reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Witam!
Już po kolejnej wizycie... Praktycznie brak wód płodowych, ciśnienie 145/90 i opuchlizna. Dostałam kolejne leki i jak do końca tygodnia się nie poprawi to w przyszlym tygodniu będę tulić Michasia w ramionach. Niestety dzidzius mało przybiera i ma 2700. Nerka kiepsko pracuje.

Wszystkim mamusiom gratuluje udanych wizyt. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązania.

Ania, kurde dziwię się lekarzowi, żę Cię nie położył w szpitalu, uważaj na siebie! Trzymam kciuki!!!!!

Dorotko, nie jesteś ciemna:-), ja mam zespół antyfosfolipidowy i dlatego jestem pod ścisłą kontrolą lekarza i na lekach przeciwzakrzepowych, dlatego końcówkę ciąży muszę spędzić pod nadzorem w szpitalu i w razie powikłań czeka mnie cc, chyba, że wszystko będzie przebiegać prawidłowo to urodzę sn.

Aneciu niestety dostałam antybiotyk na to moje przeziębienie, mam nadzieję, że w końcu przejdzie :sorry2:

reklama
Witam!
Już po kolejnej wizycie... Praktycznie brak wód płodowych, ciśnienie 145/90 i opuchlizna. Dostałam kolejne leki i jak do końca tygodnia się nie poprawi to w przyszlym tygodniu będę tulić Michasia w ramionach. Niestety dzidzius mało przybiera i ma 2700. Nerka kiepsko pracuje.

Wszystkim mamusiom gratuluje udanych wizyt. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązania.
eeee 2700 to dobra waga wiec tym sie nieprzejmuj. Reszta tez sie ułoży. Trzymam za was kciuki
Kurcze wasi lekarze w wiekszosci chca abyscie sie rozpakowaly wczesniej a u mnie to nie ma znaczenia jak nie urodze do Tp do maksymalnie 2 tygdonie po zaczna sie za mnie brac :-(
Gin mi ostatnio powiedzial ze teraz jak sie akcja porodowa zacznie to nawet nie nalezy jej zatrzymywac tylko urodzic I ja mu na to ze w;asnie mam juz dosc i chcialabym wczesniej urodzic a on na to NO TO PORSZE SIE UMOWIC Z DZIECKIEM I RODZIEC HEHEHEH
Jakby tak sie dalo to byloby fajnie :-)
Dorotka u nas tez niewywołuja tak szybko tez dopiero w 42 tyg (czasem 41) wiec spoko
Wanilia ojjj mi sie wydaje ze ty szybciej malucha sie z brzusia pozbedziesz:-p

A dzisiaj kto ma wizyte?
Minisia i ???????

Dorotka muszę Ci powiedzieć, że wasz pracodawca łamie prawo karząc wam płacić za badania. Powinniście wsiąść rachunek od lekarza i przedstawić go pracodawcy a on ma obowiązek zwrócić wam pieniądze. Możesz sobie poczytać w dzienniku ustaw na ten temat. Niestety niektóre firmy praktykują coś takiego ale do momentu jak jakaś kontrola ich na tym nie złapie. Mają obowiązek mieć rachunki za badania lekarskie pracowników.Zresztą to samo lekarz. Zresztą badania nie należą do tanich. Choć na to stanowisko są tylko badania podstawowe. No chyba że ma stanowisko decyzyjne ale nie sądzę.

No i ja witam się o poranku. Pogoda fatalna ale lepiej się dziś czuję. Zabieram się za robotę bo się wczoraj na leniuchowałam. Muszę w końcu po dokańczać to co zaczęłam i jedziemy z moim ukochanym na dalsze poszukiwania komody dla naszego małego szczęścia.

anula1975 Wszystko będzie dobrze. Trzymamy kciuki

wanilia walcz ostro z przeziębieniem i trzymam kciuki żebyś tak długo nie leżała w szpitalu :tak:
Anula trzymam kciuki żeby wszystko pomyślnie się ułożyło, a Michaś to silny chłopiec, poradzi sobie nawet jakbyś zaraz miała urodzić :tak:

MARMA walsnie jak gadalam z G to G mowil ze szef kazal mu wziasc rachunek od lekarza i na wyplacie to odda :-) wiec jest oki :-) Tak to sa tylko oglne badania Tylko M przeziebiony teraz mam nadzieje ze go babka przepusci ????te badania beda kosztowac okolo 35 zl wiec nie ma tak zle choc i dla mnie te 35 zl to cos :-(

Ciril - dzięki za stronkę !! fajna jest !! nie mam tylko zmierzonego pierwszego parametru który tam jest.
Magdziunia - dzięki za wytłumaczenie, faktycznie 35 tydz się zgadza. nie wiem tylko czemu główkę ma taką wielką (na 39 tydz), a brzuszek malutki (na 31 tydz). czy to normalne ??

Wanilia - gratuluję udanej wizyty !!
Anula - trzymam mocno kciuki !!
Dorotka - u nas tez nie wywołują...dopiero 2 tyg po terminie..czaaaaasem podobno tydzień po, ale raczej chcą, żeby się wszystko samo naturalnie zaczęło bez wywoływania ...

ANIAA moja tez miala glowke najwieksza bo w 36 tygodniu glowka wychodzila na 35 a reszta jeszcze mniejsza :-)na 33,34,35 tydzien
Ale u ciebie to glowka jest wieksza niz twoje tygodnie Ale wydaje mi sie ze to nic zlego gin by ci powiedzial Moze Madzia bedzie sie orentowala ? :-)

reklama
Dorotka - tylko że u mnie w 35 tyg ta główka już jest na 39 tydz :szok:
Śmiałam się do M, że Szymuś ma dużą główkę pełną mądrości po mamusi, a mały brzuszek po tatusiu (M jest bardzo bardzo szczupły), ale tak poważnie to trochę mnie to martwi.

Do góry