reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Beza - w szkole rodzenia jak i ginekolog mówiły, że na obrócenie się dziecka jest dobre chodzenie na czworaka i robienie tzw kociego grzbietu

justyneczka - trzymam kciuki jest napewno wszytko OK

Czarna - u nas pośladkowe ułozenie kwalifikuje do cc bez względu czy to pierworódka czy nie

reklama
Chłopak będzie jak nic :-D ale zmienił mi się przewidywany termin porodu na 3.10.2008 - to już w ten piątek.
Mówiłam lekarce, która robiła mi usg, że dziś odeszło prawdopodonie troszkę czopu śluzowego.
Powiedziała, że może być poród już albo za parę dni.

.

Ale Wam dobrze. Przynajmniej wiesz, że to kwestia dni by tulić Małego.

a u nas widać nikogo nie interesuje łożysko i niech sie dzieje wola Boska. Ostatnie usg 21 tydzień...
Powiem wam, że mam cholernego stresa czy wszystko ok z dzieckiem.

To okropne co piszesz żeby tak było w XXI w.

Dziewczyny same udane wizyty. I takie juz będą do samego konca:tak:

NATUSIA gratuluje wizyty :-)
BEZA moze jeszcze sie dzidzia obruci :-)

KASIU masz racje ja juz spokojniejsza jest i chyba juz uwierzylam ze bedzie oki :-)
WANILIA no moja waga przez ostatnie 1,5 miesica wzrosla o 7,5 kg szok ale ja sie bardzo ciesze jeszcze 5 kg nawet moge przytc heheh Tylko kto sie za mnie bedzie wtedy ruszal hehehe

3 mam kciuki dzis za wszystkie wizyty ;-)

Czarna to nie jest tak - bo są różne wskazania do tego zabiegu - pośladkowe ułożenie dzidzi, wady wzroku, zbyt duża waga dziecka chociaż i tak najpierw nastwiają się na poród sn, problemy z kręgosłupem w odcinku kryżowo-lędźwiowym.
Przynajmniej tak jest u nas w szpitalu.

po wczorajszej wizycie:
-odstawione leki na podtrzymanie
-szyjka sie skrocila 1-2 cm od gory otwarta na dole trzyma
-w piatek ktg
-powtorzyc badania
-13.10 usg
-mlody jest duuuzy
-dostalam czopki na hemoroidy i glicerynowe na ułatwienie wyprózniania się

dzis mnie brzuch cmi okrutnie:zawstydzona/y:

Czarna to nie jest tak - bo są różne wskazania do tego zabiegu - pośladkowe ułożenie dzidzi, wady wzroku, zbyt duża waga dziecka chociaż i tak najpierw nastwiają się na poród sn, problemy z kręgosłupem w odcinku kryżowo-lędźwiowym.
Przynajmniej tak jest u nas w szpitalu.
Madziu zgadzam sie z toba dlatego ja pisze jak to u nas wyglada:tak: Bo wiadomo co szpital to inaczej:baffled:

MADZIU chyba kazda boji sie ze spanikuje ale nic nam nie pozostalo jak tylko urodzic :-)

CIRIL a ciebie przypadkiem nie ruszy po odstawieniu lekow?????? jakie odstawilas ????

reklama
Do góry