz z torba aby tam zostac czy po masazu wracasz do domu i btam czekasz na rozwoj wydazen ?????

AGNIESZKA bLOND MA RACJE TYS JEST BLYSKAWICA chwile cie nie bylo a juz z dzieckiem :-) Super ze jestescie szczesliwi A jakbys mogla nam tez porod opisac cHYBA ZE TO ZROBILAS A JA NIE DOCZYTALAM HEHEH oCZYWISCIE TERAZ ODPOCZYWAJ i zajmuj sie mala a my tu grzecznie na ciebie czekamy :-)

dorota, no właśnie nie wiem co mam zrobić. może do samochodu wrzuce na w razie czego:confused: albo odeśla mnie do domu jak będzie wszystko w normie przebiegało. bo tu chcą widzieć jak skurcze są co 5 min, wcześniej każą dzwonić i mówic co sie dzieje, co robisz, w jakiej jesteś pozycji itd...

Justynko ciesze się, że witzytka udana :-) urodzisz na dniach ja to wiem.

Aniu główka to największa część dzidziusiowego ciałka. Nie przejmuj się wszystko jest dobrze - gdyby było źle to lekarz chyba by coś powiedział.

Agniesia super że już w domku :-) , czekam na zdjęcia i opis z porodu jak dasz radę
justyneczka świetnie że trafiłaś na "ludzką" położną, a może już po dzisiejszym badanku akcja ruszy, tego Ci życzę :tak:
Aniaaa nie przejmuj się pomiarami, u mnie podobnie podczas usg w 34 tc główka była w 38, brzuszek w 32 a reszta pomiędzy. Badał mnie bardzo dobry specjalista i od razu zastrzegł żebym nic sobie nie wmawiała, bo wszystko jest jak najbardziej ok. Mój Seba też urodził się z dużą główką, taka budowa :-)

Agniesia, super że jesteś, jeszcze raz gratuluje!! czekamy na fotki oczywiście a póki mała śpi to odpocznij chwile!:-)

No a ja właśnie wyszłam z toalety. Ta położna powiedziała że po tym badaniu mogę mieć skurcze i wydzielinę z krwią no i też tak jest.Skurcze silniejsze niż dotąd :/ Gdybym nie była na badaniu, to bym pomyślała że to najprawdziwszy czop i jeszcze te bóle do tego.Ale czekamy.Mam nadzieje że w najgorszym wypadku masaż coś ruszy.
Justynka mozna plamic delikatnie ale niekrwawic. Jezeli to sie utrzymuje stwiam na to ze juz sie zaczeło:tak: Ja jak jechałam Lalunie rodzic to mi czop wyleciał wczasie badania:-p
Pamietaj czekamy na SMS-yyyyyyyyyyy bo ja tak szybko niepopuszcze i bede cie nimi nekac (najwyzej zbankrutuje:-p)

Agus witam szczesliwa mamusko!!!
Jeszcze raz gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!
Czekamy na relacje:-D
Justynka trzymam kciuki za Ciebie aby to bylo juz!!!!!!

A wiec tak moja mala ma 3500g
Wszystko w normie, łożysko, wody, serduszko!!:-D
Po badaniu lekarz stwierdził ze niewatpliwie cos zaczelo sie dziac!!! mam na 3 cm rozwarcie i to stawianie moze swiadczyc o poczatku porodu ale ale wcale tak byc nie musi i moze wsio ucichnac:baffled: a wiec czekac i obserwowac:cool2:
Jesli nic sie nie wydarzy to 9 lub 10 na odzial;-)szkoda bo myslalam ze juz na tem weekend mnie wezmie:cool:
A brzusio nadal sie stawia wiec juz jestem po cieplym prysznicu i zobaczymy co sie dalej bedzie dzialo.Badanie bolalo jak diabli a le co tam wszystko zniose byle juz rodzic.

reklama
Kurde Minisia ja z Lalunia na izbie miałam 3 cm była godz 22:30 (potem wiadomo papierkowe sprawy, lewatywka itp) a o 2 juz mała miałam przy sobie:-p
Plan dla ciebie bieri swojego M w obroty, potem lewatywka i moze jeszcze jakas aktywnosc i jeszcze dzis bedziesz mała tulic:-p:cool2: Bo jak juz jest poczatek to trza działać!!!!!!!!!!!!!!!

Ok choc jednego opisu sie doczekałam:-D

Do góry