reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

A ja dzisiaj po wizycie i dostałam skierowanie do szpitala na patologie ciąży... Lekarz powiedział, że to łożysko nawet ładnie dzisiaj wygląda, ale mam za bardzo spuchnięte nogi i ogólnie jestem cała spuchnięta i się boi zeby czasem do jakiegos zakazenia nie doszło, wiec wypisał skierowanie. Jeszcze dzisiaj albo najpozniej jutro mam jechac...Teraz mam stresa, bo.... (dalsza czesc na ogolnym, zeby tu nie zasmiecac :sorry2: )
Boje sie :baffled:
Mi sie wydaja ze zrobia badanie wód płodowych czy aby nie ma zatrucia:tak: i moga zaproponowac diete bez solna (aby niezatrzymywała wody w organizmie) mi sie wydaje ze moze 3 4 dni potrzymaja:tak:

A ja odebrałam odpis ze szpitala
Opis USG:
położenie płodu podłużne główkowe AFI=10+27+19+44=100mm
BPD-87mm=35,3, HBD FI-71mm=36,0, Hbd AC-31,3=35,3 Hbd masa płodu około 2710g. Łożysko na tylniej ścianie bocznej lewej. Doj. III st
Doppler; S/D-2.02 PI-0,74 RI-0,51 Przepływ żyły niezaburzony. Test Meninga+10pkt

i zalecenia:
oszczedny tryb zycia, aspargin, obserwacja ruchów, kontrola ginekologiczna
SZKODA TYLKO ZE NIKT WCZESNIEJ O TYM NIEWSPOMNIAŁ:-p

reklama
Natusia, Magda, Dorotka - no to gratuluje udanych wizyt !! ale macie duże dzieciaczki !!
Ciril - czyli jest szansa, że po odstawieniu leków niedługo będziesz rozpakowana !!
Martynka - trzymam kciuki !! czyli może też wkrótce będziesz rozpakowana!!
Antuanet - super, że wszystko dobrze !! dzisiaj nie spieszy się do wyjścia, a za pare dni może już być na świecie....
Beza - ale uparciuch, że się nie chce obrócić!
Czarna - 2700 to też całkiem sporo!!

odstawiłam Cordafen, ale robiłam o przez 3 dni, zmniejszając dawkę o 1 tabl. dziennie. Dziś pierwszy dzień bez żadnej tabletki:baffled: ijest średnio. Cały czas leżę:baffled:
Oj ja tak mialam w poprzedniej ciazy ale po odstawieniu fenoterolu.Niestety wtedy mnie nie ruszylo i samo ucichlo ale taka specyfika albo sie rozwinie akcja albo nie urodzisz przed terminem. Ja mysle ze moze jednak cos sie ruszy i znow nasza kolejka zacznie sie posuwac do przodu;-)
Czarna to teraz sie oszczedzaj:tak:
Ja tez mam lozysko III i odkad mowa o nim na forum ciagle mysle jak to jest do konca u mnie ???wazne ze mala sie rusza:tak:
kurcze zazdroszcze wam mamusie co maja cc :sorry2: bo ja sie boje z dnia na dzien coraz bardziej:-(
Martynka ja tez mysle ze juz rozdwojona wrocisz.Trzymamy kciuki i czekamy na wiesci.
Beza to wizytka tez widze udana :tak: no mysle ze w nast.tygodniu bedziesz miala cc.Kiedy ty masz nast.wizytke????

Czarna ladnie maluszek waży i ciesze sie że wszystko jest dobrze
Antuanet- u Ciebie też wszystko ok, a przyjdzie i czas na wyjście z brzuszka
Ciril no teraz albo szybciutko się rozpakujesz albo jak u Minisi będzie trzeba trochę poczekać:tak:
Martynka powodzenia trzymam kciuki;-)

Ja właśnie też wróciłam od lekarki.
Wyniki badania krwi i moczu bardzo dobre.
moja waga +11,5kg
Niestety rozwarcie 1cm :-:)-:)-( jeszcze półtorej tygodnia muszę brać leki, a w 37 wreszcie będę mogła odstawić .... ogólnie raczej leżeć grrrrrrr:wściekła/y::no::-:)-(

Z USG waga wyszła lepsza niż ostatnio:-):-):-) teraz wyszło 2334g, a ostatnio 1680g.
Pozatym:
BDP - 9,61cm (39w2d) - czy to znaczy, że ma wielką główkę??
HC - 33.08cm (37w5d) - czy to jest jego długość??
OFD (HC) - 11,78cm
AC - 27,84cm (31w6d)
FL - 6,2cm (35w0d)
waga - 2334w
EFW-GP - 11,7%

czemu nie mogą tego pisywać, tylko używają dziwnych symboli...grrrr

Martynka1987 nie martw się, wszystko będzie dobrze. Porobią Ci badania i będziesz wiedziała od czego tak Ci nogi puchną:tak: A i czekamy na wieści od Ciebie, informuj nas na bieżąco.
czarna79 lepiej późno niż wcale że dali Ci te zalecenia. A wymiary imponujące...Synek ładnie rośnie.
Aniaaa to dobrze że wyniki masz dobre, no i dzidziś chyba też dobrze się miewa.Gratuluję.:-)A ten czas do 37 t.c. szybko Ci zleci.Nasz mały też ma jakoś główkę dużą, ale od początku ciąży zawsze miał większą w stosunku do innych części ciała.:sorry2:

reklama
Teraz to juz o niczym innym tylko o porodach gadac będziemy;-)
No stety będziemy ale już niedługo.
Później będą tematy kupek, jedzonka, mleka i nieprzespanych nocy :-D

Ja już po dzisiejszym spotkaniu w szpitalu:nerd:. Synek dobrze się miewa, serduszko mu ładnie bije:tak: Tylko jakoś się nie śpieszy do wyjścia.:baffled: Ciśnienie 110/70, tętno małego 140, zapis ktg reaktywny-cokolwiek to znaczy. Szyjka zamknięta dalej...W sobotę powtórka zapisu ktg.:shocked2:
Ciesze się, że wizytka udana.
Ciśnienie w normie.
Anetko zapis reaktywny oznacza że wszystko jest dobrze czyli dzidzuś się rusza a serduszko bije.
Tak się oznacza medycznie zapis ktg.

A ja dzisiaj po wizycie i dostałam skierowanie do szpitala na patologie ciąży... Lekarz powiedział, że to łożysko nawet ładnie dzisiaj wygląda, ale mam za bardzo spuchnięte nogi i ogólnie jestem cała spuchnięta i się boi zeby czasem do jakiegos zakazenia nie doszło, wiec wypisał skierowanie. Jeszcze dzisiaj albo najpozniej jutro mam jechac...Teraz mam stresa, bo.... (dalsza czesc na ogolnym, zeby tu nie zasmiecac :sorry2: )
Boje sie :baffled:
Oj trzymam kciuki kochana aby wszystko dobrze było.

Do góry